torstai 12. joulukuuta 2013

Toinen LUVA!

Hiljattain kirjoittelin useammista onnistuneista treeneistä, joissa tuntui edistystä tulleen selvästi. Noh, kuten arvelinkin, tulihan sieltä se maanpinnalle palautuskin viime viikon treeneissä. Sekä tiistaina että torstaina Hugo kävi tosi kuumana treeneissä ja oma keskittymiseni meni siihen, että jaloissa pyöri jatkuvalla syötöllä haukkuva collie, joka kaiken lisäksi vielä napsi vaatteista kiinni vähän väliä. Ja oma keskittymiskyvyn puute johti siihen, että molemmissa treeneissä tuli tosi paljon mokia ihan simppeleiden asioiden kanssa. Valtaosa haastavimmista ohjauksista sujui kyllä, mutta sitten ihan se perusmeno ja oma rytmitys oli pahasti pielessä, mikä sitten näkyi lopputuloksessa. Torstain treenien jälkeen oli kyllä omasta tekemisestä tosi huono maku suussa, joten oli pakko mennä perjantaina aamulla tekemään lyhyet helpot vapaatreenit. Tehtiin siis ihan vain simppeliä suoraa ja kaarevaa uraa, jossa keskityin omaan rytmitykseen ja rintamasuuntaan niin, että sain Hugo hakemaan esteet ilman, että saatoin esteeltä esteelle ihan vieressä. Ja tarkoituksena oli tehdä lyhyet keskittyneet treenit, joissa pääsisin palkkaamaan oikein paljon ja lähdettäisiin hyvillä mielin - ja näin me tehtiinkin! Kisoihin lähdettiin siis lauantaina hyvillä mielin :)

Ensimmäinen rata sujui mielestäni melko sujuvasti ilman ihmeempiä kommelluksia ihan sinne loppusuoralle asti. Puomilta vapautuksen jälkeen Hugo kuitenkin meinasi lähteä selkäni taakse kohti toisella puolellani olevaa hyppyä. Tämä aiheutti huonon linjan pituudelle ja viimeiselle hypylle. Lisäksi aloin itse hidastelemaan ennen vikaa hyppyä, joten lopputuloksena oli vikan riman putoaminen, kun Hugo kääntyi hypyssä katsomaan minuun. Kyllä harmitti, mutta toisaalta ihan oma moka! Saldona ekalta radalta siis harmittava vitonen ajalla -4,17 s (varsinkin A oli hidas...) ja sijoitus 9/39.


Toisella radalla meinasi unohtua itseltä rata tossa ihan alun putken jälkeen. Lähdin viemään Hugoa hypyille, mutta onneksi riittävän ajoissa muistin, että matkan kuuluikin jatkua kepeille. Tämäkin rata melko sujuva (siis tasoomme nähden!), tosin tokavikalla esteellä, joka oli putki, tuli vähän erimielisyyttä siitä, että mennäänkö sinne putkeen vai ei. Koskan kontaktit eivät ole vielä varmoja, jouduin saattamaan Hugon puomilla ihan loppuun saakka, joten en päässyt irtoamaan sivusuunnassa kohti seuraavaa estettä. Seuraavalle esteelle ohjatessa oma linja siis ei mennyt läheskään kohti putkea, vaan oikeastaan A:lle, joten putki tuli Hugolle tosi yllätyksenä. Saldona kuitenkin tältä radalta 0, -9,40 s, LUVA ja sijoitus 2/34.


Tämä oli toinen kerta palkintopallilla, mutta viime kerralla siellä oltiin niin surkealla tuloksella, ettei paljon riemuittu sijoituksesta. Joten tällä kertaa tämä tuntui kyllä tosi hienolta ja Hugokin oli ylpeä saamastaan ruusukkeesta :) Kuva Hugosta ruusukkeen kanssa tulossa myöhemmin!

Ja ilokseni sain havaita, että tällä viikolla treenit sujuivat taas huomattavasti paremmin sekä tiistaina että torstaina! Eli mitään valtavaa taantumaa ei ole tullut, vaan menee varmasti vain oman treenihetken keskittyneisyyden ja fiiliksen piikkiin nämä vaihtelut...

Mennään viikonloppuna tod.näk. Hugon kanssa tekemään lyhyet vapaatreenit (kotiläksyjä valmennusryhmästä), mutta sitten Hugolla alkaa joululoma! Koska kesällä treenitauko jäi lyhyeksi, päätin antaa nyt Hugolla kunnolla lomaa treenaamisesta. Ensi viikon treenit jäävät väliin meiltä ja torstaina Hugo pääsee fyssarin käsittelyyn! Jouluviikolla  ei treenailla muuten kuin yhden yksärivuoron verran Niina-Liina Linnan kouluttamana lauantaina 28.12. ja vielä tammikuun ekan viikonkin Hugo on tauolla treeneistä. Niinun treenejä lukuun ottamatta taukoa tulee siis kolme viikkoa, ja olen ehdottomasti sitä mieltä, että tekee kyllä hyvää! Voi olla, että tauon jälkeen ekat treenit ovat kaoottiset kaikesta siitä patoutuneesta agilityenergiasta, mutta senkin riskin olen valmis ottamaan ;) Ja tokihan me muuten liikutaan ja leikitään normaalisti (joululomalla tehdään varmasti vielä normaaliakin pidempiä lenkkejä) eli sikäli energiaa kyllä pääsee purkamaan :)

3 kommenttia:

 1. Onpa mukava "löytää" harrastava collie! Tosi kivannäköistä menoa teillä :) Jään seurailemaan kuulumisianne innolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika aloittelijoita ollaan molemmat vielä eli paljonhan sitä tulee vielä sähellettyä, mutta ainakin kivaa on molemmilla agilityn parissa ja sehän on se pääasia :) Täytyypä lisätä sunkin blogi meidän blogilistaan - kiva saada uusi blogi seurattavaksi!

   Poista
  2. Niinpä, eipä ne sähellykset haittaa kun agilityssä tärkeintä on että on hauskaa :) Ja niistähän sitä oppia kertyy!

   Poista