sunnuntai 12. helmikuuta 2012

Agiliitelyä tuplasti

Kirjoitin eilen jo pitkän tekstin valmiiksi ja sitten yhtäkkiä blogger heittikin minut pihalle ja tekstit katosivat. Eli nyt uusi yritys - hieman lyhyempänä ehkäpä..

Tällä viikolla meillä oli kahdet agilitytreenit, kun keskiviikkona alkoivat B-kurssin harjoitukset ja perjantaina kävimme korvaamassa A-kurssin viimeisen kerran, joka jouduttiin perumaan. Keskiviikkona treenit menivät aika kivasti mielestäni. Puomilla tuli hurjasti kehitystä - siis hurjasti meidän mittakaavassa. Toisethan suhasi sitä puomia mennen tullen, mutta Hugolle se on edelleen ollut ihan kammotuseste. Harjoittelut tuottivat kuitenkin hiljalleen tulosta ja keskiviikon treenien jälkeen Hugo menikin jo puomin ilman avustamista. Vierellä piti molemmin puolin yhä kulkea ihminen varmistamassa, että tassut pysyvät laudalla, mutta Hugo kuitenkin eteni puomilla oma aloitteisesti. Puomin jälkeen A-estekin vaikutti taas hetken möröltä, ja kesti pari yritystä ennen kuin Hugo muisti, etteihän se niin kamala ollutkaan!

Perjantaina odotin, että puomi olisi sujunut jo paremmin, mutta olikin taas tullut vähän takapakkia eli alkuun jännitti taas Hugoa kovasti. Parin kerran jälkeen kuitenkin suostui jo itsenäisesti kävelemään puomin läpi. Kovin hitaasti ja empien se vielä siinä etenee.. Kouluttaja sanoikin, että hänen mielestään ainakin osana ongelmaa on se, että Hugolla on huono takajalkojen koordinaatio eli toisin sanottuna ei oikein osaa hahmottaa, että missä se takapää oikein vaeltaa :) Tähän neuvoksi oli ostaa sellainen kuminen lättänä "pallo" (joka ei siis ole pallo vaan sellainen lätty), jossa on sisällä ilmaa. Se on tarkoitettu ihmisten tasapainotreeneihin ja jumppaamiseen, mutta toimii yhtä hyvin myös koiralla. Sieltä koirakoululta sai niitä ostaa ja niinpä sellaisen ostinkin. Ja sen kanssa siis ihan vain on tarkoitus saada Hugo peruuttamaan lätyn päälle niin, että se osaa hahmottaa mihin niillä takajaloilla täytyy astua. Toistaiseksi olemme treenanneet sillä vasta niin, että olen itse nostanut Hugon takajalat lätylle. Ja ainakin näin on sujunut hyvin eli Hugo löytää tasapainon ja pysyy lätyn päällä nätisti! Katsotaan nyt, josko tästä olisi apua :)

Teimme perjantaina ensimmäistä kertaa pitkähköä rataa, jossa oli hyppyjä, putkia, A-este ja kepit - yhteensä 10 estettä. Vähän meni kyllä höseltämiseksi se rata. Hugo oli älyttömän tohkeissaan ja menikin enemmän energiaa siihen ylimääräiseen touhotukseen kuin siihen varsinaiseen radan suorittamiseen. Esteet tuli kuitenkin suoritettua, vaikka välillä jouduin kyllä itse stoppaamaan menon ja rauhoittaa Hugon istumaan ennen jatkamista. Ja ohjaustaidoissa tosiaan vielä valtavasti hiomista välillä oli Hugo etenemässä eri suuntaan kuin minä :P Mutta hauskaa oli molemmilla ja hienoa nähdä, että Hugo ainakin todella innostuu agilityn parissa :)

Tottistreenien kanssa on joutunut taas pitämään taukoa kovien pakkasten takia. Nyt vihdoin onneksi on lauhtunut, joten pääsemme taas harjoittelemaan sitäkin! Eiköhän me tänään jo käydä treenit tekemässä..

Ensi viikosta lähtien olenkin ilmoittautunut ohjatun kurssin lisäksi myös vapaaharjoitteluvuorolle. Tuttuni töistä otti oman koiransa kanssa vapaatreenivuoron Ojangon uuteen agilityhalliin ja hän keräsi muutaman koirakon heidän mukaansa vuorolle. Me sitten ehdottomasti halusimme lähteä mukaan :) Ainoa huono puoli on, että kolme seuraavaa viikkoa molemmat treenit ovat keskiviikkoisin... Hetken pohdin jätänkö vapaavuorot menemättä näinä viikkoina, mutta päätin, että kyllä me menemme molempiin - otamme sitten vain riittävän rauhallisesti tokat treenit. Kyllähän Hugolla kunto riittää kahtiinkin treeneihin, mutta pitää tarkkailla, ettei into tai keskittymiskyky pääse laskemaan :) Mutta jos näin käy niin sitten otamme vaikka tottista siellä hallissa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti