sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

Tuuletin hurisee!

Nyt on ollut sellaisia helteitä, että sisälläkin alkaa taas tuntua trooppiselta :) Ei täällä onneksi ihan tukalan kuumaksi koskaan mene, mutta kuitenkin sen verran lämmintä on päivisin, että Hugoa läähätyttää. Niinpä meillä onkin nyt pitkin päivää pylvästuuletin puhaltamassa ja Hugo jo tajuaa parkkeerata sen eteen makoilemaan, kun haluaa viilennystä.

Treeneissä ollaan käyty helteistä huolimatta ja vaikka kuumuus ehkä näkyy vähän nopeampana väsähtämisenä, niin Hugo kyllä yhtä innolla lähtee treenaamaan kuumuudesta huolimatta :) Tänään olikin ensimmäinen Tattarisuon hallilta kesäksi otettu vakiovuoro eli oltiin siellä neljän koirakon porukalla. On kyllä ehdottomasti kiva, että on tuo toinen vakiovuoro viikossa ja koen myös erityisen järkeväksi sen, että siinä vuorolla on noin joka toinen viikko kouluttaja ja muulloin sitten tehdään omatoimitreenejä.

Tänään Hugon kanssa teimme ihan simppeleitä treenejä: pitkällä suoralla eteen irtoamista, vedätystä (joka on osoittautunut kisoissa kompastuskiveksi), keppikulmia ja lopuksi ihan vain puomin alastulokontaktia niin, että lähetin Hugon kontaktille siitä alastulon viereltä. Eteen irtoamisessa epäröi selvästi lähteä kaverin pitämälle etupalkkalelulle. Kovasti hämmästeli minun paikalle jäämistä - täytyy siis ehdottomasti treenata näitä ja paljon! Vedätys sujuin nyt hyvin eli yhtään rimaa ei tullut alas, vaikka oikein liioitellusti juoksin edellä ja vielä innostin Hugoa mennessäni. Kepeille taisi tulla yksi sisäänmenovirhe ja kerran myös kummallinen yhden keppivälin väliinjättö, joita Hugo ei ole oikeastaan koskaan tehnyt. Pääosin kuitenkin haki kepeille hyvin itsenäisesti ja pujotteli loppuun saakka reippaalla temmolla.

Erityisen tyytyväinen olin kuitenkin niihin kontaktitreeneihin. Tehtiin siis tosiaan ihan yksinkertaistetusti niitä - ei missään nimessä siis lähdetty nyt ottamaan kokonaisia kontaktiesteitä, vaan vain ja ainoastaan sitä yhtä alastuloa lähetettynä sekä alastulon vasemmalta että oikealta puolelta. Ja Hugo haki oikean asennon joka kerta! Sain siis naksuteltua useammat onnistuneet suoritukset ja palkkasin ruhtinaallisesti :) Pitää siis nyt malttaa ottaa näitä helppoja perustreenejä riittävästi, jotta saan Hugolle riittävän selkeästi kerrottua, mitä siltä oikein pyydän. Ollaankin menossa keskiviikkona alkavalle I-HAH:n kontaktiklinikalle, jossa lähinnä siis opetetaan 2on2off-kontaktien alkeita ja treenataan, miten koiralle voidaan opettaa itsenäisiä kontakteja. Vaikka kyse ei ollutkaan mistään pulmaklinikasta, niin uskon, että sopii mainiosti meille, sillä tarkoituksenamme olisi nimen omaan palata nyt näihin pikkutreeneihin, jolla sitä 2on2offia saisi vahvistettua :)

Tässä alla vielä linkki videoon viime tiistain ohjatun ryhmän treeneistä. Tällä kertaa kouluttaja joutui olemaan poissa, joten treenasimme omatoimisesti rataa, joka oli edellin viikon valmennusryhmien treenejä. Olimme siellä Hugon kanssakin olleet tuuraavana koirakkona ja silloin homma oli monine valsseineen ja takaakiertoineen itselleni niin hankalaa, että rimoja tuli ropisten alas! Saatiin silloin kuitenkin monia hyviä vinkkejä ja ilmeisesti pientä parannusta on tullut, sillä meni jo hieman sujuvammin :) Pitäisi vain vielä saada oma ohjaus sujuvammaksi - niin kovin helposti teen yhden ohjauksen ja sitten unohdun paikoilleni odottamaan koiraa, jolloin ensinnäkin olen koiran tiellä ja toiseksi olen auttamattoman myöhässä seuraavasta ohjauksesta.

http://www.youtube.com/watch?v=3o2Z-9MEJZg&feature=youtu.be

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti