lauantai 18. toukokuuta 2013

Ihana kesä!

Vihdoinkin on kesäistä! Kyllä on taas ihana lenkkeillä, kun joka puolella on niin vihreää :) Tässä muutamia kuvia muutaman päivän takaiselta lenkiltä.

Ekassa kuvassa Hugon uusi narupallolelu, jonka on tehnyt I-HAH:lainen Sanna - on kyllä Hugon mielestä aivan ihana lelu!
 Askel venyy, kun on kiire pallon perään - tosin huti meni, koska kuvassa pallo näkyy etujalkojen välissä.
 Metsän peikko:
 Hugo ja Hugon piiiiiitkkääää kieli:
 Kesäherra:
 Ihana viherrys, tosin nyt on jo lehdet paljon isommat kuin kuvaa ottaessa:

Hugon kanssa olemme nyt kahtena tiistaina käyneet I-HAH:n ohjatuissa kesätreeneissä ja ryhmämme on nyt Alexandra Lappalaisen kouluttama kilpailevien ryhmä. Kivoja, vaikkakin haasteellisia treenejä on nyt ollut valssien parissa. Hyviä oivalluksia on kuitenkin tullut ja tykkään kovasti Allusta kouluttajana - hyviä ja havainnollistavia vinkkejä/kommentteja ollaan saatu, eli ongelmia on saatu työstettyä niiden avulla :) Nyt, kun vain saataisiin kontaktitkin parempaan kuntoon, niin pääsisi kisakentillekin - jotenkin tuntuu aina niin tylsältä kisata vain yksi startti kerrallaan, kun rajoitteena on se, ettei osallistuta kuin hyppyradoille...

Perjantaisin toimin nykyään apukouluttajana jatko1-tasoiselle ryhmälle ja sekin on ollut hauskaa - todella mainioita koirakoita tuntuu olevan ryhmä täynnä! Apukouluttajana siis minulla on usein hoidettavanani jokin sivutreenipiste - ollaan esim. tehty putkiin umpikulmia, eteen irtoamista ja putkijarrutusta muutaman esteen pikkupätkillä.

I-HAH vuokrasi toukokuun alusta lähtien ympärivuotiseen käyttöön agilityhallin ja tarkoituksena olisi ainakin Sonjan ja Ofelian kanssa (+ mahdollisesti kolmas koirakko) vuokrata sieltä viikottainen vakiovuoro, johon olemme pyytäneet kouluttajaksi talvikauden kouluttajaamme Emppua. Hän siis kouluttaa meitä noin joka toinen viikko, ja joka toisena viikkona on sitten omatoimitreenausta.  Olen tosiaan tänä vuonna seurassamme kenttä- ja hallitoimikunnan pj:n tehtävissä, joten tänään olin mukana, kun kenttiksen porukalla siirsimme halliin esteitä. Toukokuun alussa halliin asennettiin uusi paksu keinonurmi eli nyt on hyvät olosuhteet treenailla myös hallikaudella - tässä vielä kuva hallista tänään:

Hugo oli eilen taas fyssarilla Heli Hyytiäisellä. Viime kerralla Heli opetti minulle koirahierontaa ja olenkin nyt viikottain hieronut Hugon läpi. Sanoinkin Helille jo alussa, että mielestäni jumeja ei kauheasti ole ollut, mutta lavan seudulla on ollut jumia. Nyt Heli hieroi Hugon läpi ja tosiaan raajat olivat hyvässä kunnossa samoin kuin lanneseutukin! Tämä oli siis todella hieno uutinen, sillä nimen omaan lanne oli ongelma-alue silloin ennen tulehduskipulääkekuuria. On siis hienoa nähdä, etteivät jumit ole palanneet lääkekuurin loputtua :) Jumeja ei muuten löytynyt juurikaan, mutta tosiaan lavan seudulla oli molemmin puolin kohdat, joista Hugo reagoi joka kertaa hieroessa ns. väräyttämällä selkää. Eli näkee, että on jumissa oleva kipeä kohta. Heli arveli, että voi hyvin johtua viime viikkojen useista valssitreeneistä, joissa on tehty tiukkoja käännöksiä. Sanoi kuitenkin, että tällaiset jumit ovat tavallisia treenien jäljiltä, ja ohjeeksi sain hieroa etenkin juuri tuota lavan aluetta. Helin "tuomio" olikin, että Hugo on nyt sen verran hyvässä kunnossa, ettei näin tiheitä käyntejä enää tarvita. Tosin Helin kesälomien ajoittumisen vuoksi käydään vielä kerta aavistuksen lyhyemmällä välillä, mutta sitten tarkoituksena olisi alkaa käydä parin kuukauden välein fyssarilla kontrolli-/ylläpitokäynnillä. Saimme myös treenejä tehtäväksi dobopallolla. Treenit olivat kaikki rauhallisia ja hallitusti tehtäviä treenejä, joissa koira laitetaan pallon päälle seisomaan pitkittäissuunnassa soikiomaisen pallon päälle. Ihan jo seisominen vaatii koiralta valtavaa keskivartalon lihaksiston käyttöä. Sitten vähitellen vaikeutetaan nostamalla jalkoja yksitellen ylös jne. Tehtiin muutama toisto siellä vastaanotolla ja Hugon koko kroppa tärisi treenatessa eli näki, että se joutui tehdä kunnolla töitä. Nyt siis pumpataan dobopallo täyteen taas ja aletaan treenailla kehonhallintaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti