torstai 6. joulukuuta 2012

Epistelyä

Oltiin tänään Hugon kanssa agilityn epävirallisissa kisoissa ja luokkana maksimöllit. Möllien radalla ei siis ollut keppejä, keinua tai rengasta, mutta muilta osin voin kyllä sanoa, että haastetta riitti. Aiemmat näkemäni mölliradat ovat olleet kohtalaisen simppeleitä, eikä kovin monia erityisempiä ohjauskuvioita ole täytynyt tehdä. Nyt radalla oli välistävetoja, persjättöjä ja valsseja. Ja lisäksi sai kyllä juosta kohtalaisesti :D Otimme kaksi starttia ja ekalla kerralla tulokset oli 0 ratavirhettä ajassa 37,74 s (ihanneaika 50 s). Tokalla radalla HYL ja omia mokailuja mahtui radalle ihan reilusti :D Kuitenkin ekalla startilla saatu tulos -12,26 toi ykkössijan 12 koirakon ja 24 startin joukossa. Ratapiirros alla, ja on taas jälkikäteen muistista piirretty eli mittakaavat voi olla pahastikin pielessä.

Homma alkoi siis niin, että 2. ja 3. esteen väliin tein välistävedon. Tämän jälkeen 3. esteeltä 4. putkelle jatkettiin valssaten ja sieltä sitten täysi vauhti päälle kohti seuraavia esteitä, jotta ehti 6. pussin jälkeen tekemään persjätön ennen 7. estettä. 10. esteelle oli sen verran loiva kulma, että meni ihan ilman minkäänlaisia erikoisempia takaakiertoja. A-esteelle meni reippaasti ja stoppasi kyllä kontaktille - tosin molemmilla radoilla varasti sieltä ennen kuin olin ehtinyt antaa luvan jatkaa. Eli kontaktit ehdottomasti treenattavaksi jatkossakin! Positiivista kontakteissa oli kuitenkin, että tällä kertaa Hugo rymisteli aika vauhdilla A-esteen yli ja ala kontaktille 2on2off-asentoon. Aiemminhan on tupannut olla ongelmana, että jää herkästi vähän liian ylös ja se on pitänyt pyytää sieltä korjaamaan asento alemmas. Mutta tosiaan A:n jälkeen hyppy 12, jonka jälkeen tuli valssaten suunnanvaihdos ja koira haltuun esteiden 12 ja 14 välistä. Siitä lähetys putkelle ja sitten taas olikin jo kiire itsellä kohti estettä 15, jotta ehti tehdä ajoissa valssin esteen 15 ja 16 väliin. Ja sitten vielä loppusuora. Kokonaisuudessaan oikein kiva rata, mutta möllitasolle haastava.

Ekalla yrittämällä rata meni kaiken kaikkiaan kivasti. Kaikki ohjaukset tuli tehtyä aika lailla suunnitellunlaisesti ja oli sellainen olo, että meno oli kohtuullisen hallittua ja siistiä. Ainoa miinus tällä radalla tuo A:n kontaktilta varastaminen ja sen vuoksi meinasi minulle tulla kiire ohjata Hugo seuraavalle esteelle. Mutta joka tapauksessa, oikein kelpo suoritus :) Toka rata olikin sitten jotain aivan muuta :D Hugo tsemppasi yhä hienosti, mutta itse olin aivan muissa maailmoissa. Kenties johtui siitä, että ekan onnistuneen radan jälkeen tuli helpotus, eikä sitten enää keskittyminen riittänytkään tokalle radalle. Eka virhe taisi olla jo esteellä 3, jossa Hugo hyppäsi esteen väärään suuntaan. En siis tehnyt välistävetoa riittävän selvästi. Itsellä meni tästä pasmat jotenkin niin sekaisin, että vaikka matka jatkui, niin tuntui kyllä niin taistelemiselta koko ajan. Olin myöhässä Hugoon nähden ja meinattiin törmätä persjättöä tehdessä. A-esteeltä Hugo taas varasti, jolloin en ollut ajoissa näyttämässä seuraavaa estettä, ja Hugo oli jo suuntaamassa esteelle nro 14. Sain kuin sainkin tämän estettyä ja jatkettiin taas matkaa. Vielä loppuun tuli kielto ihan omasta radan unohduksesta eli kaiken kaikkiaan todella takkuavaa menoa - lähinnä nimenomaan omista mokistani johtuen :D Mutta ei voinut kyllä olla muuta kuin tyytyväinen Hugon suorituksiin, ja jäi kyllä kaikkiaan hyvä mieli! Ainakin tuli nähtyä, että kyllä me pystytään kohtalaisen haastava (tasoomme nähden) rata suorittamaan kisatilanteessakin, kunhan vain keskityn täysillä ja teen huolelliset ohjaukset.

Mutta nyt Hugo on naatti - nukkuu olohuoneen lattialla X-asennossa :) Ja hyvillä mielin voimmekin molemmat mennä nukkumaan - oli kyllä älyttömän hauskaa taas pitkästä aikaa epistellä! 

2 kommenttia: