keskiviikko 20. marraskuuta 2013

Agiratojen korkkaus

Tuli jo facebookiin kirjoiteltua pitkät pätkät kisaselostusta, joten laiskana nyt kopion tekstin suoraan sieltä tänne:

"Tuli korkattua agilityradat ja vaikkei tuloksilla juhlittu, niin mukaan mahtui myös monia onnistumisia! Eka rata hiukka vaikea (mistä kertoo mm. se että nollia ei tullut yhtään ja tuloksiakin ylipäänsä vähän) ja tehtiin kielloilla HYL- täysin mun mokia oli kyllä kaikki. Kontaktit kuitenkin aika jees!

Toka rata taas kontaktien osalta katastrofaalinen... A-esteellä Hugo jäi harjalle odottelemaan ja sekuntit sen kun kulu. Keinulle lähetin puomin käskyllä ja niinhän Hugo lähti siinä fiiliksessä että puomille mennään. Sain huudettua perään "odota" ja sillä estettiin lentokeinu. Kuitenkin keinuhäsläys johti siihen, että puomi oli sitten tosi jännä. Tämäkin rata kuitenkin sen verran vaikea, että meidän tuloksella 17,7 (5 rv kiellosta ja loput yliaikaa kontaktisähläilyn takia) irtosi 3.sija

Vikalla radalla mua jännitti tosissaan, että miten kontaktien kanssa käy, kun edelliseltä radalta jäi niistä huono maku. Kuitenkin kontaktit meni hienosti, eikä jännännyt puomia, eikä keinua. Taas kaksi kieltoa epäonnistuneista ohjauksista, mutta jäi hyvä fiilis!

Vaikka paljon tuli multa sähläilyjä, niin jäi monesta asiasta kuitenkin hyvä fiilis! Kahdella radalla kontaktit ihan jees (vikalla oikeinkin hyvät!), millään radalla ei tullut rimoja alas (vaikka kahdella radalla rimat oli 60 cm) ja kepit sujui hienosti Eli nyt vaan mulle keskittymistä matkaan, niin ei tarvi kieltoja mun takia napsia!"


Tosiaan jotenkin harmillisen sähläykseksi meni kisat omalta osaltani, mutta toisaalta johtunee siitä, että radat oli ykkösten radoiksi kohtalaisen haastavia. Katselin tuon fb-päivityksen jälkeen tuloslistoja ja kaikilta meidän starttaamilta agiradoilta vain yhdeltä tuli nollatulos ja siltäkin vain yksi. Ja startteja oli makseissa kuitenkin yli 20 eli kyllä niitä pitäisi enemmän tulla :/ 

Hirvittävän hyvä mieli jäi siitä, että rimat pysyivät! Se on ollut meidän yksi haaste nimenomaan kisasuorituksissa ja edellisten kisojen jälkeen ollaan tehty paljon töitä korkeudenarvionnin ja hyppytekniikan kanssa. Näyttäisi tuottaneen tulosta, sillä nyt ei pudotellut rimoja minun tekemisistäni huolimatta, vaikka rimat oli tosiaan kahdella radalla 60 cm korkeudessa. 

Videoilta katsottuna kielloille näkyi lähes poikkeuksetta jokin syy ohjaksessa. Eli minun piikkiin ne kyllä menivät. Kuitenkin tulin pohtineeksi myös sitä, että pitäisi alkaa treenata Hugon kanssa ns. ohjaushäiriökestoakin eli sitä, että se ei aina reagoi kieltämällä tai pudottamalla riman, mikäli teen virheen. Tehtiin omatoimitreeneissä kisojen jälkeen yhtä kisaradan pätkää, jossa Hugo oli kieltänyt. Siinä Hugon täytyi irrota hypylle eteen, vaikka minun liike pysähtyi ja lähdin jo sivulle kohti seuraavaa estettä. Treeneissä tämä ei sitten tuottanutkaan ongelmia, vaan saatoin lähettää Hugon hypylle useammankin metrin päästä ja se irtosi sinne hyvin. Tehtiin myös muutama toisto A:lla panostaen sen nopeaan suoritukseen.

Eilen oltiin Lupaavien valmennustreeneissä ja oli kyllä tosi kivat treenit ja jäi huippufiilis treenien jälkeen. Hugo teki meidän tasoon nähden hienoja kontakteja (puomi ja A) ja kontaktit oli kohtalaisen nopeitakin! Tietystikin nopeutta voisi tulla vielä lisääkin, mutta uskon (ja toivon), että sitä tuleekin, kunhan hommaan tulee toistojen myötä varmuutta. Oli myös tosi kiva huomata, että valmentajalta (Lotta Vuorela) saamat vapaatreenivinkit ovat ehdottomasti tuottaneet tulosta. Ollaan treenailtu mm. estehakuisuutta nyt aika paljon erilaisin treenein ja selvästi Hugo nyt lähtikin reippaammin minusta pois päin hypyille. Eikä myöskään reagoinut niin voimakkaasti siihen, että minun vauhti hidastui, vaan jatkoi eteen irtoamista liikkeestäni huolimatta. Kehitystä on siis omin silmin katsottuna tullut tässä valkkutreenien aikana jo selvästi! 

Videoita ei nyt ole kisasuorituksista nähtävillä. Olen sen verran tosikko ilmeisesti, etten kehtaa edes laittaa kahden ekan radan videoita näytille... Kolmannen radan olisin voinut laittaa hyvinkin näytille, koska vaikka siinäkin tuli virheitä, niin se ei ollut kuitenkaan ns. sähläystä. Harmi kyllä juurikin ko. radan kohdalla kuvaus petti eli radasta ei ole saatavilla videota. Laitoin ilmoittautumiset menemään ahteen agistarttiin 1.12. eli yritän sieltä sitten saada julkaisukelpoista kuvamateriaalia :) Ja tosiaan täsmennyksenä, että radan ei tarvitse olla virheetön (edes lähellekään), jotta kehtaan sen tänne laittaa näytille, mutta viime viikonlopun kahta ensimmäistä rataa katsellessa kyllä täytyi todeta, ettei niitä ehkä ilolla katsele :D Mutta hyvää kisakokemusta niiltäkin radoilta tuli ja toivotaan, että seuraavalla kerralla radat olisivat asteen verran helpompia! Onneksi vikalta kisaradalta tuli monia onnistumisia (mm. kontaktit), joten voi taas jännittää aavistuksen vähemmän seuraavissa kisoissa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti