lauantai 10. heinäkuuta 2010

Ensikohtaaminen

Olen haaveillut omasta koirasta jo pitkään, ja vuodenvaihteen jälkeen minä ja poikaystäväni Risto aloimme tulla siihen tulokseen, että kesällä olisi otollinen aika koiran hankinnalle. Rotuna olin päätynyt pitkäkarvaiseen collieen niiden luonteen ja aktiivisuuden vuoksi. Toiveena on aina ollut koira, jonka kanssa voisi harrastaa sittemmin erilaisia lajeja.

Kävin läpi useita kenneleitä ja useita pentueita ja lopulta löytyi Joyhill -kennel, joka tuntui kaikinpuolin sopivalta. Lisäksi plussana oli kennelin läheinen sijainti, mikä mahdollistaisi vierailut pentueen luona jo ennen luovutusta. Niinpä otin yhteyttä ja sovimmekin viime torstaille vierailun. Menimme Riston kanssa siis katsomaan näitä n. kolmeviikkoisia pentuja ja voi että minä olin myyty samantien.

Alunperin toiveenani oli uroscollie, mutta olin päätynyt siihen, että myös narttu sopisi meille paremmin kuin hyvin. Tässä pentueessa olikin vapaana narttu. Kahdesta pentueen uroksesta toinen oli varattu jo aiemmin ja toista oli käyty katsomassa juuri päivää ennen kuin me menimme, joten puhuimme siis jo etukäteen, että menemme katsomaan narttua.

Minä ihastuin kuitenkin ensisilmäyksellä toiseen poikapentuun - siihen jota oli edellisenä päivänä ostajaehdokkaat käyneet katsomassa. Tämän pennun etutassuista toinen oli valkoinen ja toinen ruskea lukuunottamatta ihan tassunpäätä. Tokihan kaikki nämä pennut olivat syötävän suloisia ja tuntuivat olevan myös hirmu reippaita pieniä koiranalkuja. Joku tässä persoonallisesti värittyneessä uroscolliessa kiehtoi minua kuitenkin kovasti. Niinpä sanoinkin, että mikäli tätä pentua katsomassakäyneet ostajat eivät sitä ottaisikaan, tahtoisin minä varata sen. Kuitenkin varasin jo pennun joka tapauksessa - olin siis ehdottomasti halukas ottamaan myös tyttöpennun tästä pentueesta, mikäli pojalle ostajat olisivatkin jo löytyneet. Eilen kasvattaja Kaija sitten soitti, että poikapentu on nyt sitten varattu meille! :)

Tässä kuva pennuista ruoka-aikaan. Jotenkin niin hellyyttävä kuva!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti