torstai 5. marraskuuta 2015

Hei me juostaan!

Ja otsikko ei nyt viittaa Jipin meneillään olevaan juoksuaikaan :D Joskus pari vuotta sitten viimeksi yritin käydä juoksulenkillä Hugon kanssa, mutta melko pienen juoksumatkan jälkeen oli aina pakko todeta, ettei hommasta tule mitään. Hugo ei touhua arvostanut ja osoitti sen roikkumalla hihnassa, hidastelemalla ja hillumalla. Tiedän, että olisin saanut sen todennäköisesti opetettua juoksulenkkeilyyn, mutta oma kärsivällisyyteni ei siihen riittänyt, joten luovutin. Sittemmin Jipin tultua on tullut välillä käytyä Jipin kanssa juoksemassa, koska se juoksulenkkeilee aika nätisti. Kuitenkin valitettavan epäsäännöllisesti tätä on tullut tehtyä, kun se vaatisi aina sen, että lenkitän koirat erikseen... Tänään olin koirien kanssa lenkillä ja sain hassun päähänpiston. Päätin kokeilla pätkän juoksemista. Annoin tarkoituksella Jipin ravata edellä ja Hugo sen perässä vierelläni. Ja hitsit, sehän toimi! Välillä hihna eksyi Hugon suuhun, mutta irroitti käskystä ja jatkoi nätisti ravaamista. Tällä lenkillä juostiin vasta noin 10 min pätkä, kun vasta loppuvaiheilla keksin tätä kokeilla, mutta nyt kun homma kerran sujuu molempien koirien ollessa mukana, niin täytyy kyllä ottaa tavaksi!

Jipin juoksuja on nyt takana tasan kaksi viikkoa ja täytyy taas sanoa, että on tämä ollut melko helppoa. Pöksyjä ei tarvitse pitää kuin treeneissä ja Hugo ei käyttäydy Jipin kanssa mitenkään normaalisti poikkeavasti, joten ei ole tarvinnut taaskaan niitä pitää erillään. Jippi ei vieläkään osoita tokista juoksuista huolimatta suuria aikuistumisen merkkejä eli esimerkiksi sen perään vinkuvien poikien käytöksen syytä se ei yhtään vaikuta tajuavan, vaan pistäisi mielellään leikiksi. Tärppipäivistä on paha mennä taaskaan sanomaan mitään, sillä Jipin käytls ei ole juoksujen myötä juuri miksikään muuttunut.

Tämä oli vain tällainen pikainen päivitys - täytyy yrittää ehtiä jossain vaiheessa kirjoitella meidän treenikuulumisiakin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti