maanantai 14. maaliskuuta 2011

Kevään merkkejä ja tottistelua "häiriöityneenä" :)

Sunnuntain tottistreeneissä oli valtava määrä pentuja eli ryhmäkoot olivat suuret. Tämä tarkoitti sitä, että päästiin harjoittelemaan toden teolla treenaamista häiriön alaisena. Hugolla tämä tuottaa vielä hankaluuksia eli kaverit kiinnostavat kovasti. Enää ei kuitenkaan haukkunut muille (kuten ekoissa kevään treeneissä viikkoa aiemmin) vaan katseli vain ja olisi mielellään vähän tehnyt tuttavuutta tyttöjen kanssa.

Harjoiteltiin sivulletuloa ja seuraamista rivissä muiden koirien kanssa ja näissä onnistui kyllä kontaktin ottaminen ja keskittyminen, kunhan teki riittävän pienissä pätkissä. Hankalaksi meille osoittautui tehtävä, jossa tuli koiran kanssa kierrellä muiden koirakkojen ympäri. Tarkoituksena ei ollut välttämättä seurauttaa koiraa, kunhan se kulki mukana. Hugo ohitti osan koirista hyvin, mutta narttujen kohdalla ainakin teki tiukkaa ja sain käyttää namit ja kehut ja houkuttelut, että sain Hugon pysymään minun mukanani. Muiden koirien kiertäessä meitä, Hugo malttoikin jo muutaman viimeisen kohdalla keskittyä täysin minuun katkaisematta katsekontaktia.

Lopuksi vielä vuorossa oli luoksetulo, joka sujui mielestäni hyvin. Vauhtia saisi olla vielä lisää, mutta muuten sujui ja Hugon keskittyminen säilyi tehtävässä muista koirista huolimatta.

Treenien jälkeen olemmekin harjoitelleet edelleen sivulletuloa ja seuraamista. Ongelma on vain, että tuntuu sujuvan mielestäni melko hyvin yksin harjoitellessa, mutta muiden koirien läsnäolo on meille se hankaluus. Pitäisi siis vain enemmän päästä treenaamaan niin, että mukana olisi muitakin. Luoksetulo sujui tänään lenkin yhteydessä harjoitellessa hyvin. Hugo jäi istu-käskyllä paikoilleen ja malttoi pysyä paikallaan kun kävelin 20-30 askelta pois päin. Odotti käskyä kääntyessäni ja käskyn saatuaan, tuli luokse hyvään asentoon ja vauhdikkaasti. Sanoisinkin, että sivulletulo tuntuu nyt olevan se, mitä meidän pitää harjoitella pienissä erissä, mutta usein. Asento tuntuu vaihtelevan eli välillä, kun molemmat pystymme kunnolla keskittymään, homma sujuu hyvin. Toisinaan taas asento jää vinoon ja tähän joudun keskittymään yhä paljon.

Kuitenkin mielestäni treeneissä tapahtuu koko ajan edistystä ja Hugo tuntuu olevan innostunut harjoittelusta! Toki ei elämä voi olla myöskään pelkkää treenausta, joten teemme toki myös paljon lenkkejä, jolloin emme harjoittele mitään - keskitymme vain koiran elämään eli nuuskimiseen, leikkimiseen ja juoksenteluun :) Tänään Hugo pääsi taas riehumaan tuttujen koirakaverien kanssa puistoon, ja on sitä menoa kyllä kiva katsellakin!

Valokuvia on ollut aikomus taas lisäillä jo jonkin aikaa, mutta tällä hetkellä keli on sellainen, ettei se oikein inspiroi valokuvaamiseen. Selvästi kevät tekee tuloaan, sillä tänään tihkui vettä ja kadutkin ovat olleet jo useita päiviä sohjoisia. Onneksi lumen määrässä näkyy jo selviä vähenemisen merkkejä, mikä saa meidät Hugon kanssa toiveikkaiksi! Pääsee sitten lenkkeilemäänkin monipuolisemmin, kun lenkkipolut vapautuvat latujen alta ja metsiinkin pystyy lähteä tallustelemaan. Niin ja pystyypä sitten taas aloittamaan jälkitreenit :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti