tiistai 10. marraskuuta 2015

Syytän pimeyttä blogihiljaisuudesta

Blogipäivitykset tosiaan laahaa perässä, mutta yksi suuri syy tähän on se, että lähes jatkuvan pimeyden takia ei koirista tule otettua valokuvia/videoita ja koska kuvattomia postauksia on tylsää tehdä, on blogi jäänyt vähemmälle huomiolle... Kirjoittelen nyt jotain kuulumisia tänne kuitenkin :)

Hugon kuulumiset

Hugolla on ollut selkäjumia ja siitä syystä annoin sille viikon tulehduskipulääkekuurin ja käytin fyssarille. Kipulääkkeet selvästi helpottivat, sillä irvistely selkää käsitellessä loppui, kun lääkekuuria oli mennyt pari-kolme päivää. Tämän jälkeen käytiin sitten vielä fyssarilla, jossa löytyi tosiaan lanneselästä oikealta puolelta ja rintarangan loppuosasta tiukkoja kohtia, mutta aukesivat kuitenkin! Nyt ollaan sitten Hugon kanssa taas aloitettu säännöllisemmät jumppailut. Sillähän on lihaksisto melko heikohko ja varsinkin selän lihakset ei meinaa ihan normaalilla liikunnalla pysyä riittävän vahvoina, vaan se vaatii säännöllistä jumppaa ja venyttelyä, jotta pysyy kunnossa. Pitkään selkä on ollut hyvässä kunnossa ja tästä syystä olen vähän laiskistunut selän jumppailujen kanssa, mutta nyt tuli hyvä muistutus siitä, ettei niitä parane jättää tekemättä. Niinpä tasapainotyyny ja dobo-pallo on kaivettu taas esiin ja jumpat on aloitettu :) Kipulääkekuuri päättyi nelisen päivää sitten ja ainakin toistaiseksi minkäänlaista kipuilua ei ole selässä esiintynyt eli toivotaan, että jumit saatiin tosiaan kunnolla avattua ja jumpalla saataisiin pidettyäkin ne poissa.

Hugon kanssa ollaan nyt oltu pari kertaa pois agilitysta, mutta muutoin ollaan jatkettu aika normaalia elämää. Ollaan lenkkeilty (vaikkakaan ei nyt kipulääkekuurin aikaan käyty riehumislenkeillä) ja treenailtu rally-tokoa. Harmi kyllä, ensi sunnuntaille suunniteltua rally-tokokisa joudutaan Hugon kanssa jättämään väliin, koska kipulääkekuurin takia sillä on taas kuukauden doping-karenssiaika eli kisakielto.

Kauheasti tekisi mieli kokeilla Hugon kanssa nose workia, mutta kursseja on vielä aika vähän tarjolla ja tuntuvat täyttyvän aika nopeasti, joten vielä ei ole osunut kohdalle sopivaan ajankohtaan olevaa kurssia, jolla olisi tilaa. Niinpä päätinkin kysellä agiseurasta muita kiinnostuneita ja koska innokkaita vaikuttaisi löytyvän kasapäin, niin taidetaankin laittaa oma ryhmä pystyyn ja ottaa sitten joku meitä kouluttelemaan :) Kivaa!!

Jipin kuulumiset

Jippi on nyt tuurannut Hugoa maanantain agitreeneissä eli sillä on ollut kahdet ohjatut agitreenit viikossa. Tästä johtuen ei olla juurikaan nyt viitsitty vapaatreenailla agilitya, koska tulisi junnulle liikaa treeniä... Sikäli harmi, että kovasti tahtoisi treenata juoksu-A:ta ja keinua, mutta toisaalta ei niillä kiire ole, joten tosiaan nyt on jätetty nuo kontaktien hinkkaamiset vähemmälle. Keppejä ja puomeja tulee treenailtua ratatreenien ohella, mutta toki niitäkin olisi hyvä jossain vaiheessa päästä treenaamaan ihan yksittäisinäkin taas. Muttei voi ahmia liikaa treenejä, joten näillä mennään :)

Tässä vähän katsauta treenattuihin tokoliikkeisiin:

Olen nyt vasta hiljattain tajunnut, että seuraamisessa on tullut edistystä. Kontakti ei rakoile enää pahasti, vaan oikeastaan enää silloin, kun jotain häiriötä tulee matkan varrelle (esim. treenikaverin palkka lentää sivussa tms.). Tästä tulikin mieleen, että nyt pitäisi alkaa lisätä häiriön määrää seuruuseen eli ottaa treenikaveri avuksi häiriköimään ja vaatia siltikin kontaktin pysymistä. Käännökset oikealle ja vasemmalle toimii aika kivasti, mutta täyskäännös on edelleenkin mielestäni liian väljä. Tekee tosi paljon paremman käännöksen, kun palkkaa heti käännöksen jälkeen eli näitä pitäisi nyt tehdä tehokuurina.

Luoksarista (ja samalla myös estehypystä) on tullut melko varman oloinen liike eli Jippi tulee vauhdilla luokse ja tekee yleensä nätin käännöksen sivulle hyvään perusasentoon. Välillä tekee pienen hypähdyksen kääntyessään sivulla, mutta yleensä malttaa kääntyä tassut maan pinnalla :D

Kapulanpito on oikea on/off-liike. Kyllähän se joka kerta kapulaa pitää sen vaaditun ajan, mutta koskaan ei voi tietää, minkälainen pito on tulossa. Välillä Jippi pitää kapulaa ihan rauhassa melko nätissä otteessa suussa, mutta sitten usein esiintyy pureskelua juuri kuin se on ottanut kapulan suuhun. Pureskelu kyllä rauhoittuu parin sekunnin päästä, mutta kuitenkin haluaisin tuosta pureskelusta eroon.... Täytyy seurata miten tämä homma kehittyy noutoa tehdessä. Yleensä noudossa pito on ollut kauniimpi eli sikäli en ehkä tee tästä suurta ongelmaa, jos se poistuu siirryttäessä alokkaasta avoimeen :) Noudossa sen sijaan ongelmana on se, että Jippi lähestyy kapulaa turhan saalistavasti eli saattaa tassuilla huitasta sitä ennen kuin iskee siihen kiinni. Meillä on onneksi tulossa Korrien toko-koulutus reilun viikon päästä eli tähän aion kysyä siellä neuvoja.

Kaukot on myös sellainen edestakas seilaava liike.... Alkujaanhan meillä oli tosi isoja ongelmia sen kanssa, että Jippi hypähti herkästi aavistuksen eteenpäin istumaannousujen yhteydessä. Tästä päästiin eroon aloittamalla opettaminen uudella käskyllä ihan alusta ja tämä ongelma ei ole ainakaan toistaiseksi palannut (kopkopkop). Sen sijaan nyt pariin otteeseen on esiintynyt sellaista ongelmaa, että Jipin asennot ovat hieman vasemmalle (koirasta katsottuna) vinoja. Tätä esiintyi aiemmin jonkin aikaa, mutta siitä päästiin eroon, mutta nyt ongelma on palannut. Tuntuu oudolta, että se vinous on aina samansuuntaista ja epäilisinkin jotain jumia tms, mutta kun Jippi oli käynyt juuri fyssarilla kaksi päivää ennen kuin vinoutta alkoi näkyä. Juoksut alkoivat tuohon samaan syssyyn, joten päätin pitää kaukoista tauon ja juoksujen jälkeen otetaan tehokuuri kaukoihin, mikäli ongelma yhä on olemassa. Sen sijaan ollaan aloitettu seiso-maahan-seiso -vaihtojen treenailu kotioloissa namiavulla. Kyllähän me tätä hissiliikkeen opettamista kokeiltiin jo muutama kuukausi sitten, mutta silloin kroppa oli vielä kovin eläväinen (ei sillä, on se sitä edelleenkin :D), joten oli ihan mahdotonta saada takajalat pysymään paikoillaan vaihdoissa. Niinpä hautasin ne treenit vielä toviksi. Vaikuttaisi olleen ihan järkevä päätös, koska nyt muutamaa kuukautta myöhemmin homma toimii selvästi paremmin. Nyt namiavuin saadaan tehtyä siistejä vaihtoja, joissa takajalat pysyvät seisomaan noustessa paikoillaan. Maahanmennessä kovin herkästi Jippi ihan aavistuksen siirtää jalkoja allaan "parempaan asentoon", mutta täytyy nyt seurailla, että väheneekö tämä vai lisääntyykö ja keksiä sitten tarvittaessa tähän pulmaan jotain ratkaisuja.

Jäävistä ollaan treenattu nyt maahanmenoa ja seisahtumista ja molemmat valtaosin ok. Maahanmenot on minun makuun riittävän nopeita ja siistejä, mutta seisahtumisissa toistojen myötä alkaa tulla aavistuksen ehkä perään valumista. Ei useita askelia, mutta kuitenkin niin, että vähän empii sen pysähtymisen kanssa. Nyt siis ollaan otettu näihin paljon takapalkkaa käyttöön, koska tuntuu siltä, että hipsiminen tulee ihan siitä palkan odotuksesta, kun sitä ei vielä ekalla toistolla esiinny. Istumisissa vaatii vielä käsiavun, jotta istahtaa, mutta näitä ei kyllä ole kauhean montaa kertaa tehtykään, eikä nyt pitkiin aikoihin lainkaan. Otetaan nämä omaksi treenikseen sitten, kun ollaan ensin tuo seisominen saatu hinkattua kuntoon.

Paikkiksissa saa edelleenkin keskittyä siihen, että Jipillä olisi oikea mielentila. Yksin treenatessa sujuu pidemmätkin paikkikset ongelmitta, mutta jos tehdään kavereiden kanssa, niin Jippi helposti alkaa tylsistyä, mikä näkyy pienenä levottomuutena (ympärilleen pälyily) tai pahimmillaan piippailuna. Piippailua ei ole nyt esiintynyt, mutta viime kerralla sitten sitä taas kuulu ja olin kyllä niin harmistunut itseeni, sillä olin ottanut Jipin paikkikseen suoraan autosta treenattuani ensin Hugon kanssa. Jippi oli jo valmiiksi hurjan kierroksilla, kun oli joutunut katsoa, kuinka Hugo pääsee treenaamaan ja sitten menin ja otin sen suoraan paikkikseen (ja vieläpä juoksupöksyt jalassa, jotka nekin aiheutti Jipille keskittymisvaikeuksia, kun piti törkkiä niitä pöksyjä). Eli olisi pitänyt ehdottomasti tajuta jättää tuo paikkis tekemättä, mutta jälkikäteen on paha enää mennä tilannetta korjaamaan. Ensi kerralla vain sitten täytyy taas keskittyä siihen, että Jippi on hyvässä moodissa, kun mennään paikkikseen. Edelleenkään se ei ole ikinä lähtenyt liikkeelle eli tietää kyllä mitä sen kuuluu tehdä, mutta tylsä liike se sen mielestä selvästi on....

Merkinkiertoa treenattiin jokin aika sitten ja tekee ihan rivakoita kiertoja empimättä, mutta käännös valuu kyllä minun makuun liikaa takaisinpäin kääntyessä. Täytyy alkaa palkalla vahvistaa tiukempaa kaarrosta, jottei nyt ihan valtavaa kaarrosta tekisi. Jipin on vaikea hyväksyä sitä, että pitäisi malttaa ottaa kaarros vähän rauhallisemmin, kun sillä tulee niin kaamea kiire ohjaajan luokse palkalle ja siksi ei kykene tiukkaan kurviin.

Ruututreenit ovat sikäli edenneet, että Jippi tietää, että sen täytyy päätyä nauhojen sisään (mitä nyt eilisissä treeneissä yhtäkkiä tarjosikin merkinkiertoa ruudun kulmakartiolla :D ), mutta herkästi lähtee valumaan kohti etunauhaa eli stoppaa liikkeensä oma-aloitteisesti heti nauhan ylitettyään, vaikka pitäisi pysähtyä myöhemmin ja vasta käskyllä. Eilen paikkailin tätä niin, että kun Jippi juoksi ruudun etuosaan, annoin vapautuskäskyn lennosta ja heitin lelun ruudun taakse eli Jippi saikin juosta ruudun läpi. Pari tosi näyttiä stoppia hyvään kohtaan ruudussa saatiin aikaiseksi, mutta tosiaan täytyisi tässäkin nyt miettiä miten edetä. Apupalkkaaja olisi hyvä noissa läpijuoksutreeneissä, koska nyt tuntuu siltä, että Jippi ennakoi vahvasti minulla sijaitsevaa lelua, että siksi kääntyy jo etunauhalle kyttäämään lelua. Eli jos lelu ei olisikaan minulla, vaan ruudun takana seisovalla apupalkkaajalla, niin ehkä Jipin ajatus saataisiin siitä ruudun etuosasta pois. Pitää ehkä myös kysellä kouluttajilta neuvoja tähän. Jippihän kyllä korjaa paikkaansa eli jos se stoppaa etuosaan ja annan uuden käskyn, niin pääosin siirtyy kyllä ruudussa parempaan paikkaan, mutten haluaisi opettaa siihenkään, että aina joka kerta tulee korjaus ja sitten siitä palkka. Eli ehkä niin, että korjauksesta tulee pelkät kehut, mutta superpalkka sitten vain siitä, kun tekee kerralla oikein. Täytyy pistää mietintään....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti