maanantai 27. helmikuuta 2012

Viikkokatsaus :)

Viime keskiviikkona oli taas tupla-agilitypäivä. B-kurssi, johon osallistumme, on pienryhmä ja tällä kertaa sattuikin niin, että olimme ainoa koirakko paikalla :) Eli saimme oikein yksityisopetusta! Puomilla aloitettiin ja se sujui pari ensimmäistä kertaa tosi hienosti. Hugo meni puomin reippaasti lönkytellen, eikä turhia jännitellyt. Parin kerran jälkeen tekikin sitten stopin eli kesken puomin pisti jarrut pohjaan. Hieman oli hämmentävää, koska Hugo ei selvästikään pelännyt puomia taaskaan, vaan yksinkertaisesti vain ehkä kyllästyi touhuun tai sitten alkoi angstivaihe, kuten kouluttaja totesi. Jätettiin sitten puomi rauhaan hetken päästä ja tehtiin useita erilaisia ratoja. Radoissa oli viidestä kymmeneen estettä ja esteet olivat hyppyjä, renkaita, A-esteitä, putkia ja keppejä. Radat sujuivat aika kivasti - selvästi alkaa jo hieman tulla etenemistä irtoamisessa eli Hugo ei koko ajan kulke kiinni minussa, vaan pystyy jo irtautumaan esteelle, vaikka minä seisoisinkin kauempana. Yksi rata sisälsi vielä puomin ja tällä kertaa meni taas paremmin.

Vapaavuorolla teimme aluksi parikymmentä minuuttia agilitya kevyesti. Kontaktiesteet jätimme ihan suosiolla nyt väliin, ja harjoittelimme sen sijaan mm. täyspitkiä keppejä. Kepit Hugo pujottelee jo ilman käsimerkkejä, kunhan sen saa ensin rauhoittumaan tarpeeksi. Ja vaatii ehdottomasti joka kepin kohdalla käskyn "kepit", jotta pujottelee jokaisen kepin. Harjoittelimme myös ensimmäistä kertaa kolmen esteen suoraa niin, että jätin Hugon istumaan alkuun ja menin itse ensimmäisen esteen taakse. Annoin käskyn "hyppy" ja ensimmäisen esteen jälkeen taas käskyn "hyppy". Itse en liikkunut lainkaan, vaan toisen esteen jälkeen annoin käskyn "eteen" ja Hugo jatkoi itsenäisesti viimeisen esteen ja palkkasin sen kolmannen esteen jälkeen namialustan avulla.

Käytimme loput hallivuorosta tokoiluun eli teimme lähinnä seuraamista, sillä hallissa on loistava tilaisuus treenata häiriössä. Hallissa on viisi kenttää, joten haukkumista kuuluu oikeastaan koko ajan. Lisäksi kentällämme me kaikki treenaamme vapaasti omia juttujamme eli siellä pystyy hyvin harjoitella seuraamisia esim kiertelemällä muiden koirien seassa. Otimme myös yhden paikkamakuun toko-tyylillä eli koirat riviin ja itse seisomaan kauemmas. Tosin rivissä oli nyt vain kaksi koiraa... Hugo pysyi hyvin paikallaan ensimmäisen minuutin, jonka jälkeen menin antamaan sille "välipalkan" poistuttuani takaisin kauemman, Hugo nousi hetken päästä ja juoksi luokseni. Pitääkin ehkä tehdä seuraavalla kerralla esim. useampi tällainen lyhyempi paikkamakuu, jotta tulisi niitä oikeasti onnistuneita suorituksia!

Lenkkien yhteydessä olemme harjoitelleet Hugon kanssa yhä tottelevaisuusliikkeiden perusteita. Tarkoituksenanihan oli nyt naksuttimen kanssa käydä liikkeet alusta vaihe vaiheelta, jotta saan merkattua oikeanlaiset suoritukset. Näin ollen toivottavasti virheelliset asennot yms. jäisivät pois, eikä niitä tarvitsisi alkaa sitten jälkikäteen hiomaan. Nyt olemme keskittyneet aika paljon perusasentoon, luoksetuloon ja edestä sivulletuloon. Näihin olen nyt ollut aika tyytyväinen ja mielestäni Hugo hakee nyt paljon paljon enemmän kontaktia oma-aloitteisesti! Tänään otimme luoksetulon lisäksi myös lyhyitä seuraamispätkiä ja keskityimme etenkin pysähdyksiä seuraaviin perusasentoihin. Koiranhan tulee ohjaajan pysähtyessä välittömästi istua ohjaajan sivulle perusasentoon. Hugo tätä tehdessä todella helposti istahtaa vähän vinoon niin, että takaosa kääntyy poispäin minusta. Otinkin nyt avuksi alkuun namin, jolla palkkasin Hugon hieman vasemmalta, jolloin istumisliike tapahtui suoraan. Tämän jälkeen ohjasin Hugon istumaan oikeaan suuntaan ihan vain käden avulla, ilman namia. Tätä toistettuamme muutamian kertoja, sujui homma ilman apujakin ja tähän päätimme tämänpäiväiset treenimme :)

Tänään olin valtavan tyytyväinen myös lenkillä tehtyihin koirien ohituksiin. Parin koiran kohdalla otin Hugon ensin perusasentoon ja seurautin sitä koiran ohi. Se malttaa jo pysyä hyvin seuraamisasennossa, vaikkakin katsekontakti kyllä tahtoo vielä tippua koiran kulkiessa ohi. Kontakti palaa kuitenkin heti koiran ohitettua meidät. Tässä on tapahtunut siis huimaa kehitystä.

Huomenna Hugolla on hyvin ansaittu lepopäivä eli emme treenaile yhtään mitään. Toki käytöstavat täytyy löytyä jokaisella lenkillä, mutta koirien ohitustilanteita lukuunottamatta jätämme kaikenlaiset harjoittelut väliin. Keskiviikkona sitten taas kahdet treenit - onneksi nyt viimeistä kertaa samana päivänä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti