maanantai 19. syyskuuta 2011

Hyppelyä

Eilen alkoi viiden viikon agilitykurssi, josta viimeksi kirjoittelin. Kurssilla käydään agilityn esteitä yksitellen läpi ja pidin ohjaajan opetustavasta kovasti. Opetus oli selkeää ja esteet ja niiden suoritus käytiin läpi niin, että tällainen ihan vasta-alkajakin ymmärsi, miten este kannattaa opetella.

Kävimme ihan perus hyppyä, jota on tottistreenejenkin puolesta tullut harjoiteltua. Siinä ei siis ongelmia. Treenasimme myös keppejä niin, että kuusi pystyssä olevaa keppiä tuli pujotella. Siis koira pujottelee ja ohjaaja kulki vieressä :P Tämä onnistui aika kivasti niin, että houkuttelin Hugon keppien lomitse namilla. Lopussa saatiin jopa lisättyä vauhtia hieman. Hugolle kauhistusta aiheuttikin sitten kolmas harjoittelemamme este, nimittäin putki. Kyseessä on kankainen haitarimainen putki, jonka voi asetella suoraksi tai mutkalle ja koiran tulisi siis juosta siitä läpi. Hugolle on aina ollut hankalia uudet alustat eli osasin odottaa tämänkin tuottavan vaikeuksia. Kerroin tästä ohjaajalle ja niinpä laitoimmekin putken mahdollisimman lyhyeksi, jolloin se oli vain noin parin metrin pituinen. Jouduin houkuttelemaan muutaman minuutin ennen kuin Hugo tuli putkesta läpi, mutta kehut olivat taas sitten valtavat :) Ja vähitellen juttu alkoi taas luonnistua ja lopulta onnistui pidemmänkin putken läpäisy ilman epäröintejä.

Ohjaaja pyysi, että isojen koirien mukaan tulisi seuraavalla kerralla kaksi ohjaajaa. Vuorossa on nimittäin keinulauta ja ehkä myös A-este, jolloin avustajaa tarvitaan molemmille puolille estettä siltä varalta, että koira yrittää hypätä alas esteeltä. Keinulauta arvatenkin tulee olemaan haasteellinen... A-esteestä on vaikea sanoa etukäteen. Sitähän olemme tottistreeneissä harjoitelleet ja Hugo on tykännyt siitä nykyään kovasti. Nyt este on kuitenkin hieman jyrkempi ja tottiksessa este on pinnoitettu kangas- tai kumimatoin, kun nyt esteen pinta on karkeaa maalia. Pinta on siis liukkaampi ja kovempi, joten voi olla, että Hugo arastaa sitä.

Aiemmin blogissa vieraillut kultainennoutaja Aapo, on vanhemmillani parasta aikaa hoidossa, joten kävimme Hugon kanssa viikonloppuna tapaamassa Aapoa. Pojat tulivat taas hienosti toimeen keskenään ja tässä onkin pari valokuvaa treffeiltä. Kuvat ovat tosin äärettömän huonoja, koska kahden koiran asetteleminen samaan valokuvaan osoittautui jälleen haastavaksi...Ai niin ja irroitinpa eilen ensimmäistä kertaa eläessäni punkin. Tänä kesänä Hugolla tosiaan oli pari punkkeja hot spotin yhteydessä ja tuolloin eläinlääkäri irroitti ne. Muuten ei punkkeja olekaan ollut havaittavissa ennen kuin nyt. Pohdinkin, että onkohan niitä nyt tiedossa enemmänkin, kun punkkikarkoitteen tehoaika loppui elokuun lopussa ja sittemmin en ole enää uutta lisännyt. Ajattelin, että nyt alkaa kylmentyä, eikä punkkeja enää olisi kauheasti. Täytyy nyt seurailla, että tuleeko niitä lisää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti