lauantai 4. toukokuuta 2013

Onnistumisia!

Voi miten älyttömän hyvältä voikaan tuntua kisastartin jälkeen, vaikka lopputuloksena olikin 10 ratavirhettä kahdesta pudotetusta rimasta! Tänään olimme I-HAH:n kisoissa taas hyppyradalla. Hugo ei ole maanantain jälkeen tosiaan tassua oireillut, joten uskaltauduimme kisaamaan, eikä näyttänyt tassu vaivaavan radallakaan :)

Kymppi tuli tosiaan parista pudotetusta rimasta, jotka molemmat loppusuoralla, samoin kuin silloin edellisissä kisoissakin sen toinen pudotettu rima. Niinpä vahvistuikin nyt se, että kaivataan paljon treeniä sellaisiin tilanteisiin, joissa vauhti kiihtyy suoralla. Uskon, että Hugolle tulee tällaisissa tilanteissa niin hätä kiirehtiä eteenpäin, ettei se pysty keskittymään täysillä hyppyihin. Pudotuksethan nyt tulivat ihan suoralla pätkällä, kun taas monissa hankalissa kohdissa rimat kyllä pysyivät. Noihin vain nyt reilusti treeniä, niin hyvä tulee - eipä olla tällaista itsenäistä suorittamista juuri harjoiteltukaan pitkiin aikoihin!

Ja miksi minä sitten näistä pudotuksistakin huolimatta olen onneni kukkuloilla? No siksi, että kuten todettu, virheet tuli ns. helpoissa kohdissa. Radalla oli taas useita kohtia, joissa ajattelin, että moka voi tapahtua, mutta nämä suoritettiin kunnialla. Ohjauksienkaan kanssa ei ollut mitään suurempia kohelluksia, vaan jäi sellainen fiilis itselle, että meni ihan sujuvasti :) Erityisen hienoa oli se, että muurin jälkeen alunperin suunniteltu valssi joutui vaihtumaan lennosta takaaleikkaukseen, kun jouduin ennen muuria toteamaan, etten vain millään kerkiä valssaamaan. Vielä pari kuukautta sitten suunnitellun ohjauksen epäonnistuminen sai minun pääni lyömään tyhjää ja loppurata olisikin mennyt täysin plörinäksi. Nyt kuitenkin pystyin oikeasti ajattelemaan siellä, että täytyypä muuttaa suunnitelmaa ja tehdä takaaleikkaus. Takaaleikkaukset eivät todellakaan ole meidän vahvuus - jotenkin se on aina ollut minulle itselleni se kaikkein vaikein juttu. Niinpä oli todellinen riski lähteä sitä tekemään, mutta se onnistuikin ihan hienosti. Tuli siis hirmu hyvä fiilis, kun kesken radan päätetty takaaleikkaus sujuikin paremmin kuin olisin koskaan voinut odottaa!


Lopputuloksena tosiaan radalta oli ratavirheitä 10, ajalla -8,09 s ja etenemä 4,08 m/s. Yksi seikka, mistä olinkin valtavan ilahtunut, oli tuo etenemä! Ekoissa kisoissa etenemä oli 3,76 m/s eli edistystä tuli :) Kyllä oli Hugo tänään palkkanaminsa ansainnut!


1 kommentti:

  1. Ajattelin kommentoida ja tykätä, kun tuo jes ei näytä pysyvän :-) tv.Ritva

    VastaaPoista