maanantai 13. joulukuuta 2010

Aktivointia ja energian kulutusta

Antibioottikuuri loppui viime viikon puoli välissä ja siitä parin päivän päästä vein taas kontrollinäytteen. Tänään soitin tuloksia, ja tulehdussoluja ei enää ollun näytteessä lainkaan! Eli koska oireilutkin ovat ainakin toistaiseksi pysyneet poissa, niin näyttäisi kovasti siltä, että tulehdus on vihdoin nujerrettu :) ELL oli siis sitä mieltä, että kuuria ei tarvitse jatkaa.

Ostimme tänään Riston kanssa Hugolle joululahjan. Pakettiin on nyt käärittynä Nina Ottossonin puinen aktivointilelu. Se on koiran hyrrä eli pyöreä ja halkaisijaltaan reilut 20 cm. Sen päälikansi on ruuvilla kiinni keskeltä niin, että se pyörii ympäri. Kannen alla on koloja, joihin voi laittaa nameja. Koira saa siis päälikantta pyörittämällä nameja esiin. Ottossonin leluissa on vaikeusasteena 1, 2 tai 3. Tässä näyttäisi nettisivujen mukaan olevan vaikeusasteena vain 1 - ehkä ihan hyvä aloittaa tästä :) Ei voi pennulta vielä odottaa kovin pitkää pinnaa, joten on ihan hyvä, että niitä nameja löytyy sieltä melko helposti! Pysyy mielenkiinto yllä, ja siitä on sitten hyvä vaihtaa seuraavan tason haasteisiin, kunhan on ensin tämän lelun idea opittu!

Tottistreenailu on keskittynyt nyt aikalailla sisätiloihin - ulkona on ollut sen verran pakkasta, etten viitsi Hugo siellä kauheasti istuttaa tms., varsinkin kun juuri päästy eroon siitä virtsatietulehduksesta! Eikä siellä oikein itsekään meinaa tarjeta ilman hanskoja treenailla. Eli olemme harjoitelleen Hugon kanssa sivulletuloa ja seuraamista. Hyvin on mielestäni alkanut edetä nämä harjoitukset. Olen yrittänyt kiinnittää nyt alusta lähtien huomiota Hugon asentoon liikkeissä. Olen nyt alkuun harjoitellut seuraamista kotona tuollaisella pienellä käytävällä. Siinä on matto pohjalla niin ei tassut liu'u ja seinät vieressä auttavat säilyttämään oikean asennon seuraamisessa. Ihan lyhyitä pätkiä vasta harjoitellaan, mutta mielestäni edistystä on tullut hiljalleen!

Ulkona lenkeillä olemme puolestaan harjoitelleet leikin yhteydessä noutoa. Eli narupalloa olen heitellyt ja pyytänyt noutamaan ja tuomaan sen takaisin. Namipalkalla tämä on alkanut sujumaan jo aika hyvin ja lenkitkin sujuvat rattoisammin näin :) Hugolla on taas nimittäin niin reippaasti energiaa, ettei pelkkä kävely hihnassa tunnu oikein maistuvan. Kaverien kanssa leikkiminen on se ihan paras asia Hugon mielestä, mutta myös palloleikit tuntuvat kelpaavan. Ilman minkäänlaisia leikkejä tahtoo Hugo kyllästyä ja alkaa sitten keksimään itselleen viihdykettä, kuten lahkeiden järsimistä ja lapasten varastelua.. Eli palloleikeillä säästän siis taas vaatekuluissa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti