keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Niin se aika rientää...

Moneen kertaan on pitänyt taas kirjoitella, mutta jotenkin se aika vain katoaa johonkin. Sunnuntaina olin Hugon kanssa metsälenkille ja pitkästä aikaa juolahti mieleen, että voisin ottaa Hugosta kuvia. No eipä juuri sitten sattunut olemaan minkäänlaista kuvausvälinettä - ei edes kännykkää - mukana. Eli jäi sitten ottamatta.. kunhan seuraavan kerran olisi auringon paistetta, niin yritetään sitten uudestaan!

Maanantaina oli HSKP:n toko2-kurssin vika kerta. Vettä tuli aika ajoin kaatamalla ja toinen samaan aikaan treenaava ryhmä lopetti jo puoli välissä, mutta me jatkoimme loppuun asti säästä huolimatta. Ja itse asiassa oli älyttömän hyvät treenit! Viime kerralla, kun tokoiltiin sadekelillä, lopputuloksena oli pieleen menneet treenit ja märässä maassa makaamisesta seurannut maahanmenohaluttomuus. Eli sain treenata Hugon kanssa silloin ihan tosissaan maahanmenoja, jotta suostui taas ekalla käskyllä sinne menemään.

Kertasimme kaikki alo-luokan liikkeet, joita kurssilla harjoiteltiin. Tehtiin kaksi paikkamakuupätkää, minuutti kerrallaan. Jätin takapalkan nyt pois, kun aika oli sen verran lyhyt ja halusin testata miten ilman sitä sujuu. Ja Hugo pysyi hienosti! Sateesta huolimatta malttoi hyvin ja oli pysyi siellä aika rauhallisena. Kertaakaan sen ALO-kokeen jälkeen Hugo ei ole lähtenyt paikkamakuusta, eikä kertaakaan ole myöskään käynyt niin, että se olisi lähtenyt perääni jättäessäni sitä maahan ja lähtiessäni kävelemään pois päin. Takapalkkaa ollaan käytetty nyt säännöllisesti, mutta välillä kuitenkin kokeiltu myös ilman. Ja molemmilla tavoilla on nyt tosiaan pysynyt maassa.

Seuraamisesta seisomaan ja maahan jäämisissä on tullut ehkä pientä edistystä. Hugolla on tapana tehdä nämä liikkeet hieman turhan verkkaisesti eli menee maahan aavistuksen hidastetusti ja seisomaan jäädessään taas ottaa parit haparoivat askeleet perään ennen stoppia. Kuitenkin maahanmenoihin on tullut vähän reippautta ja seisahtuessa ei enää liiku perään niin paljoa. Eli jatketaan treenejä!

Seuraamiset sujui suht tavalliseen tapaan. Saimme muuten kouluttajalta hyvän vinkin vasemmalla käännökseen eli näytti miten omalla kehollani voin ennakoida Hugolle, että käännös vasemmalle on tulossa. Ja tämä tosiaan toimii eli näin tehdessä ei tule törmäyksiä, vaan Hugo kääntyää ajoissa pois alta. Toki tämä keholla avustus täytyy häivyttää, mutta näin on varmasti hyvä harjoitella ja hioa tätä!

Luoksetulo oli tänään hyvä eli Hugo tuli lätäköistä huolimatta reippaalla laukalla luokse ja pysähtyi juuri sopivaan aikaan törmäämättä minuun. Aavistuksen vinoon jäi lätäkköjen vuoksi, mutta muuten hyvä suoritus.

Nyt on sitten ohjatut tokot tältä erää taas ohi. Olen laittanut kyllä kyselyn HSKP:n jatkuviin ryhmiin pääsystä, mutta ilmeisesti ovat toistaiseksi täynnä ja halukkaita sinne olisi varmasti reilusti. Eli tuskin näillä näkymin ainakaan jatkuu treenit HSKP:llä - harmi kyllä. Toko-treenailut eivät kuitenkaan lopu, sillä sovimme kaverini kanssa maanantai-illoille treenit ja I-HAH:n porukka on puolestaan tiistaisin järjestämässä omatoimikimppatreenejä, joihin voi mennä silloin, kun aikataulu antaa periksi. Lisäksi HSKP:n tokokurssilla oli puhetta yhden kurssilaisen kanssa, että voisi jotain yhteistreenejä pohtia Viikin suunnalle. Eli eiköhän me saada sitä häiriötreeniä jatkossakin :)

Maanantaina tuli I-HAH:n agilityn talvikauden treeniryhmäjaot. Meillä on siis lokakuun alusta lähtien treenit Malmilla hallissa ja treeniryhmä on kilpailuvalmiit. Ryhmän kuvauksessa lähtötasona on, että koirakko pystyy tekemään möllitasoisia ratasuorituksia. Sen puolesta varmaan siis suht ok-tasoinen ryhmä, vaikkakin hieman jännittää, kun ryhmässä tarkoituksena on ilmeisesti harjoitella 1-2 lk:n ratoja. Eli sen osalta ehkä olisi kuitenkin treenata talvikausi jatko2-ryhmässä, nythän siis hyppäsimme jatko1-ryhmästä suoraan kilpailuvalmiisiin. Toisaalta taas olen sitä mieltä, että koska mitään suuria yksittäisiä ongelmia ei ole, niin varmaan juuri kaivataankin ratatreenejä, suoritusvarmuutta ja lisää irtoamista ja varmuutta myös Hugolle! Näitä siis varmasti pääsemme treenamaan talvikauden ryhmässä :)

Eilisissä agilitytreeneissä tehtiin alla olevaa rataa:

Alku sujui parhaiten niin, että tein valssin kakkosesteeltä kolmoselle ja myös 6. esteen jälkeen. Tätä pätkää 4-7 hioimme muutaman kerran, sillä meinasin aina tehdä valssin liian myöhään, jolloin kerroin liian myöhään Hugolle, että suunta on kääntymässä muurille. Kun sitten vihdoin sain valssattua hyvissä ajoin, Hugo jo hyppyyn lähtiessä suuntasi kohti muuria ja saatiin kohta suht sujuvaksi. Takaakierrot esteelle 9 sujuivat ihan ok, mutta seuraava ongelmakohta olikin sitten pituuden 10 jälkeinen kohta. Tähän oli tarkoitus tehdä persjättö esteiden 10 ja 11 väliin. Ekalla yrityksellä olin itse vain onnettoman myöhässä, mutta pari seuraavaa yritystä meni kyllä vähän myös Hugon piikkiin. Marin mukaan persjätöt onnistuivat näillä kerroille ihan nappiin ja olin ajoissa tekemässä niitä, mutta siitä huolimatta Hugo juoksi minua päin ja hyppäsi näykkimään takkia. Eli kävi siis selvästi kierroksilla. Tehtiin sitten tämä kohta vähän helpotetusti eli kutsuin sen pituuden yli ilman sitä persjättöä ja jatkoimme radan loppuun. Ohjattujen treenien jälkeen jäi vielä aikaa omiin treenailuihin, joten jäin sitten Hugon kanssa vielä tekemään sitä persjättökohtaa. Ja tulihan niitä onnistumisiakin vihdoin, kun Hugon kierrokset oli saatu vähän laskemaan :D Olemme nyt muutaman viikon treenanneet agilitya ainoastaan kerran viikossa noina ohjattuina treeneinä ja selvästi tämä aiheuttaa sen, että kierrokset nousee sitten entistä enemmän tauon jäljiltä, kun sinne kentälle vihdoin taas päästään! Eli toinenkin treenikerta viikossa olisi kyllä hyvä - pitää yrittää talvikaudellakin saada vapaatreeniryhmä kasaan hallivuoron vuokrausta varten :)

Olipa muuten mielenkiintoista - tänään iltalenkillä lähtiessäni jouduin houkuttelemaan Hugon namien avulla lähtemään mukaani. Yleensä aina tulee ihan mielellään ja kipittää jo ovea kohti, kun otan pannan esiin, muttei tänään. Hugo vain makasi olohuoneessa tuijottaen minua epäuskoisena. Yritin houkutella ja lopulta laitoin sille siellä pannan kaulaan. Muttei edelleenkään hievahdustakaan! Ei ole siis nämä sadekelit Hugon lemppareita - onneksi lenkiltä löytyi edes kiva keppi, jota kanniskellessa lenkin loppupuolisko sujui rattoisasti :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti