perjantai 7. helmikuuta 2014

Tästä se lähtee!

Eilen oltiin agilitytreeneissä ja ohjatusti treenattiin rataa, jossa tehotreenissä oli keinu. Keinu tehtiin radan osana neljä kertaa eri puolilta ohjaten. Keinun kontaktille pysähtyminen on ottanut takapakkia kisoissa kriteereistä lipsumisen takia, joten nyt halusin tehdä hyviä keinusuorituksia, joissa palkka tulisi aina vain siitä ihan oikeasta suorituksesta. Alkuun tehtiin keinua yksittäisenä etupalkan avulla eli muistuteltiin sitä kontaktipaikkaa. Yksittäisenä keinu sujui hyvin myös ilman etupalkkaa, mutta kun mukaan tuli vauhtia eli tultiin keinulle esteeltä, niin Hugo ei meinannut millään malttaa pysähtyä keinulle. Pysähtyi itse ihan hetkeksi, mutta sinkosi sieltä sitten vauhdilla yli. Niinpä otettiin tähänkin etupalkka mukaan eli vahvistettiin sitä pysähtymistä. Kävin jopa palkkaamassa siihen kontaktille kerran tai pari ja vasta sitten vapautin etupalkalle. Tämä treeni teki tosi hyvää ja saatiin tehtyä keinua myös radanosana niin, että pysähtyi oikeaan paikkaan ja päästiin jatkamaan siitä matkaa. Eli nyt vain säännöllisesti pitää muistuttaa kontaktin ottamisesta - samoin kuin puomilla - ettei pääse missään vaiheessa täysin "repsahtamaan" 2on2off.

Kirjoitin edellisessä postauksessa, että aion viedä Hugon pois treenikentältä aina jos se alkaa käydä ylikierroksilla. Pohdin tätä kovasti tässä lähipäivinä ja tässä keinossa jäi mietityttämään se, että en saisi palkattua oikein tekemisestä tarpeeksi usein, jotta tuottaisi tulosta. Tarkoitushan oli jatkaa treeniä vasta, kun kierrokset on laskenut ja Hugo malttaa odottaa. Kokemuksesta kuitenkin tiedän, ettei ne kierrokset ihan vain odottelemalla helposti laske, vaan mikäli yritän olla kiinnittämättä huomiota Hugoon, niin haukkuminen, hyppiminen ja vaatteiden näykkiminen saattaa jatkua minuuttejakin. Tämä tarkoittaisi, että yksissä treeneissä ei ehtisi tulla välttämättä kuin yksi kentältä poistuminen ja sieltä palaaminen, jolloin toistoja ei kertyisi juurikaan.

Niinpä eilen kokeilinkin erilaista keinoa. Joka kerta, kun Hugo kävi kierroksilla (mikä tapahtui joka kerta kuin suorittaminen taukosi ohjaajan palautteen kuuntelun ajaksi), otin Hugon sivulle ja tein pienen pätkän seuraamista. Tällä sai Hugon keskittymään yhdessä tekemiseen, haukkuminen ja muu ylimääräinen sähläys loppui, jolloin seuraavan suorituksen aloittaminen oli helpompaa ja Hugo lähti suorittamaan treeniin keskittyen sen sijaan, että keskittyminen menisi minun komentamiseeni :) Huippua!

Treeneissä oli sivutreeninä putki-A-erottelua, mutta koska meillä on nyt A täysin tauolla, niin aloitettiin Hugon kanssa juoksukontaktitreenaus boxitreenein. Yksinkertaisesti selitettynä siis asetin neliön kehikon maahan ja istutin Hugon noin yhden laukka-askeleen päähän kehikosta. Käytin etupalkkana namitargetia ja kutsui Hugoa niin, että tarkoituksena oli laukata targetille niin, että boxiin osuisi yksi laukka-askel. Hugo haki hienosti etujalkojen laukan boxin keskelle, mutta usein rikkoi raville tässä vaiheessa eli boxiin ei osunut kokonainen laukka-askel. Palkkasin kuitenkin tästäkin, sillä tässä vaiheessa koin tärkeimmäksi, että se alkaa hakea siihen kehikkoon osumista. Käytin apuna myös naksutinta eli naksautin aina boxiin laukatessa. Tehtiin myös muutama toisto muutaman laukka-askeleen etäisyydeltä lähettäen ja hyvin osui tällöinkin etujalkojen laukka boxiin. Nyt tilaa ei ollut treenille kauheasti eli uskoisin, että kun tilaa on enemmän ja vauhtia saadaan mukaan paremmin, niin Hugo pystyy säilyttämään laukan läpi boxin, jolloin takaosakin tulee boxiin laukassa. Tästä oli kuitenkin hyvä aloittaa treenailut eli nyt vain pyritään saada boxitreenejä tehtyä usein, mutta vain muutamia toistoja kerrallaan! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti