torstai 31. maaliskuuta 2011

Kyläily tuo esiin parhaat puolet?

Muutaman päivän asutimme siis minun vanhempieni huushollia toimien kanini (joka siis jäi kotoa muuttaessani sinne asumaan) heidän lomaillessa. Tänä aikana Hugo tuntui keksivän yhtä jos toista uutta virikettä itselleen! Ensimmäisenä yksinoloaikana en ollut vielä osannut lainkaan varautua sen kekseliäisyyteen ja niinpä Hugolla olikin mahdollisuuksia joka lähtöön. Kotiin palatessani eteisen ovi oli avattu (ajattelin, että olin sulkenut sen huonosti) samoin kuin eteisen peilikaapin liukuovi. Kaikki kuonon ulottuvilla olleet kengät oli ripoteltu pitkin alakertaa ja yksi äitini kenkä oli pureskeltu huolella puhki. Kyseisen kengän paria en löytänyt mistään, joten minulle ei tullut selväksi, että mistä tämä kenkä oli varastettu. Ja tämä tapahtui siis 45 minuutin yksinolon aikana.

Seuraavana päivänä vuorossa oli noin kahden tunnin yksinolo, johon varauduin teippaamalla peilikaapin liukuoven kiinni, sulkemalla visusti eteisen välioven ja varmuuden vuoksi vielä työntämällä kaikki tuulikaapista löytyvät kengät kenkähyllyn alle. Kotiin palatessani eteisen väliovi oli taas auki ja sen edellisenä päivänä syödyn kengän pari oli mystisesti ilmestynyt keskelle olohuoneen lattiaa. Kengässä oli muutamia hampaan jälkiä, mutta niitä lukuun ottamatta se oli pysynyt ehjänä. Sen sijaan keittiöön tiskipöydälle jättämäni ruisleipäpaketti ei ollut. Olin työntänyt paketin aivan pöydän takanurkkaan, ettei Hugo sitä saisi. Sen on siis täytynyt suorittaa melkoisia jumppaliikkeitä leipänsä saamiseksi. Onneksi pussista oli hävinnyt vain yksi leipäpala - joko Hugo oli vasta päässyt alkuun tai sitten leivän suolaisuus oli alkanut tökkiä. Joka tapauksessa jano tuntui olevan kova palatessani.

Ja nyt sitten selvisi, ettei se eteisen välioven aukeaminen tosiaan johtunut sen huonosta sulkemisesta, vaan Hugon oivalluksesta saada ovi auki kahvaa vääntämällä. Tämä selvisi tänään löytyneistä ulko-oven raapimisjäljistä, jotka löytyivät kahvan kohdalta. Niistä päätellen Hugo oli päättänyt yrittää selvittää tiensä ihan vapauteen saakka...

Näitä yllä mainitsemiani tuhoja lukuunottamatta talonvahdin tehtävät sujuivat hyvin ja Hugokin oli oikein kiltti poika :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti