lauantai 24. elokuuta 2013

Täynnä tokointoa!

Joku onkin saattanut havaita, ettei blogi ole noin viimeiseen puoleen vuoteen juurikaan täyttynyt tokopäivityksistä. Syynä on ollut yksinkertaisesti se, että motivaatio tokotreenaamiseen laski oikein romahtamalla sekä minulta että Hugolta. En tiedä oliko syynä liika treenaaminen, samojen asioiden toistaminen liian monia kertoja tai ei-motivoiva palkkaus, mutta Hugon into vähitellen laski ja samalla myös oma intoni, mikä sitten vain vaikutti Hugon intoon yhtä enemmän....

Taukoa on ollut siis todella reilusti! Nyt parin viikon aikana olen tehnyt parit lyhyet treenit ja melkein tuntui siltä, että Hugo olisi salaa treenaillut toko itsekseen :) Ongelmana on aina ollut se, etten ole saanut sivulletuloa hiottua kuntoon. Sitä on tullut treenattua älyttömän paljon, mutta edistystä ei ole juurikaan tullut. Nyt yhtäkkiä sivulletulo toimi mainiosti! Hugo kiersi vierellä riittävä taakse ja teki napakan käännöksen päätyen hyvään suoraan asentoon vierelle - ja tämä tapahtui siis joka ikisellä kerralla, kun sivulletuloa tehtiin. Seuraaminen oli aktiivistai, joskin tämä on ollut aina ehkäpä yksi vahvuuksistamme. Käännöksistä etenkin vasemmalle kääntyminen on kuitenkin takunnut, mutta on ollut nyt selvästi parempi! Vieläkin se käännös on hitaampi ja empivämpi kuin täyskäännös ja oikealle kääntyminen, mutta edistystä on selvästi nyt tullut. Myös liikkeestä seisomaan jättäminen onnistui tänään hyvin - ei tullut epäröiviä askeleita perääni, vaan Hugo pysähtyi melko napakasti. Lopuksi vielä kolmen minuutin paikkamakuu, jossa Hugo pysyi koko ajan keskittyneenä, mutta rauhallisena ilman turhia asennonvaihteluita!

Oli siis ihan huippusuperhieno fiilis treenipätkän jälkeen ja oli ihana nähdä, että Hugo ihan oikeasti innostui treenaamisesta! Nyt pitää vain olla extravarovainen, etten nyt millään keinoin onnistuisi saamaan sitä intoa katoamaan :) Eli riittävän lyhyitä treenejä ja superpalkat kehiin! Näistä onnistumisista innostuneena ehdin jo sopia ensi viikolle treenitreffit toisen koirakon (mahdollisesti useammankin) kanssa, jotta saadaan häiriötreeniäkin. Siellä sitä vasta näkee, millä mallilla liikkeet oikeasti on kokeita ajatellen. Joskin sielläkin osa ainakin tuttuja koiria, mutta siitä on hyvä aloittaa!

SUPER-HUGO!! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti