tiistai 19. huhtikuuta 2011

Aurinko armas!

Viime sunnuntain tottistreeneissä oli kivaa - johtuu ehkä suuresti siitä, että treenit sujuivat aika hyvin. Seuraaminen sujuu jo pidempiäkin matkoja kontaktin katkeamatta ja onnistuu myös pysähtymiset ja uudet liikkeellelähdöt. Seuraaminen onkin tällä hetkellä ehkäpä meidän vahvuutemme, mutta siihen me olemmekin aika paljon keskittyneetkin.

Myös liikkeestä istumaan menot sujuivat treeneissä hyvin - istu-käskyn Hugo on siis selvästi tajunnut. Maahan meno on yhä hieman epävarmempaa, mutta kyllä se aina menee - yleensä ihan vain käskystä ilman avustusta esim käsimerkillä. Välillä kaipaa vielä muistutusta siihen hommaan. Kuitenkin varsinainen hankaluus tuntui olevan maassa ollessa paikallaan pysyminen. Hugo kyllä pysyttelee paikoillaan niin kauan, kun minäkin pysyn, mutta annapas olla, kun pitikin kiertää koira ja palata sitten sen vierelle, palkata ja vapauttaa. Heti kun lähdin talsimaan sen selän taakse se nousi salamana ylös ja kiepsahti ympäri, että "mihin sinä oikein hävisit?". Kerran sain sen onnistumaan ja siihen siellä tyydyimmekin. Kotona sitten olemmekin sitä treenailleet ja tänään sujuikin jo ihan muitta mutkitta. Ihan jalkojen päällä ei malta maata siinä, vaan käännähtää kyljelleen, mutta tällä hetkellä en anna tuon haitata - sitä hiotaan sitten, kun muuten homma toimii :)

Saimme myös vinkkejä sivulletuloon, joka on edelleen hankala. Ohjaaja mainitsi, että Hugo tekee todella ison lenkin kiertäessään siihen sivulle, kun todellisuudessa sen pitäisi ennemminkin heittää se takapuoli sivuttaisliikkeellä siihen vierelleni. Kotitehtäväksi saimmekin siis harjoitella ihan askelkerrallaan tuota takapuolen siirtämistä niin, että avustan kädellä ja palkkaan heti, kun se vähänkin siirtyy oikeaan suuntaan.

Olemme viime päivät nauttineet Hugon kanssa lenkkeilystä tavattomasti! Ihana auringon paiste joka päivä ja sen verran lämmintä jo että ihan ohkaisellakin takilla voi lähteä ulos - kyllä on mukavan kevyt olo lenkkeillä. Tässä pari valokuvaa - tosin taas kännykällä otettuja... Pitäisi taas joku kertaa ottaa kamera mukaan niin saisi edes hieman parempilaatuisia kuvia!

Hugo ja Hugon paras kamu Topi :)

Tämä kuva ei sinänsä erikoinen, mutta hauska oli, että nämä olivat ensimmäisiä tämän kevään lämpimiä päiviä. Minä istuin itse terassilla t-paidassa ja lahkeet käärittyinä ja nautin auringosta, kun taas Hugo etsi mahdollisimman viileän paikan keskeltä lumikinosta :) Saa nähdä mitenkäs sitten Hugon suu pannaan, kun loputkin lumet ovat sulaneet, eikä viilennys olekaan enää niin helposti haettavissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti