sunnuntai 16. lokakuuta 2016

Kolmosluokka korkattu!

Jipin kanssa ollaan nyt korkattu kolmosluokka agissa ja parit kisat ollaan ehditty kisailla. Nollat vielä ovat jääneetn uupumaan, muttei ne välillä kyllä kaukana ole olleet :) Ja mikä tärkeintä yhteistyö tuntuu pelittävän eli Jippi tekee niin kuin ohjaan (niin hyvässä kuin pahassakin ;) ).

Pari viikkoa sitten kisailtiin Kirkkonummella ja siellä ekalla radalla jäi hidastelemaan A:lla ja Jippi ehti A:n jälkeen ottaa askeleen kohti minua ennen kuin sain kerrottua matkan jatkuvan pituudelle. Pituuden vika palikka kaatui ja samalla rytmi rikkoutui, mikä näkyi kepeillä niin, että Jippi teki mokan tokassa välissä. Eli 10 vp tuloksena. Tokalla radalla hyllytettiin ihan alkutaipaleella, kun Jippi luki minun huonon "haltuunoton" poispäinkääntönä. Sekunnin murto-osan se oli hämmentyneen näköinen ja sen jälkeen kääntyi pois päin minusta ja otti yhden esteen sieltä täysin väärästä suunnasta. Mutta tosiaan oma vikani, kun yritin ihan turhia kikkailuja, kun minkäänlaista haltuunottoa ei siinä kohdassa oltaisi tarvittu... Ja Jippi sitten luki lasketun käteni niin, että lähden tekemään poispäinkääntöä ja kiltisti kääntyi tosi tiukasti minusta poispäin ylimääräiselle esteelle :D Vikalla radalla sitten ehdin kävellä kakkosesteen kohdalle, kun näin Jipin karkaavan lähdöstä, joten lähdettiin radalta pois.

Eilen lauantaina oli sitten vuorossa CityBelgien kisat Ojangossa ja vuorossa oli 2 x agirata ja 2 x hyppyrata. Ensimmäisenä oli vuorossa agilityrata ja siinä tuli puomin ylösmenolta virhe, yksi rima tippui ja lopulta vielä hyllytin loppumetreillä. Hyllytys oli täysin mun moka, kun vapautin Jipin liian ajoissa keinulta niin, etten ehtinyt ohjaamaan sen jälkeistä takaakiertoa. Jippi vieläpä seisahtui keinulla superhyvin ja olisi varmasti siellä pysynytkin kauemminkin. Tämä rata tuli kuvattua kaverin kännykällä, joten en saa sitä tänne. Superhyvää tässä radassa oli hyvin toimineet alasmenokontaktit, onnistunut viskileikkaus ja hieno itsenäinen keppien hakeminen Jipiltä.

Toka rata oli hyppäri ja yhtä myöhässä ollutta valunutta valssia (tosin ei aiheuttanut virhettä kuitenkaan) lukuun ottamatta tuntui tosi kivalta! Yksi rima valitettavasti putosi, joten tulokseksi 5 rv, mutta kaikkiaan jäi hyvä fiilis radasta ja ihan kiva vauhtikin oli Jipillä (etenemä 4,89 m/s).



Kolmantena oli sitten agilityrata ja ei vitsit miten lähellä tässäkin oli nolla. Kolmanneksi vikalle esteelle asti meno oli sujuvaa ja itsellä oikein tuli kesken rataa sellainen flow-fiilis :) Jippi teki ihan superhienon suorituksen - otti kontaktit hyvin, tuli ohjauksiin hienosti, irtosi, kun piti irrota ja kepitkin haki hienosti tiukasta umpikulmasta. Ja sitten minä menen ja sössin kolmanneksi vikalla esteellä jäämällä liian pitkäksi aikaa edelliselle esteelle ja myöhästymällä seuraavan hypyn ohjauksesta, jolloin Jippi täysin oikeutetusti päätyi väärälle edessä olevalle hypylle. Mutta oli kyllä niiiiin hyvä fiilis tästä radasta joka tapauksessa!



Vikalla radalla itse ajoitin ohjauksen väärin ihan alkumetreillä ja pakka hajosi itsellä sen verran pahasti, että kun Jippi oli päätynyt minun tunaroinnin myötä yhdelle väärälle hypylle ja yhteen väärään putkeen, niin lähdettiin radalta. Olisihan sitä vielä voinut jatkaa, mutta ajattelin, että ehkä reilumpaa mennä vaan suoraan palkkaamaan koira, jottei se joudu jatkamaan sekoilevan ohjaajan kanssa loppurataa ja toisekseen kolmen kisaradan jälkeen koin myös turhaksi rasittaa koiraa tekemällä vielä neljäs rata "turhaan". Eli Jippi oli lopputulokseen tyytyväinen saatuaan kunnon riekutusleikit palkaksi, mutta itsellä jäi kyllä vähän tylsä fiilis, kun pitikin taas vikaksi radaksi tulla epäonnistuminen, eikä jompikumpi noista edellisistä hyvän mielen radoista :)

Mutta kaikkiaan on jäänyt kisoista nyt hyvä fiilis! Jipin kanssa yhteistyö pelittää ja kunhan itse pidän pakan kasassa, niin nolliin on kaikki mahdollisuudet olemassa :) Lähdöt toimi ongelmitta eli taas se edellisten kisojen yksi muistutus riitti ja samoin kontaktin on nyt kivalla mallilla. Ekan radan ylösmenovirhe oli ensimmäinen laatuaan Jipillä, mutta se tuli kohdassa, jossa edellisellä esteellä tehtiin tiukka takaakierto ja lähdin siitä vedättämään voimakkaasti. Jippi lähti siis about nollavauhdista kiihdyttämään perääni ja siinä loikkasi just ja just kontaktin yli (videolta katsottuna tosiaan oli ihan hilkulla, mutta kylläkin näkyi, että ihan oikein se oli tuomittu). Muutoin kontaktit toimi kivasti, empiminen alastuloilla alkaa vähitellen kaikota eli suunta on oikea!

Agilityyn liittyen: Päästiin Jipin kanssa I-HAH ry:n arvokisoihin tähtäävien koirakoiden valmennusleireille. Kokonaisuus koostuu neljästä leiriviikonlopusta, joilla on agilitytreenejä (kouluttajina Jenna Caloander jokaisena viikonloppuna ja lisäksi Sampo Kokkonen, Elina Jänesniemi, Maiju Korhonen ja Iida Vakkuri), ohjaajan fysiikkatreenejä, koiran fysiikkaluento ja psyykkistä valmennusta. Eka viikonloppu on marraskuun alussa eli innolla jo odottelen :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti