lauantai 29. joulukuuta 2012

Painimista

Jokin minimaalinen uhmakausi on ollut nyt meneillään - tosin tullut todella paljon lievempänä kuin aikaisemmin. Eli aavistuksen testaa joissain tilanteissa, mutta kuitenkin tottelee, kun vain jämäkästi käskee! Tokossa olimme taas tänään ja pakko on jälleen todeta, että Hugo on siellä treenihallissa selvästi rauhallisempi kuin omissa treeneissä - eikä siis hyvällä tavalla! Ulkona treenatessa pallolla palkkaaminen saa Hugon kierrokset nousemaan ja tällöin mm. luoksetuloista tulee nopeita (Hugon mittakaavalla) ja esim. seuraamisesta jätöt ovat teräviä. Hallissa treenatessa puolestaan pallo ei saa samanlaista innostusreaktiota aikaiseksi. Hugo kyllä on aina pallosta tohkeissaan, mutta aivan eri tavoin kuin ulkona! Eli tämä motivaation löytäminen on meillä todellinen ongelma hallikautena.

Paljon hyvääkin oli tämän päivän treeneissä. Tehtiin ruutua tokaa kertaa ja selvästi Hugo alkaa yhdistää sanan "ruutu" sinne maassa olevin nauhoin ympäröityyn neliöön menemiseen. Harjoiteltiin niin, että jätin Hugon istumaan jonkin matkan päähän ruudusta (matka vaihteli) ja menin itse ruutuun. Taputin vähän maata ruudussa ja samalla sanoin "missä ruutu?" ja toistelin paljon sitä "ruutu" sanaa. Sitten menin hugon viereen ja lähetin Hugon käskyllä "ruutu". Hugo otti saman tien katseen kohti ruutua ja lähti reippaalla laukalla ruutuun. Ja kouluttaja heitti pallon sivusta heti, kun Hugo oli ruudussa. Ja sitten vain hirveästi kehuja ja leikkimistä ruudussa. Tämä opetustekniikka tuntui sopivan Hugolle hyvin! Saatiin vinkiksi opetella kosketusalustan käyttö. Nythän emme ole tätä ikinä käyttäneet, mutta kosketusalustaa pystyisi hyvin käyttämään siinä, kun opettaa koiraa hakeutumaan keskelle ruutua. Eli tätä treenaillaankin sitten kotosalla.

Seuraamiset menivät myös aika hyvin. Vasemmalle käännös on kouluttajan mukaan parantunut eli takaosankäyttöharjoitukset ovat tuottaneet tulosta - JES! Niitä vain yhä lisää, niin saadaan vieläkin paremmin se takaosa kääntymään :)

Monet suoritukset olivat kuitenkin löysiä juuri siitä syystä, että se innostuksen taso ja vire oli mitä oli. Tämän näki jo esimerkiksi sivulle tulossa. Lähes joka kerta jäi asento jäi vajaaksi eli poikitti takaosaa ulospäin. Kun olemme tätä nyt lenkkien yhteydessä harjoitelleet vireen ollessa korkealla, ovat sivulletulot olleet vauhdikkaita ja myös "täysinäisiä". Nyt selvästi Hugo lähti liikkeelle löysästi, eikä sitten myöskään tehnyt liikettä loppuun asti. Eli kun vain keksisin, millä saisin hallissakin innon samalle tasolle kuin ulkona treenatessa, niin olisi huomattavasti helpompi saada edistystä. Muista koirista Hugo ei juurikaan välitä eli en usko, että syynä olisi häiriö. Tosin onneksihan valtaosa treenaamisesta tapahtuu nytkin ulkosalla, jolloin sujuu paremmin.

Ajattelin nyt tehdä tokotreenailuihin viikottaiset aikataulut. Eli etukäteen jo päätän, mitä treenailen minäkin päivänä, jolloin yhtenä päivänä en keskity kuin vain pariin liikkeeseen ja yritän saada niitä treenattua sitten mahdollisimman hyvin ja innostavasti. Nyt vähän on tupannut menemään niin, että itsekseni treenatessa olen ottanut paljon liikkeitä, jolloin toistoja ei ole tullut kuin yksi tai kaksi. Uskonkin, että meille parempi tyyli voisi olla ottaa pari liikettä per treenikerta ja tehdä näitä tehokkaasti, mutta kuitenkin riittävän lyhyen aikaa. Ja tuohon motivaatioasiaan täytyy kiinnittää koko ajan huomiota eli pitää muistaa pitää treenit hauskoina! Niin ja itse olen saanut tokotreeneissä noottia siitä, että käytän liikaa kroppaa ohjauksissa. Tämä tulee varmasti agilitysta, jossa vartalonkäyttö on taas se pääasiallinen tapa ohjata koiraa, mutta pitää yrittää muistaa keskittyä siihen, etten käytä vartaloavustusta tokoa treenatessa! Treenien videointi olisi varmasti hyvä keino nähdä itse, miten vartaloa käytän.

Viime sunnuntaina olimme taas vapaatreenaamassa agilitya seuranamme Sonja ja Ofelia. Hugo ja Ofelia saivat pitää treenien jälkeen leikkituokion sekä hallissa että jäähdyttelylenkillä - tässä lyhyt videopätkä hallipaineista :)

Joulu meni mukavasti paljon syöden sekä myös ulkoillen :) Ja tämä koski siis sekä minua että Hugoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti