sunnuntai 3. huhtikuuta 2011

Porraskammo is back

Otsikon mukaisesti portaat on taas Hugolle se suurin kammotuksen aihe - siis ylöspäin eli kotiin mentäessä. Kammo alkoi vähitellen niin, että ensin hieman epäröi ennen portaisiin lähtemistä, mutta nyt se ei mene niihin enää ollenkaan. Mitään ei ole tapahtunut - ei edes pientä liukastusta tai säikähdystä, joten tämä kummastuttaa minua kovasti.

Kyllä Hugo joka kerta ihan omin jaloin lopulta kotiin kapuaa, mutta hankalaa se on. Usein joudun nostamaan sen alkuun ja siitä se lähtee kiipeämään itse. Nyt olenkin sitten yrittänyt pari päivää totutella Hugoa portaisiin mm. herkkujen avulla. Nakit yms jäävät kuitenkin täysin toissijaisiksi... Kaikenlaista houkuttelua, kehuja, palkkaamista on kokeiltu, mutta jokin niissä portaissa nyt pelottaa.

Olen yrittänyt pohtia syytä tähän rappuspelkoon. Olen pohtinut voisiko se johtua siitä, että Hugon on niin vaikea kulkea niitä portaita. Hugo oppi pienenä kulkemaan portaat hyppimällä niin, että ensin molemmat etutassut portaalle ja sitten tasahypyllä takatassut siihen samalle portaalle. Se ei koskaan ole oppinut ns normaalia tapaa kulkea portaita niin, että ne oikeasti ottaisi askeleen per porrasaskelma. Ja nyt mietinkin, että voisiko kyse olla siitä, että porrasaskelma on käynyt niin pieneksi Hugon kasvettua isoksi, että portaiden kulku on Hugolle vaikeaa ja siksi sitä pelottaa. Se nimittäin joutuu olla todella pienessä paketissa, että se mahtuu aina siihen yhdelle askelmalle. Muutakaan en ole tähän hätään keksinyt syyksi.

Alkuun ajattelin, että se ei vain halua sisälle, mutta kyllä siitä nyt näkee, että sitä pelottaa. Tänäänkin oli liimautunut lattiaan. Nyt pitää tosiaan toden teolla harjoitella niitä rappusia ja näyttää sille, ettei niissä oikeasti ole mitään pelättävää. Usein olenkin lenkiltä tullessani soittanut Riston apuun - Hugo uskaltaa hieman paremmin, kun toinen kulkee edessä houkuttelemassa ja toinen on vieressä tukena ja turvana. Pakko tähän olisi keino keksiä - ei Hugoa oikein enää kantaakaan jaksa :)

Huomenna siis jälleen porrasharjoitteluiden pariin. Jospa löytäisin kaapista vielä jotain entistä suurempaa herkkua, jolla houkutella ja palkata Hugo portaissa :)

1 kommentti:

  1. Heips, kävin sitten katselemassa sunkin Blogia.
    Vaikuttaa aika hupaisalta tapaukselta (:

    terv. Janina

    VastaaPoista