lauantai 5. tammikuuta 2013

Uusi vuosi, uudet kujeet

Vuosi tosiaan vaihtui ja Uusi Vuosi meni Hugolla ihan hyvin, vaikkakin yllättävän paljon kyllä reagoi raketteihin tänä vuonna. Viime vuonna ei edes korvaansa lotkauttanut, vaikka oltiin ulkoilemassa rakettien paukkuessa joka puolella ympärillä, mutta tänä vuonna olikin sitten ihan eri tarina. Sisällä oli ihan rauhassa, kun oli vielä telkkari päällä ja kaihtemet kiinni varuiksi, mutta ulkona jo siinä seiskankin aikaan pisti jarrut heti parkkipaikalla pohjaan ja melkeinpä huusi, että pääsisi sisälle. Ja niinhän me sitten syötiin vain parit namit siinä ulkona ja odotin, että Hugo rauhoittui siinä, ja sitten palattiin sisälle. Mentiin sitten vasta vähän ennen yhtä iltalenkille ja tuolloin ei kyllä yksittäisiin raketteihin kiinnittänyt mitään huomiota. Kai se jatkuva pauke ja välkkyminen vain oli liikaa sen hermoille :)

Hetken harkinnan jälkeen päätin lopettaa HSKP:n tokovalkussa käymisen. Aikatauluongelmat olivat suurena syynä, mutta lisäksi myös se, että treeneissä on nyt aika paljon edetty koko ajan ja harjoiteltu jo VOI ja EVL-liikkeidenkin alkua. Me kuitenkin tarvitsemme enemmänkin treeniä ihan semmosissa perusjutuissa, kuten juuri vauhtia, käännöksiä ja napakkuuttaa jääviin liikkeisiin. Eli koin, että meidän on parempi treenailla vähän hitaammassa tahdissa ja keskittyä enemmänkin ALO ja AVO -liikkeisiin.

Ensi keskiviikkona on taas vihdoin ohjatut agilityt - jes! Innolla jo odotamme Hugon kanssa treenejä, vaikka onhan me toki päästy kerta viikkoon nytin omatoimitreenaamaan :) Ostin muuten viime viikolla Hugolle Back on Track-loimen. Hieroja on todennyt Hugon sekän jumiutuvan melko herkästi ja uskonkin tähän olevan syynä Hugon omintakeinen liikkumistyyli portaikoissa ja agility. Olen kyllä aina pyrkinyt jäähdyttelemään ja Hugon treenien jälkeen ja mahdollisesti myös venyttelemään, mutta tietystikään selkää ei tule mitenkään venyteltyä. Niinpä mielenkiinnolla nyt testaan tuota BoT-loimea, josko auttaisi! Eli tarkoituksena on heittää se ennen treenejä jo kotona päälle ja pitää sitten lämmittelyn ajan. Treenien ajaksi otan loimen pois, mutta heti treenien jälkeen taas takki niskaan ja saa olla taas jäähdyttelyn ajan ja kotiin saakka. Josko ei menisi niin herkästi selkälihakset jumiin - saa nähdä onko vaikutusta!

Tiistaina Hugolla onkin taas hieronta - saa nähdä onko herra ihan jumissa näiden liukastelulenkkikelien jäljiltä.... Tosin esim. tänään käytiin Koirametsässä lenkillä ja siellä kyllä pohja oli ihan hyvä, eikä meno ollut lipsuttelua. Harmi, vaan kun iltasin töiden jälkeen on jo niin pimeää, ettei oikein mihinkään metsiin viitsi enää lähteä... Mutta eiköhän senkin puolesta ala kohta helpottaa, kun alkaa päivä pidentymään :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti