sunnuntai 17. joulukuuta 2017

Joulu lähestyy - aika jee!

Treenien saralla ollaan keskitytty aika pitkälti Jipin agilityyn ja tokot ja rally-tokot on jäänyt kieltämättä nyt paitsioon. Vähän on ollut huono omatunto Hugon suhteen, kun rallyt on jääneet vähälle... Onhan meillä toki viikottaiset omatoimiryhmän treenit, mutta niiden ulkopuolella ei olla treenailtu satunnaisia lenkin yhteydessä tehtyjä puuhasteluja lukuun ottamatta. Huksi on niin innoissaan edes pienistä treenisessioista, joten tokihan sille pitäisi niitä suoda! On se onneksi ollut omatoimiagitreenikerroilla monesti mukana ja päässyt sitten myös höntsäämään esteillä, mikä on ollut sen mielestä hurjan kivaa :) Nyt alkaa aikataulut vähän järkevöityä taas, niin täytyy panostaa taas enemmän siihen, että tulee touhuttua molempien kanssa monipuolisesti!

Ei olla nyt otettu jouluisia valokuvia koiruista, joten tällä kertaa joulutoivotukset tulevat meidän rallyn omatoimiryhmän jouluvideon muodossa :) Videolla leffatähtinä muiden muassa sekä Hugo että Jippi, vaikkakin Jippi vain vierailevana tähtenä, koska sehän ei todellisuudessa ko. ryhmässä treenaa.


Näihin aikoihin olisi aika taas vilkaista vuosi sitten asetettuja tavoitteita sekä asettaa uudet seuraavalle vuodelle. Tällä kertaa päätin kuitenkin olla tekemättä niin. Viime vuonna asetetuista tavoitteista valtaosa jäi saavuttamatta, sillä piti olla jo viime vuonna SM-kisoissa (no ei oltu) ja olla tyyliin jo nyt ensi vuoden SM-nollat kasassa (no ei ole vasta kuin tuplanolla plakkarissa) ja tokossa olla saanut TK3-koulari (yhtään ykköstä ei vielä VOI-luokasta olla saavutettu) ja varmaan Hugollakin oli tavoitteena korkata rallyssa VOI tänä vuonna (nollakoirakkona kyllä käytiin 88 pisteen edestä, muttei virallisiin uskallettu siltikään). Tänä vuonna on kuitenkin tullut opittua kaikkien pettymysten ja epäonnistumistenkin myötä, että ei tässä oikeasti ole kyse niistä tuloksista. Jos harrastaisi vain ja ainoastaan tulosten takia, niin kyllä nämä koiraharrastukset oikeasti olisi aika tylsiä. Esimerkiksi eilen kisailtiin Jipin kanssa ja yksi rata oli tosi lähellä nollaa ja pari sitten sisälsi yksittäisiä sekoiluja, mutta muuten kivaa tekemistä, joten olen oppinut näistäkin ihan oikeasti nauttia. Jotenkin on vain niin liikkistä, miten täpinöissään Jippi kisatilanteissa on, joten me kisataan sitten ihan vaikka vain sen yhteisen innon takia - tulokset tulee, jos on tullakseen, tai sitten ovat tulematta :) Ja ihan oikeasti meillä on siltikin hauskaa! Tämä on ollut tämän vuoden suurin oppi, joten sanoisin, että meidän (siis minun) oppimisen kannalta oli äärimmäisen hyvä juttu, ettei päästy sinne agin SM-kisoihin ainakaan vielä viime vuonna ja toisaalta myös, ettei VOI-luokassa tokossa kaikki sujunutkaan niin kuin oli ennalta toiveissa. Olen joutunut vähän miettimään enemmän, miten ja mitä treenaan ja mitkä asiat sen koiran kanssa tekemisessä oikeasti merkitsee. Minulla on kaksi ihan parasta koiruutta, eikä tätä asiaa muuta se, ettei kisoissa aina (tai edes melkein ikinä) tipu niitä nollia tai ykköstuloksia :)

Tavoitteena siis ensi vuodelle on ensinnäkin, että pidetään hauskaa! Sekä kisakentillä että treeneissä :) Ei murehdita tulostavoitteita, vaan tehdään parhaamme ja nautitaan. Ja jos oikeasti miettii, niin näinhän koirat ihan aika jokaikinen kerta treeni- tai kisakentälle mennessään tekevät, joten niin pitäisi meidän ohjaajienkin muistaa tehdä!

Lajien osalta en aseta nyt minkäänlaisia tulostavoitteita ensi vuodelle, mutta tarkoituksena on Jipin kanssa kisata agia ja tokoa. Rally-tokosta tänä vuonna ollaan saatu RTK1 ja yhtä tulosta vajaa RTK2 ja yksi kisa on vielä loppuvuonna jäljellä. Jos sieltä saamme RTK2:n, niin Jipin rallyt jäänee toistaiseksi tauolle ja keskitymme tokoon. Ehkä palaamme rallyyn sitten "eläkelajina". Hugon kanssa on tarkoitus uskaltautua VOI-luokkaan korkkaamaan rallyssa ja pyrin nyt aktivoitumaan sen kanssa Nose Workin parissa. Se vähän jäi, koska laatikkoetsintä on osoittautunut ihan kaamean hankalaksi, kun Hugo unohtaa etsiä nenällä ja tarjoaa vain ensimmäistä vastaan tullutta laatikkoa. Muut etsinnäthän sillä sujuu melko hyvin, kun ei ole kohteita, joita voisi silmillä etsiä..

Muuten ollaan nyt pyritty mahdollisimman paljon lenkkeilemään niin, että koirat pääsisi juoksemaan vapaana. Toisilla tämä on ihan itsestäänselvyys, mutta nyt pimeinä aikoina, kun ei töiden jälkeen enää ehdi metsään, niin tämä ei mitenkään ole päivänselvää. Käyn yleensä lenkit vasta iltamyöhällä, jottei olisi niin paljoa lenkkeilijöitä liikenteessä ja olenkin pystynyt nyt onneksi aika paljon juoksuttamaan koiria, koska siitä ne tykkää :)


2 kommenttia:

  1. Siellä on kavereista toisella vähän omat peltorallit. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo Jipillä on kova yritys saada Hugo mukaan riekkumaan, mutta Hugon mielestä se on ihan yliarvostettua :D

      Poista