maanantai 10. syyskuuta 2012

ALO1 rimaa hipoen

Eilen olimme siis ihka ensimmäisissä virallisissa tokokokeissa Hugon kanssa ja otsikon mukaisesti kotiin tuomisina oli tulos ALO1 pistein 160/200 eli juuri siihen alarajalle yletyttiin. Tässä kootut selitykset:

Luoksepäästävyys: 10 x 1 = 10. Hugo taisi loppuvaiheessa nousta seisomaan, mutta tämähän onkin nykyään sallittua. Ei ongelmia tässä eli ihan kiinnostuneena kohtasi tuomarin.

Paikalla makaaminen: 0 x 3 = 0. Se murheen kryyni.... Koskaan ei kyllä näin levoton ole ollut paikkamakuussa - reagoikohan minun jännittämiseeni? Eli jo noin parinkymmenen sekuntin makaamisen jälkeen inisi ja vähän perästä seurasi haukahdus. Ja sieltä se sitten lönkötti mamman helmoihin turvaan. Eli pyöreä nolla tästä.

Seuraaminen kytkettynä 9 x 2 = 18. Pistevähennys tuli siitä, että remmi kiristyi parissa kohtaa - muistaakseni tuomari sanoi, että pysähdyksissä - hieman. Itse en tällaista ole havainnutkaan tekeväni eli hyvä tietää, niin osaa varoa tätä jatkossa eli pitää hihna kunnolla löysänä. Itse huomasin, että Hugo kävi tässä vaiheessa aavistuksen kierroksilla eli juoksuun lähdössä hetkeksi nappasi hihnaa suuhun - onneksi kyllä sitten irroitti ja rauhoittui hieman. Ja toisaalta oli ainakin terävää seuraamista ja hyvät käännökset, kun Hugo oli kunnolla hereillä :)

Seuraaminen taluttimetta 9,5 x 4 = 38. Hyvää ja aktiivista seuraamista. Oikea paikka tuntui säilyvän hyvin ja käännöksetkin olivat sujuvat - tosin vasemmalle käännös vaatii yhä hieman hiomista. Ei kuitenkaan tullut törmäilyjä siinäkään!

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 10 x 2 = 20. Tuomarin sanoin alo-luokkaan nähden täydellinen - itse tosin haluaisin, että menisi vieläkin napakammin maahan.

Luoksetulo 9 x 3 = 27. Pistevähennys siitä, että Hugo aavistuksen törmäsi minuun eteeni tullessaan. Ja tosiaan nenä kyllä kolahti jalkoihini hieman, vaikka jarruttikin kyllä ihan ajoissa. Se nenä on vain niin pitkä, että kestää ennen kuin oppii hahmottamaan missä sen kärki menee :)

Seisominen seuraamisen yhteydessä 10 x 2 = 20. Tämäkin tuomarin mukaan luokkaan nähden täydellinen. Markuksen mukaan Hugo otti pari pientä askelta ennen pysähtymistä, muttei kuitenkaan kävellyt perääni, kuten möllikokeissa.

Estehyppy 9 x 2 = 18. Lähti hyppyyn reippaasti ja varmasti, seisahtui napakasti ja odotti siinä rauhassa. Pistevähennys tuli siitä, että Hugo ei kääntynyt esteen takana ihan suoraan esteen taakse, vaan oli hieman esteestä sivussa. Muuten kuitenkin hyvä suoritus mielestäni.

Kokonaisvaikutus = 9.

Paikkamakuun jälkeen kyllä harmitti ja oli pettynyt fiilis - toisaalta kuitenkin tiesi, että tämä riski on olemassa, koska paikkamakuu on kokeen alla ollut epävarma. Kuitenkin sitten päätin siellä kokeessa, että täysillä jatketaan eteenpäin, vaikka olinkin siinä vaiheessa varma, ettei enää ALO1-tulosta tulisi. Kuitenkin muut suoritukset menikin sitten hirmu hyvin, niin tuli kuin tulikin se ALO1! Olisihan se ollut kivempi saada vähän paremmilla pisteillä, mutta iloitaan nyt tästä. Ja nyt sitten treenaillaan paikkamakuu varmaksi, niin on hyvät mahikset saada paremmat pisteet :)

Nyt kokeillaan sitten treenata paikkamakuuta takapalkan avulla. Hugon kasvattaja Kaija kehoitti kokeilemaan tätä jokin aika sitten, ja olen havainnut, että tämä kyllä toimii Hugolla. Ei ainakaan kertaakaan ole lähtenyt paikkamakuusta niinä kertiona, kun olen takapalkkaa käyttänyt. Eli jotain tosiherkkua purkkiin ja purkki Hugon taakse paikkamakuun ajaksi. Tällöin ei ole koiralla niin suuri houkutus lähteä ohjaajan perään, kun palkka onkin eri suunnassa. Ei ennen koetta ehditty tätä harjoittelemaan säännöllisesti, mutta tänään teimme tällä tavoin ja pysyi hyvin reilut kaksi minuuttia. Eli näin jatkamme sitten ja toivotaan, että paikkamakuusta tulisi Hugolle mieluisampi liike. Selvästi se on Hugon inhokki tokoliikkeistä eli herkkuja takapalkkana käyttäen ja reilusti kehuen yritetään nyt tehdä siitä tosi kiva juttu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti