keskiviikko 17. joulukuuta 2014

Jokin kumma kisakärpänen päässyt puraisemaan..?

Jep jep, ilmeisesti treeni- ja kisatauko on nostanut kisaintoa, koska tulin ilmoittaneeksi Hugon rally-tokokisoihin 10.1. ja siihen päälle vielä ilmoitin Hugon agikisoihin 27.12. Joulukuun agikisoihin ilmoamisen kanssa kyllä vähän emmin, kun on kuitenkin vasta niin vähän ratatreeniä alla agitauon jälkeen. Päätin kuitenkin, että mennään kokeilemaan fiiliksiä ja jos tuntuu ekan radan jälkeen siitä, että haukattiin liian iso pala, niin sitten jätetään menemättä seuraavalle :) Faktahan kuitenkin on, että Hugo on pelittänyt treeneissä varsin mainiosti ja hyppääminen on taas ollut rennon ja helpon näköistä. Eilisissä treeneissä tehtiin ratatreeniä jo maksirimoilla, eikä tuottanut vaikeuksia nekään!

Eilisissä treeneissä oli muuten monta kohtaa, joista olin etukäteen aika varma, että tulee olemaan haastavia meille. Ensimmäinen oli kohta, jossa koira lähetettiin putkeen, joka meni puomin ali ja puomin toisella puolella piti koiran jatkaa kepeille niin, että samalla leijeröitiin puomi. Tässä totesinkin, ettei varmaankaan tule toimimaan, mutta niin me ruvettiin kuitenkin treenaamaan sitäkin. Ensin tehtiin kerran kepit niin, että menin ohjaamaan kepit sieltä puomin toiselta puolen eli tehtiin ns. normikepit ilman leijeröintiä. Tokalla kerralla jätin palkkalelun keppien aloituskohtaan ja tehtiin leijeröiden ihan vain kepeille lähetys. Irtosi sinne pallon perässä hyvin, joten kolmanneksi kokeiltiinkin sitten jo ihan koko pätkää ja Hugo haki kuin hakikin kepit hienosti!

Muutamissa kohdissa tuli kyllä huomattua, että itse hirveän herkästi lähen vielä varmistelemaan menoa. Minusta tuntuu, että tämä on ehkä nyt vähän tullut sen treenitauonkin myötä eli yhtäkkiä tuleekin ajateltua, ettei se Hugo ehkä enää osaakaan. Tällaiseen ei tietenkään pitäisi yhtään sortua eli kun saisi itselle vain sellaisen rennon menon päälle ja antaisin koirankin tehdä oman osuutensa ilman, että olen koko ajan häiritsemässä :D Viski-leikkauksia tuli tehtyä radalla parissa kohdassa ja tämä oli hyvä esimerkki kohdasta, jossa jäin viimeiseen asti jumittamaan hypylle odotellen, että hyppääköhän se Hugo vai eikö. Juontaa juurensa varmasti siitä, että tämä on aiemmin ollut aika haastava meille. Jotenkin herkästi rytmitän omaa liikettäni viskissä väärin ja sen seurauksena jään tosi pahasti junnaamaan paikalleni. Tällä kertaa Hugo kuitenkaan ei kertaakaan kieltänyt viskeissäkään eli pitäisi ehkä tosiaan näissäkin nyt alkaa jo luottamaan siihen :)

Jippikin oli eilen mukana treeneissä, kun sieltä vapautui yksi paikka. Jälkikäteen kyllä taas ajattelin, että oli ehkäpä virhe, sillä selvästi minulle toimii paremmin se, että keskityn vain yhden koiran treenaamiseen kerrallaan. Nytkin oli jotenkin tosi vaikea asennoitua heti perään treenaamaan Jipin kanssa. Se kyllä teki töitä taas omaan ahkeraan ja melkeinpä tosikkomaiseen (treenaaminen on vakava asia!) tapaansa, mutta itselläni oli haasteita. Tehtiin alkuun pakkovalssia ja siinä käytin palkkaa apuna käännöksessä. Olisin ehkäpä kaivannut apupalkkaajaa, sillä itselleni myös palkkamiseen ja ohjaukseen keskittyminen samaan aikaan on joskus vähän turhan haastavaa.... Tämän jälkeen siirryttiin pätkään, jossa lähetin hypyn kautta Jipin putkeen ja putken jälkeen tehtiin persjättö, jota seurasi kolme hyppyä, jotka olivat aseteltu loivasti siksak-kuviomaisesti. Tämä olikin sitten tosi haastavaa. Putkeen Jippi irtosi oikeastaan ihmeellisenkin hyvin eli pystyin lähettämään sen hypyltä putkeen ja jatkaamaan jo omaa liikettä päinvastaiseen suuntaan kohti seuraavaa hyppyä. Persjätössä Jippi alkuun ei tullut ohjaukseen, kun putki syötti vähän ohi ja se säntäsi putkesta satalasissa vain eteenpäin. Tämä saatiin palkan ja oman rytmityksen muutoksen avulla hiottua kuitenkin ja alkoi lukea ohjausta hyvin. Tätä seuraava siksak oli kuitenkin sitten tosi vaikea. Jippi lukitsee jo esteitä yleisesti ihan kohtalaisen hyvin, mutta tuli havaittua, että vinottain olevat hypyt on sille selvästi vielä vaikeita. Mistä sitten juolahtikin mieleeni, ettei taideta olla näitä kauheasti treenattu. Olisi siis ehkä pitänyt tämäkin palotella ihan alkeistreeniksi ja tehdä etupalkan avulla vain tätä siksak-pätkää... Tämä taitaakin olla sitten seuraavissa pentutreeneissä minun ja Jipin treenilistalla :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti