sunnuntai 26. joulukuuta 2010

Joulu tuli ja meni

Joulut on nyt siis juhlittu, mikä tarkoittaa siis sitä, että itse kullakin on maha täynnä ruokaa ja herkkuja! Tämä pätee siis tietysti myös Hugoon :) Me vietimme joulun minun vanhempieni luona. Menimme sinne aatonaattona, jolloin kuusi tuotiin sisään. Olisi voinut kuvitella, että Hugo olisi hämmästellyt olohuoneen ilmestynyttä puuta, mutta ei. Se piti sitä täysin luonnollisena!
Tässä pari kuvaa aatonaatolta. Ensimmäisessä Hugo äidin kanssa ja toisessa Hugo herkuttelee poron luulla.


Tässä kuvassa Hugo ja vanhemmillani asuva Lurppa-Leevi pupuni ihmettelevät yhdessä kuusta.. tai no L-L ihmettelee ja Hugo ihmettelee kania :)

Lurppis päätti tehdä lähempää tuttavuutta kuusen kanssa - onneksi Hugo ei tajunnut kuusen yhdennäköisyyttä ulkona syömiensä keppien kanssa.

Jouluaattoaamu alkoi milläpä muullakaan kuin riisipuurolla. Itselleni ei riisipuuro maistu, mutta onneksi tänä jouluna suita löytyi kyllä minun puuroannokselleni. Annoimme Hugolle ja Lurpalle molemmille omat pienet annokset puuroa. Pojilla puuron syöminen sujui yhteistuumin - Lurppa sai mantelit ja Hugo söi puurot molempien puolesta :) Tässä kuvassa Hugo Lurpan kupilla (ei häirinnyt Hugoa kupin kyljessä oleva teksti Rabbit dish).

Ja sitten väliin taas maistiaisia omasta kulhosta. Hugo söi nimittäin vuorotellen molemmista varmistaen, ettei Lurppa päässyt kummallekaan kulholle!

Aamupuurojen jälkeen vuorossa kuusen koristelu, joka alkoi valojen laitolla. Hugo näyttää seuraavassa kuvassa selvästi tuumaavaan, että kylläpäs ne valot häikäisevät!

Hugo oli kovin kiinnostunut kuusen alla olevista lahjoista ja tuntui tunnistavan sieltä ne omansa - ehkäpä tuoksun perusteella :) Tässä etsittynä yksi omista lahjoistaan:

Hugo ystävällisesti avusti myös Lurppaa lahjojen avaamisessa.. vai mahtoikohan olla oma lehmä ojassa, sisälsi nimittäin herkkuja tämäkin paketti!

Ja kyllähän siinä sitten jo Hugolle alkoi ahneus iskeä. Annoimme sekä Hugolle että Lurpalle omat namit. Hugo tietysti söi omansa hotkaisemalla ja tässä saalistetaan jo Lurpan leipäpalasta.

Jännittävän päivän päätteeksi oli hyvä simahtaa kuusen alle, vieressä joulupukilta lahjaksi saatu viltti ja lelu.


Joulupäivänä kävimme tavalliseen tapaamme mummilassa. Hugo olisi saanut tulla mukaan, mutta päätimme jättää sen omaan kotiin. Mummilassa on kuitenkin aina sen verran meteliä ja vilskettä, että olisi voinut käydä Hugolle vähän raskaaksi. Tänään kävimme vielä vanhemmillani syömässä - mitäpäs muutakaan kuin jouluruokia! Ennen ruokia ohjelmassa oli kuitenkin temmellystä pihalla. Virallisesti kai siellä puhdistettiin terassin katosta lumista, mutta Hugolle se merkitsi vallatonta kaivamista, leikkimistä, pomppimista ja tonkimista. Kuvat otettu kännykällä, mutta saa niistä riittävästi selvää.


Risto ja Hugo kaivoivat pihalle myös yhteistuumin tunnelia. Tai no aluksi homma sujui yhteistyötä tehden, mutta lopulta Hugo tuntui tuumaavan, ettei Riston työskentely oikein ole tehokasta, ja päätti jatkaa ilman apuvoimia :)


Kaiken kaikkiaan oikein mukava ja rauhallinen joulu. Nyt täytyy alkaa palautua arkeen siitä jatkuvasta herkkujen popsimisesta - ja tämä koskee sekä minua ja Ristoa että Hugoa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti