maanantai 3. joulukuuta 2012

Hyppytekniikkaa vol 1

Jo pitkään on tehnyt mieli päästä Hugon kanssa treenaamaan hyppytekniikkaa. Hugollahan ei toki kokonsa puolesta ole ongelmia esteiden yli pääsyyn, mutta kyllähän se hyvän hyppytekniikan omaaminen varmasti auttaisi tuon ison kropan hallinnassa. Ja Hugolla on ollut selässä aika ajoin jumeja eli tätäkin mahdollisesti helpottaisi, mikäli hyppytekniikka olisi kunnossa. Kovasti olen kiinnostunut hyppytekniikkakoulutuksiin osallistumisesta, kunhan sellaisiin mahdollisuus tulee, mutta sitä odotellessa päätin aloitella alkeita omatoimisesti. Olen paljon lueskellut mm. blogeista, että miten muut agilityharrastajat ovat hyppytekniikkatreenanneet ja löysin riittävän helppoja harjoitteita, joita pystyisin itsenäisestikin toteuttamaan. Niinpä reilu viikko sitten sunnuntaina vapaatreeneissämme otimme treenivuoroon muutamia helpohkoja hyppytekniikkaharjoitteita.

Ensimmäiseksi teimme ihan perussarjaa, jossa estekorketena oli 25 cm ja esteiden etäisyys oli 6 jalan mittaa. Ensin tehtiin neljällä esteellä ja sitten viidellä, ja homma sujui hyvin. Tosin harmi kyllä, itse kun olen täysin aloittelija näissä hommissa, niin mitään varsinaista analyysiä en osaa Hugon tekniikasta tehdä - lähinnä vain olin tyytyväinen kuin tehtävä tuli suoritettua rytmikkäästi ja puhtaasti.

Perussarjan jälkeen teimme sarjaa, jossa harjoiteltiin askeleen pidennystä. Estekorkeus oli sama 25 cm, mutta nyt esteväli piteni joka esteen myötä. Ensin kokeiltiin neljällä esteellä, jolloin välien pituudet olivat siis 6, 7 ja 8 jalkaa. Tämä sujui hyvin joka kerta eli Hugo selvästi pidensi askeltaan sopimaan kuhunkin esteväliin. Niinpä lisäsin vielä yhden esteen perään, jolloin esteiden etäisyydet olivat siis kasvavassa järjestyksessä 6, 7, 8 ja 9 jalkaa. Tässä jo huomasi, että viimeiseen väliin tuli helposti pieni väliaskel eli Hugo ei venyttänyt askelta riittävän pitkäksi sopimaan vielä viimeiseen väliin. Tähän saatiin kuitenkin parannus, kun vähän tsemppasin Hugoa eli kannustuksen myötä keskittyminen parani ja hyppyihin tuli parempi tempo, jolloin askeleen pidentäminenkin onnistui myös vikassa välissä.

Viimeisenä harjoituksena tehtiin sarjaa, jossa oli viisi estettä kaarevalla uralla. Esteet tekivät siis U:n muotoisen kaaren ja edelleen estekorkeus oli 25 cm ja esteiden etäisyys esteiden keskiosasta laskettuna oli 6 jalkaa. Tämäkin sujui hyvin eli kaarevuus ei näyttänyt tuottavan ongelmaa.

Tässä on videokooste hyppytekniikkatreenien kahdesta ensimmäisestä harjoituksesta eli perussarjasta ja askeleen pidennyksestä. Videolla näkyy Hugon ottama ylimääräinen pikkuaskel tehtäessä askeleen pidennystä viidellä esteellä, mutta tsemppaamisen myötä homma saatiin pakettiin :) Ja tulipa sitten innostus testailla videonkäsittelyohjelman eri efektejä eli tungin sitten videolle ihan tekstejä ja musiikkiakin. Ihan hauskaa oli tuo tuunailu eli ehkäpä harrastan sitä jatkossakin! Niin ja muuten,  musiikin sisällyttäminen youtubeen ladattuun videoon vaatii sen, että videon yhteyteen hyväksyy mainokset. Nämä mainokset videon alalaidassa saa kuitenkin ruksattua pois, jolloin eivät häiritse videon katselua.

 
 
Viime viikon ohjatut agilitytreenit jäivät tosiaan välistä ja eilisen hallivuoromme luovutimme seuralaisillemme näyttelytreenejä varten. Niinpä agilitytaukoa on tullut nyt jo reilu viikko eli kiva on taas ylihuomenna päästä aksaamaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti