sunnuntai 23. lokakuuta 2011

Mölleilyä

Osallistuimme eilen Hugon kanssa pk-yhdistyksen järjestämiin jäsentenvälisiin tottelevaisuuskokeisiin. Luokkia oli mölli, BH, ALO, AVO ja VOI. Näistä meidän valintamme oli luonnollisesti mölliluokka, sillä emme ole vielä päässeet namittamisesta eroon. Lisäksi tietyt liikkeet ovat olleet vähemmällä treenillä (esim paikallaolo, jota täytyisi jo BH-luokassa osata pidempiäkin aikoja). Kyseessä oli tosiaan melko leikkimielinen kisaluokka. Luokkaan sai osallistua ihan pennunkin kanssa ja kutakin koirakkoa arvosteltiin vähän koulutustason mukaan. Tärkeimpänä arvosteluperusteena oli koiran ja ohjaajan yhteistyö.

Vaikka kyseessä olikin vain mölliluokka, niin silti onnistuin ehtiä jännittämään edeltävinä päivinä. Pohdinkin osallistumista melko viimeisiin hetkiin saakka, mutta lopulta päätin, että mennään pitämään hauskaa - meni miten meni :) Lisäjännitystä toi, että perjantaina meidän harjoitellessa Hugo laittoi homman ihan leikiksi. Hyppi ja pomppi ja luoksetulojen harjoittelu meni aika lailla niin, että Hugo juoksi luokse sataatuhatta ja yritti tehdä jonkinmoisen syliin hyppäämisen siinä lopuksi...

Eilen möllikisoissa homma sujui kuitenkin aika kivasti. Ensimmäisenä oli koiran tarkistus, hampaiden katsominen ja luoksepäästävyys - tässä ei mitään ongelmia. Seuraavana oli vireen nostoa leikkimällä. Hugo on aina innostunut narupallosta, joten nytkään sen vireen nostatus ei tuottanut ongelmia. Tämän jälkeen oli perusasennon ottaminen ja tässä toimin itse vähän tyhmästi. Hugo riehaantui narupalloleikeistä aika lailla ja otin leikkien jälkeen suoraan liikkeestä sivulletulon. Hugon tämä hieman yllättyi, minkä seurauksena se teki ihme pyrähdyksen ja jäi vinoon. Sain ottaa uudestaan ja rauhoitin sen ensin eteen istumaan ja siitä sivulletulo sujuikin sitten jo hyvin. Seuraamiset, käännökset ja pysähdykset sujuivat myös kivasti samoin kuin luoksetulo (minun onnekseni tänään ei minkäänlaista riehumista tai ylimääräistä pomppimista!). Paikallaolo oli tarkoitus tehdä koiran koulutustason mukaisesti ja tässä tehtävä oli meille ehkä vielä vähän liian vaikea. Olen harjoitellut paikallaoloa lähinnä ilman häiriöitä ja tuomari sanoikin, että Hugo pysyi rauhassa paikoillaan niin kauan kuin ympärillä ei tapahtunut mitään ihmeellistä. Lähistöllä oli kuitenkin koira ja lenkkeilijä, joten nämä nähtyään Hugo nousi ylös ja tuli luokseni. Lopulta laitoin Hugon paikoilleen otin ihan lyhyen paikallaolon ja palasin palkkaamaan sen.

Kaiken kaikkiaan pisteitä saimme 89/100 ja näin ollen olimme mölliluokan ykkösiä :) Hugo oli silminnähden ylpeä saamastaan mitallista ja pokaalista. Ja ohjaaja puolestaan sai lisää intoa jatkaa harjoittelua! Seuraavaksi tosiaan tarkoituksena on päästä eroon namittamisesta vähitellen ja etenkin paikallaolotreenejä lisätään paljon. BH-koetta ajatellen se on varmastikin heikoin osa-alue.

1 kommentti:

  1. Vähäks me ollaan ylpeitä "meidän" Hugosta!!t M & J

    VastaaPoista