maanantai 26. syyskuuta 2016

TK2 Wirneen Jippijaijee

Eilen siis käytiin Jipin kolmansissa AVO-luokan tokokokeissa ja tuloksena AVO1, joten tämän myötä siis uusi titteli "TK2". Edellisenä iltana oli kaamea jännitys, mutta onneksi koeaamuna huomasin olevani rento, eikä liiemmin jännittänyt. Treenit ovat menneet hyvin, joten oli hyvä fiilis pohjalla. Ainoastaan jäävien istuminen oli alkanut ihan aavistuksen takkuilemaan niin, että aina välillä onkin jäänyt seisomaan. Tätä ongelmaa ei ole pitkään aikaan enää ollut eli en oikein tiedä, mistä se nyt yhtäkkiä ilmaantui taas, mutta kauheasti ei enää asialle ehtinyt myöskään tehdä ennen koetta, kun tosiaan ilmeni vasta pari päivää ennen koetta. Mutta muutoin tosiaan on treenit sujuneet ja etenkin kaikista ongelmallisin seuruu on mennyt nyt tosi paljon eteenpäin lyhyessä ajassa! Seuruussahan siis ollut ongelmana keulimista ja edistämistä, mutta ollaan saatu nyt tätä parempaan kuntoon.

Koepaikalla ehdittiin katsella edellistä luokkaa rauhassa ja tehtiin ihan miniherättelyt tekemällä pätkä seuruuta, kaukot ja jäävät. Tässä jäävät sujui ongelmitta. Tämän jälkeen sitten siirryttiinkin luoksepäästävyyden tarkastukseen. Oltiin tokassa paikkaistumisryhmässä ja itse menin paikkikseen levollisin mielin, sillä kyllähän Jipsu paikkiksen osaa. Ja niinhän se kökötti hienosti rauhallisena, mutta valppaana sen minuutin. Ja arvosanana paikalla istumisesta siis 10.

Yksilökehään mentiin viidentenä ja tässä tuli ehkä vähän turhan paljon paikoillaan odottelua. En ole oikein vieläkään keksinyt, että miten kehää varten valmistelu pitäisi tehdä. Kävin vähän kävelyttämässä Jippiä, mutta muuten vain hengailtiin. Just ennen omaa vuoroa vähän nostatin virettä, otin hihnan pois ja jätin "käy siihen" käskyllä odottelemaan, josta sitten kutsuin sivulle kehään mennessä. Jippi oli enemmän mukana heti aloittaessa eli aiemmanlaista "ympäristön ihastelua" ei ilmaantunut, vaan Jippi tuli heti perusasentoon ja otti kontaktia. Seuraamiseen lähtö olisi siis parempi kuin monissa aiemmissa kokeissa. Meillehän siis yleensä just se eka liike on ollut haastava, koska Jippi ei ole ollut vielä työntekomoodissa, koska en ole osannut sitä siihen moodiin saattaa (ollaan menty kehään hihnassa ja siellä sitten olen alkanut siltä vasta vaatia yhteistyötä).

Seuraaminen: 8,5. Alussa Jippi oli aavistuksen kyselevän näköinen eli ei ihan täysillä mukana, mutta kuitenkin aika jees. Otti perusasennon reippaasti ja peruutus ok (nämä siis alkupätkällä). Sitten tuli suora kohti kehän laitaa, jossa tuuli lennätti lehtiä ja tässä Jipillä laski kontakti hetkeksi, kun pakkohan se toki oli katsoa kivoja lenteleviä lehtiä ;) Harmiksi tällä sekunnilla tuli myös täyskäännös ja Jippi ei todellakaan ollut skarppina. Annoin siis uuden "seuraa"-käskyn ja tästä pistevähennys. Tämän jälkeen tuli vielä oikealle käännös, täyskäännös, juoksua ja stoppi ja nämä kaikki tosi jees! Eli kaikkiaan kiva seuruu siihen nähden, että meille on ollut aina tosi haastavaa, jos kehä alkaa seuraamisella. Nyt, kun perusseuraaminen alkaa olla kivaa, niin aletaan kyllä urakalla lisäämään häiriöitä, jotta seuruu myös säilyy samanlaisena häiriöistä huolimatta :)

Seisominen seuraamisen yhteydessä: 9. Muuten oikein jees seisominen, mutta kävellessäni Jipin ohi se kääntyi etuosallaan aavistuksen perään. Tämä on moka, joka on nyt käynyt kahdessa peräkkäisessä kokeessa, vaikkei sitä IKINÄ tapahdu treeneissä. Eli täytyy tehdä treeneissä oikein kunnolla häiriköityjä seisomisia, jotta kokeessakin sitten toimii. Veikkaan, että kokeessa olen kuitenkin itse asteen jäykempi kuin treeneissä ja tästä syystä Jippi on vähän epävarma sen tassujen liikkumattomuuden kanssa.

Luoksetulo: 10. Ripeä maahanmeno käskyllä ja tuli luokse vauhdikkaasti. Sivulletulo oli vähän pompahtava, joka ei sinällään ainakaan AVO:ssa virhe, mutta ollaan kyllä yritetty treeneissä päästä tästä eroon. Eikä treeneissä moista pomppimista olekaan oikeastaan enää ilmennyt eli selvästi oli nyt kisavireen tuomaa ekstrajousitusta havaittavissa ;)

Istuminen seuraamisen yhteydessä: 0. Jep, tämä sitten meni nollille, kuten kokeen alla olleet treenit ennakoivatkin. En oikein tiedä, miksi tämä on nyt yhtäkkiä haastavaa, mutta täytyy treenailla yhä enemmän jäävien erottelua, jottei vastaavia mokia tapahdu jatkossa.

Lähettäminen määrätylle paikalle ja maahanmeno: 10. Virittelysanalla laski katseen kohti ruutua, kuten pitikin ja käskyllä lähti vauhdikkaasti ja varman oloisesti ruutuun. Ei ennakoinut käskyä, vaan pysähtyi hyvin käskystä ja meni maahan reippaasti käskyn kuultuaan. Oikein mallikas suoritus Jipiltä siis! Ja siis minultakin toki, koska tällä kertaa - toisin kuin SM-kisoissa - en astunut Jipin tassulle!

Noutaminen: 9. Rehellisesti sanottuna olisin kyllä ehkä itse miinustanut tästä aavistuksen enemmän kuin yhden pisteen. Jippi meni vauhdilla kapulalle, mutta siellä teki kunnon loikan kapulaa kohti. Palautti nätisti, mutta perusasento jäi vinoksi.

Kauko-ohjaus: 9. Meni ripeästi maahan vierellä. Varsinaisissa kaukoissa Jippi vilkaisi liikkuria liikkurin nostaessa asentonäyttötaulun eteensä eli juuri silloin, kun annoin ekaa istu-käskyä. Hetken jo pelkäsin, että käsky menee Jipiltä ohi, mutten viitsinyt jäädä odottamaan katsekontaktia, vaan annoin käskyn siitä huolimatta, että Jippi ei katsonut minuun. Jippi onneksi nousi istumaan, joskin vähän epävarmasti. Muut vaihdot hyviä.

Merkin kiertäminen ja paluu perusasentoon: 10. Virittelysanalla Jippi laski katseen, mutta huomasin, että katsoi väärään suuntaan. En kuitenkaan ehtinyt uusia virittelysanaa, joten lähettäessä Jippi selvästi lähti kohti jotain muuta kuin oikeaa kartiota ja valui siis oikealta linjala liian oikealle. Onneksi jo pian Jippi bongasi kartion ja vaihtoi kurssia. Kierto itsessään oli aika jees ja paluu perusasentoon samalla tavalla lennokas kuin luoksarissa. Tuomari naureskeli, että koira teki kierrosta itselleen vain vaikeamman, kun valui alkuun tosiaan oikealle ja joutui näin ollen kiertämään pidemmän reitin kartion ympäri.

Estehyppy: 10. Tämä oikein jees. Ei tepsuttelua jättämisen yhteydessä ja vauhdikas suoritus.

Kokonaisvaikutus: 9. Jippi päästi pienen piippauksen parissa kohtaa liikkeiden välissä, kun pyysin korjaamaan perusasentoa liikkeiden aloituspaikoissa. Se herkästi saattaa näissä asentojen toistoissa/korjauksissa treeneissäkin piipata, jos on palkattomuutta/epäonnistuminen takana eli tätä pystytään työstämään treeneissäkin. Varmasti tässä liittyi siihen, että takana oli jo koesuoritusta ja palkattomuutta. Treeneissä ei yleensä piippaile, ellei tosiaan ole epäonnistumista taustalla.

Kokonaispisteet siis 283,5 p, sij. 2/8 ja KP. Ei siis hullummin nollasta huolimatta.
Totteleminen on väsyttävää puuhaa! Illalla siis uni maistui.

Tyytyväinen saa siis olla, mutta minussa asuva pieni perfektionisti aiheutti kuitenkin sen, että suoraan koesuorituksen jälkeen analysoidessani suoritusta oli sellainen fiilis, että tulipas useita pieniä mokia, joita ei kuuluisi tulla. Nollaus ei niinkään harmittanut (vaikka olisihan se yli 300 pisteen tulos ollut kiva :D ), sillä sellaisia vaan sattuu, kun ei ne koiratkaan ole koneita :) Mutta enemmänkin harmitti se, että sellainen viimeinen silaus liikkeistä jää uupumaan. Perusasennot Jipillä on yleensä suoria, seuruu oli suoraa, liikkeet suoritti innolla yms., mutta jokin siitä jää puuttumaan. Mutta sitten kun jatkoin pohdintaa, niin itse asiassa tajusin, että aiemmin se viimeisen silauksen puuttuminen on johtunut usein siitä, että Jippi on hieman ottanut häiriötä ympäristöstä ja ei ole ollut ihan täysin oma innokas itsensä sen vuoksi. Mutta tällä kertaa kyse ei ollutkaan siitä, vaan se oikeastaan teki vähän "yli-innokkaastikin" hommia, mikä näkyi sitten parina ekstrapomppuisena sivulletulona ja turhan rajuna kapulan käsittelynä. Ja tätä kun sitten pohdiskelin, niin tulin siihen lopputulokseen, että suunta on ehdottoman oikea! Jippi oli koesuorituksen aikana iloinen ja innokas itsensä ja vaikka se sitten aiheuttikin pieniä kauneusvirheitä liikkeen joissain osissa, niin kyllähän se vaan on hienoa, että koekehässäkin mukana on se intoa pursuava pieni otus :)

Hugon kanssa tehtiin viime viikolla myös hurjan innokas treeni. Koulutin kesäkauden tokoryhmälleni kauden vikat treenit ja teemana oli häiriöt, joten kentällä oli houkutusten highwayta ja lisäksi esim seuruuta treenattiin kaikenlaisten lelujen/namien/kartioiden ympäröimänä. Treenin jälkeen otin Hugon treenaamaan ja päätin hyödyntää häiriöt. Tehtiin rallyn pujottelua takapalkalla ja vitsit, kun käännökset toimi kivasti! Pujotteku on meille ollut tosi vaikea, kun aina oikealle kääntyessä Hugo pääsee valahtamaan eteen, eikä meinaa millään korjata paikkaa sitten vaihtaessa suuntaa vasempaan. Nyt kuitenkin oli hurjan skarppina ja piti paikan hyvin. Etäpalkkana oleva lelu toimii muutenkin Hugolla hyvin, sillä se selvästi saa kierrokset just sopivasti nousemaan ja keskittyminen on hurjan hyvää.
Hugo häiriötreeneissä.
Muista kuulumisista sen verran, että Jippi käväisi viime viikolla fyssarilla (Tamaralla) ja oli oikein hyvässä kunnossa. Ei löytynyt kummemmin jumeja eli kaikki ok!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti