lauantai 10. helmikuuta 2018

Saikkupäivitystä taas ja lainakoirailua

Hugon kipuilu vaivasi mieltä sen verran, että marssittiin sitten viime sunnuntaina 4.2. Eläinlääkäriasema Askeleeseen ELT Mari Vainionpään vastaanotolle, missä Hugosta otettiin ensin lämpökamerakuvat, sitten käytiin keskustellen läpi oirehistoria yms. ja sitten eläinlääkäri tunnusteli Hugon läpi. Lämpökamerakuvissa selkä näkyi poikkuksellisen lämpimänä ja takaosasta otettu kuva paljasti vasemman puolen olevan lonkan alueelta selvästi lämpimämpi kuin oikea. Selkä oli koko matkalta aristava (jumissa). Lonkat reagoi tunnusteluun ja nivuset olivat aristavat, etenkin vasemmalta puolelta. Tämä lonkkien ja nivusten tunnustelu sai siis ihan kunnon irvistyksen aikaan eli kipeää selvästi teki. Etureidet olivat lihasten osalta erittäin kireät/kipeät. Diagnoosina nivusrevähdys/m.ileopsoas -vamma. Todennäköisesti vanha vamma alunperin (ehkäpä agilityajoilta asti peräisin), mutta nyt esim. liukastelun tms. seurauksena uudelleen ärtynyt. Hugolle aloitettiin jo käynnissä olevien lääkitysten rinnalle vielä lihasrelaksantit ja lisäksi fysioterapiaa ja laserhoitoa nivusiin, etureisiin ja selkään. Kontrollikäynti on sitten noin 4 viikon kuluttua ekasta käynnistä ja katsotaan sitten, miten jatketaan, kun näkee, miten tilanne on kehittynyt. Täytyy sanoa, että tykkäsin kyllä hurjasti tästä eläinlääkäristä. Oli tarkka, sillä löysi mm. vasemman hauiksen kohdalta hieman erituntuisen kohdan ja kysyi, että onkohan tässä ollut joskus jotain häikkää. Ja kohta oli juuri se, missä Hugolla oli muutama vuosi sitten hauiksen revähdys.

Nyt on takana vajaa viikko lihasrelaksantteja, yksi fysioterapiahoito ja yksi laserhoito ja Hugo on alkanut uudelleen venytellä! Tajusin vasta tuossa eläinlääkärikäynnin jälkeen, että tosiaan Hugo ei olekaan useampaan viikkoon (en muista milloin viimeksi) venytellyt takajalkojaan, vaikka normaalisti on venytellyt ne aina, kun nousee ylös lepäilyn/nukkumisen jälkeen. Mutta nyt tosiaan se on alkanut taas venytellä eli ehkä se kertoo, että pahimmat kireydet/kivut alkaa hellittää!

Hugon lääkkeet väsyttää selvästi, mutta muuten koirille kyllä alkaa kertyä virtaa. Hugo ei vielä voi päästä revittelemään, vaan on joutunut ottamaan yhä tosi rauhallisesti. Jipin kynsi on lähtenyt paranemaan hyvin ja se pääsikin tossu jalassa perjantaina ekaa kertaa tokoilemaan! Tehtiin ruutua ekaa kertaa kokeen jälkeen ja haettiin ihan vain hyvää fiilistä, kun kokeessa tosiaan Jippi meni ruutuun vasta tokalla korjauksella... Nyt haki kivasti ruutuun, eikä ollut ollenkaan epävarman oloinen eli hyvä treenit saatiin tehtyä! Yhteensä ehkä neljä kertaa ilman apuja ja väleihin parit toistot alustan kanssa. Hienosti toimi :) Muuten tehtiin kaukoja (seiso-istu edistää edelleen, mutta muuten kivat!) ja kapulan pitoa. Pidossa ajattelin ottaa nyt kuurina taas puhtaasti luopumisen kautta tota otetta. Eli luopuminen sekä noihin pitotreeneihin että ihan noutoihin mukaan nyt hetkeksi aikaa.

Muissa uutisissa: Vaikka omat koira saikuttaa, niin minä olen päässyt silti agilitaamaan sekä treenien että kisojen merkeissä. Jo ennen näitä saikkuja oltiin sovittu Taito-bortsun omistajan Mirkan kanssa lainauskuviosta. Mirka siis etsi Taitolle lainaohjaajaa ja minä mielelläni oman oppimisenkin takia treenaan/kisaan toisenkin koiran kanssa, joten sovittiin, että treenailen Taiton kanssa Jipin treenien rinnalla. Tarkoituksena oli myös sitten kisata Taiton kanssa samalla kuin kisaisin Jipin kanssa - maksi3-luokkalaisia kun ovat molemmat. Noh, toisin nyt kävi, koska Jippi jäikin saikulle ja siitä lähtien Taito tosiaan onkin käynyt Jipin treenipaikoilla ohjatuissa treeneissä (joka toinen viikko Saijan treenit ja joka toinen viikko Maiju Korhosen treenit). Viime sunnuntaina oli minun ja Taiton ekat yhteiset kisat ja tulosrivi oli nousujohteinen: HYL (ohjaaja unohti radan ja mahtui sinne pari muutakin muuttujaa...), 10 (huolimaton ohjaus muurille, mistä kielto ja okseririma) ja hyppyradalta nolla ja 4.sija! Ei hassumin, kun tosiaan takana oli kolmet ohjatut treenit yhdessä ja tosiaan ekat kisat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti