Hugo


Nimi: RTK2 Joyhill Xtreme Game eli "Hugo"
Lempinimet: Huksu, Puksu, Huksupuksu, Hugeli, Huksutin, Puksutin, Boss
Rotu: Pitkäkarvainen collie
Syntynyt: 21.06.2010
Kasvattaja: Kaija Lustman, Joyhill
Omistaja: Noora Mäkelä
emä: Joyhill Winter Lily
isä: Steadwyn Mahogny Hit
Hugo KoiraNetissä

Terveystuloksia:
Silmätutkimus: 8/2010 todettu CRD, 2/2012 terveet, 9/16 todettu distichiasis
Kyynärnivel: 0/0
Lonkkanivel: B/B
Selkä: epävirallisesti kuvattu terveeksi

Koirarotua harkitessa minulle oli melko selvää, että paimenkoira sen olla pitää. Näistä juuri pitkäkarvaiseen collieen päädyin kenties siksi, että moni tuttava suositteli sitä sanoen sen soveltuvan hyvin ensimmäiseksi koiraksi. Tämä siis siksi, että ne ovat usein melko helposti koulutettavia ja ovat harrastuksiin sopivia olematta kuitenkaan yliaktiivisia. Hugo ei ole ollut välttämättä ihan kaikista helpoimmasta päästä, mutta valtavan tyytyväinen olen ollut valintaan! Hugon kanssa on tullut opittua yhtä sun toista, sellaisia asioita, jotka olisivat säilyneet täysin mysteerinä, mikäli valinta olisi kohdistunut johonkin tosi "simppeliin" yksilöön. Haasteita oli etenkin aikuisuuden kynnyksellä - mikä tokikaan ei ole epätavallista - mutta valtaosa haasteista on selätetty ja nyt elellään melko tasaista arkea, josta molemmat nautimme :)

Hugo on helposti motivoitavissa sekä ruoka- että lelupalkalla, mikä on helpottanut kouluttamista ja etenkin harrastusten parissa treenaamista valtavasti. Murkkuiän jäätyä taakse, myös häiriöherkkyys on kadonnut. Etenkin agilitya treenatessa Hugon keskittyminen on vain ja ainoastaan terenaamisessa, mikä on hienoa. Hugon sydämessä agilitylla tuntuukin olevan ihan erityinen paikka, sillä se todella syttyy lajin parissa. Tästä kertoo muun muassa se, että jo parin korttelin päässä treenihallilta takapenkiltä alkaa kuulua pientiä innostunutta ininää.

Kaikkiaan Hugo on omaan laumaansa kovasti kiintynyt, tottelevainen, yhdessä tekemistä rakastava höpsö, jolta löytyy sopivasti omaa luonnetta ja myös sellaisia erikoisia ominaisuuksia, jotka eivät ehkä aina tee asioista helppoa, mutta jotka kuitenkin tekevät Hugosta juuri sen rakkaan Hugon :)