sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Viikonloppu

Tänään oltiin Hugon kanssa kahden agiradan verran kisoissa Ojangossa. Vieläkään ei nollia irronnut, mutta pakko kyllä sanoa, ettei tokalla radalla ollut kauhean kaukana ja ainakin jäi tosi hyvä mieli kisoista!

Ekalla radalla itseä taas vähän jännitti ja niinpä oli taas vaikeata oman liikkumisen kanssa. Jäin turhaan odottelemaan koiraa ja meno oli minun osaltani vähän töksähtelevää. Yksi virhe tuli kosketuksesta - Hugo oli kieltämässä hypyllä ja osuin Hugoon ohjatessa sen sille hypylle. Sen lisäksi tuli kielto hypylle, jonne oma liike jarrutti tosi voimakkaasti ja ohjauskin oli huolimaton. Muilta osin olin tähänkin rataan melko tyytyväinen! Tästä radasta lisähuomiona, että olin suunnitellut rataantutustumisessa tekeväni keinulta valssin kepeille ja ohjaavani kepit puomin puolelta. Just ennen lähtöä tulin sitten toisiin aatoksiin ja päätin niistää Hugon kepeille ja tehdä takaaleikkauksen seuraavalle hypylle. Takaaleikkaus vähän jännitti, kun ne on vasta lähiaikoina alkanut toimia, mutta ei ollut suurempia ongelmia ainakaan nyt :) Tältä radalta siis saldona 10 rv ja ihanneaika alittui juuri ja juuri (-1,17 s) - meni kielloissa ja A:lla aikaa hukkaan...


Tokalle radalle lähdin sillä ajatuksella, että nyt pitää yrittää liikkua itse paremmin, ettei tulisi niitä tyhmääkin tyhmempiä kieltoja ihan helpoille hypyille. Ja jäi kyllä paljon parempi fiilis tästä tokasta radasta itselle! Ei ollut ihan suoraviivainen rata edes, ja siltikin suoriuduttiin kohtalaisen hyvin - ainoaksi virheeksi koituivat kepit. Keppejä edeltävä valssi valui ja oli myöhässä - Hugo ei ehtinyt sitten riittävän ajoissa lukita keppejä ja niinpä vitonen kepeiltä. Saldona 5 rv ja aika oli -5,86 s.

Pakko on myöntää, että tuli vapautettua tokalla radalla Hugo A:lta ennen aikojaan (siis ihan annoin vapautuskäskyn ennen pysähtymistä) - tähän syynä se, että lähiaikoina ollut ongelmana nimenomaan A:lla hidastelu. Jostain syystä se sinne pysähtyminen on paljon epävarmempaa/inhottavampaa kuin puomille. Voi johtua ihan vain siitä, että treeniä tarvitaan yhä enemmän, että hommaan tulee varmuutta, mutta toisaalta olen miettinyt sitäkin, että voiko olla, että se sinne pysähtyminen tuntuu inhottavalta..? Jos siis tulisi täydestä vauhdista ja stoppaisi, niin kyllähän siinä aikamoinen tärähdys tulee isolla koiralla etukropalle. Noh, treenit jatkuu ja katsotaan, josko asia ratkeisi ihan treenatessa - tai tarvitseeko alkaa miettiä, etten edes vaatisi sitä pysähdystä...?  Puomille ehdottomasti haluan joka tapauksessa pysäytyksen, ja luultavasti A:llekin - täytyy ottaa melkeinpä A pelkästään tehotreeniin :)

Mutta hurjan kivaa meillä oli taas - ensi viikonloppuna sitten uusiksi ;)

Tässä muutama kuva eiliseltä lenkiltä - Hugo touhuili taas lukuisten keppien parissa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti