tiistai 8. maaliskuuta 2011

Kevään tottistreenit käynnistyivät!

Sunnuntaina alkoivat talvitauolla olleet pk-yhdistyksen järjestämät tottistreenit, joiden penturyhmässä harjoittelimme Hugon kanssa vähän alkeita jo syksyllä. Ensimmäinen treenikerta oli taas jännittävä ja Hugolla kiinnostuksen kohteena tuntui olevan ensin vain muut koirat. Hetki meni muistutellessa, että mitä varten siellä oikein oltiinkaan ja kun pojan sitten sai keskittymään niin sujui aika ok.

Harjoittelimme perusasennon ottamista eli sivulletuloa ja siitä sitten seuraamista. Näitä olemme jo alkaneet harjoitella kotona, mutta otimme vielä aika iisisti. Sivulletuloa avustan yhä kädellä tietä näyttäen makupalan kera ja siinä ohjaaja huomautti, että perusasento jää aavistuksen vinoon eli Hugon etupää oli hieman kääntyneenä minuun päin. Tätä harjoittelimmekin tänään taas lenkillä ja keskityin ohjaamaan kädellä Hugon juuri oikeaan asentoon ja palkkaan vain oikeat suoritukset. Ja onnistui mielestäni tänään hyvin! Nyt vain pikkuhiljaa pitää vähentää sitä kädellä ohjaamista.

Seuraamista otimme sunnuntaina ihan vain muutaman askeleen verran kerrallaan, eikä seuraamista vaadittu lopetettavan istumiseen, vaan koira vain vapautettiin seuraamisesta muutamien onnistuneiden askelien jälkeen. Seuraaminen onnistui mielestäni ihan hyvin. Hugo pysyy jo aika hyvin vierellä oikeassa asennossa. Aiemmin oli ongelmia sen kanssa, että Hugo lähti helposti poikittamaan, mutta olemme harjoitelleet niin, että pidän namia ihan Hugon nenän edessä, jolloin saan sen asentoakin ohjattua paremmin. Nyt pystyn pitämään palkkaavan käden ylhäällä koukussa niin, että nami on olkapään kohdalla ja silti Hugo säilyttää asennon. Kovin pitkää pätkää ei näin olla vielä uskallettu koettaa - helposti alkaa vielä herpaantua otteesta, mutta treenaamme lisäten askelia pikkuhiljaa :) Seuraamisessa ohjaaja huomautti, että kiristän remmiä liikaa. Ja tiedän tekeväni näin, mutta se tulee ihan alitajuntaisesti, jos Hugo lähtee erkanemaan minusta. Joten nyt olen yrittänyt keskittyä siihen, etten yritäkään hihnan avulla pitää Hugoa oikealla paikalla!

Toivottavasti seuraavalla treenikerralla keskittyminen treenailuun sujuu jo paremmin - nyt tosiaan vähän väliä Hugo muisti ympärillä pyörivät kaverit ja sain houkutella toden teolla, että kiinnitti huomiota minuun :) Mutta tämä on varmasti ihan normaalia varsinkin, kun kyseessä on pentu, joka vieläpä on murkkuiässä! Hyrräävät hormonit pistävät pikkupojan pään ihan pyörälle, kun vieressä treenaa hemaiseva nuori narttu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti