sunnuntai 27. maaliskuuta 2011

Ihan lyhyesti treeneistä

Ihana huomata, että kontaktin ottaminen treeneissä tulee koko ajan helpommaksi. Kerta kerralta muut koirat vievät pienemmän osan Hugon huomiosta ja tänäänkin pystyi jo keskittymään melko hyvin treenailuihin :) Aiheena oli maahanmeno ja sitä treenailtiinkin ensin paikallaan ja sitten liikkeestä. Hugo kyllä ymmärtää käskyn ja menee maahan, haasteena meillä on liikkeen hitaus. Hugon maahanmeno tapahtuu siis hidastetusti - ensin alkaa painua maahan etuosa ja takaosa sitten seuraa viiveellä. Liike olisi siis hyvä, jos se tapahtuisi nopeammin. Ja sitä räväkkyyttä siihen yritettiin saada menemällä maahan liikkeestä. Hieman se auttoikin, mutta vieläkin puuttuu nopeutta.

Seuraamista otettiin myös, tällä kertaa suuressa piirissä. Koirat jäivät sisärinkiin - kierrettiin siis vastapäivään. Tämä sujui mielestäni tosi hienosti! Hugo malttoi säilyttää kontakti lähes taukoamatta, vaikka edessä ja takana oli koiria ja välillä osat pysähtyivät ja niitä sitten väisteltiin. Vähän harjoiteltiin tempon muunteluakin eli muutama askel otettiin hölkkää ja sitten paluu kävelyyn. Rytminmuutoksessakin Hugo seurasi hyvin ja säilytti kontaktin. Mukava huomata, että seuraaminen alkaa sujua. Tokihan meillä on vasta seuraamisessakin perusteet menossa eli siitä sitten vasta vaikeutetaan käännöksiin ja oikeisiin juoksuihin ja pysähdyksiin. Mutta edistystä joka tapauksessa tullut huimasti :)

Nyt sitten pakkaamaan niin omia kuin Hugonkin tavaroita. Olen nimittäin muutaman päivän ajan kanivahtina vanhempieni luona, kun he ovat matkoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti