perjantai 9. elokuuta 2013

Pikaisesti parantunut anturavaiva!

Hyppytekniikkaviikonloppu oli todella antoisa ja saatiin mukaan useita erilaisia harjoituksia omatoimitreenailuja varten! Oli todella positiivinen yllätys kuulla, että Hugon perustekniikka on kohtalaisen hyvä ja käyttää kroppaa ihan hyvin hypyissä. Vielä vain aavistus enemmän voimaa takaosaan ja sitten sitä etäisyyden ja korkeuden arviointia erilaisten treenien muodossa, niin eiköhän siitä hyvä tule :) Nämä on kuitenkin helpommin treenattavissa kuin jokin perusteellinen tekniikkavirhe, joten olin tosi tyytyväinen kuulemaani!

Viime viikon tiistaina ennen agilitytreenejä heitin Hugolle palloa lämmittelylenkin loppuosalla. Se onnistui astumaan nurmikentällä olevaan kuoppaan ja sen seurauksena se piti vasenta etustaan ylhäällä. Ravissa näytti kuitenkin puhtaalta, joten suuntasimme treeneihin. Ensimmäisen hypyn jälkeen jälleen nosti tassua ja ontui muutaman askeleen. Tämän jälkeen oli taas puhdas, mutta päätettiin jättää ilman muuta treenit väliin. Aluksi luulin, että aristaa tassua (tunnustelin jalan läpi), kun reagoin tassua koskiessani voimakkaasti. Kotona tarkistin tilannetta uudestaan ja huomasin, että etusen yläantura (ranteen kohdalla suurin piirtein - ei siis koske maahan) oli rikki. Sattui onneksi olemaan seuraavalle päivälle rokotusaika, jossa saisi anturan tilanteenkin tarkistettua.

Keskiviikkona ennen rokotuksia oli varattuna fyssariaika, joten suunnattiin sinne. Kerroin anturavammasta ja pyysin olemaan käsittelemättä sitä vasenta etusta, koska Hugo reagoi anturan alueen koskemiseen selvästi. Niinpä Hugo käsiteltiin vain muilta osin läpi. Pientä jumia oli oikealla puolella selässä - tämän olin itsekin huomannut hyppytekniikkakurssin jälkeen hieroessani. Ilmeisesti olleet tehokkaita treenejä ja joutunut selkä ihan kunnolla töihin :) Muuten oli ihan hyvässä kunnossa paitsi, että etuosa oli edestä selvästi jumissa - aavistuksen havaittiin myös ajoittaista ontumista, joten jumit arveltiin ihan siitä kompensoinnista johtuviksi. Nyt tätä ei kuitenkaan käsitelty juurikaan jumien avaamiseksi ennen lääkärin tarkastusta, vaan sovittiin, että seuraava fyssarikäynti on melko nopeasti, että saadaan sitten tämäkin hoidettua, kunhan on varmistuttu, ettei jalassa mitään isompaa häikkää.

Keskiviikkoiltana suuntasimme sitten vielä niihin rokotuksiin ja jalan tarkistukseen. Anturasta oli irronnut se musta kuorikerros - tavallaan kuin ihon uloin kerros - sellaiseksi läpäksi reilun sentin alueelta. Läpän alle oli mennyt tassun karvoja ja ne sitten siellä ilmeisesti hankasivat aiheuttaen ajoittaista lievää ontumista. Tämä musta kuorikerros on täysin tunnotonta, joten se leikattiin vain pois, karvat irroitettiin alemmasta kerroksesta ja saatiin mukaan antibioottivoide ja kehotus pitää antura puhtaana.

Eläinlääkärissä käynnin jälkeen Hugo ei enää aristanut lainkaan anturaan koskemista, eikä ontumistakaan ole sen jälkeen ilmennyt. Mitään kunnollista haavaahan ei ollut muodostunut, joten ohjeeksi saatiin, että vältetään rajua leikkiä, kunnes uusi pinta on alkanut muodostumaan. Muuten sai liikkua normaalisti jo heti, koska antura ei tosiaan ole lähellä maata.

Menimmekin tällä viikolla jo tiistaina agilitytreeneihin - tosin hyppäsimme matalemmilla rimakorkeuksilla, emmekä tehneet A-estettä lainkaan, koska siinä kiivetessä olisi voinut yläanturatkin osua esteeseen. Myös pallonheitto on toistaiseksi ollut vielä tauolla eli olen sitten palkannut vain namein. Treenit menivät tosi kivasti. Meillä oli kiva etenevä rata, jossa mukana olivat kaikki kontaktit. A-este tosiaan ohitettiin vielä, mutta tehtiin puomi ja keinu jo radalla. Puomia tehtiin ensin niin, että puomin jälkeen oli etupalkkaaja. Lopuksi tehtiin kuitenkin kerran niinkin, että jätin vain etupalkan targetille ja radan edettyä puomille vapautin Hugon normaalisti kontaktilta (teki 2-on-2-offin hyvin!) ja palkan jälkeen saman tien jatkettiin rataa. Keinulla en palkannut kertaakaan, mutta hirveän herkästi se tuli keinulta vinoon 2-on-2-offiin eli etutassut olivat selvästi minua kohti, kun en ollut keinun edessä, vaan etäämpänä sivulla. Eli täytynee tätä suoraa asentoa keinullakin, vaikka muuten kyllä 2-on-2-off sujuu keinulla kohtalaisen hyvin. Oli kyllä taas niin hienoa huomata, että kontaktityö alkaa tuottaa tulosta!

Huomenna suunnataan Lietoon agilitykisoihin - pelkästään hyppyrata taas vuorossa, mutta tavallaan kiva, kun ei ole pienintäkään painetta, kun LUVA-mahdollisuutta ei enää hyppäriltä ole :) Eli voi vain mennä treenailemaan kisatilannetta ja pitämään hauskaa Hugon kanssa! Viikon päästä sitten omat kisat ja sielläkin vielä vain hyppäri. Katsotaan nyt, josko syksymmällä sitten uskaltaisi jo haaveilla agiradoistakin...!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti