lauantai 12. huhtikuuta 2014

Ohjaajan ja koiran epävarmuutta poistamassa

Viime kerralla kirjoittelin siitä, kuinka juoksu-A-opit olivat hukassa. Mentiin sitten viime viikonloppuna palauttelemaan mieleen, että miten juoksu-A pitikään suorittaa. Eli tehtiin ihan muutama toisto kaikkiaan - ensin pari kertaa ponnarin avulla ja sitten kolme toistoa ilman ponnari. Alla kooste siitä ja videolta näkyykin, että nyt ei ollut epävarmuutta, vaan Hugo eteni A:lla taas ihan reippaasti!


Keskiviikkona käytiin kivalla lenkillä, johon kuului tokoilua, palloleikkejä pellolla ja kallioisessa metsässä kiipeilemistä. Hugolla tuntui olevan energiaa ihan valtavasti ja koska tokoilut tehtiin jo aika alkulenkistä, oli intoa vaikka muille jakaa. Vähän siis meinasi edistää ja poikittaa seuraamiesssa, mutta kunhan vähän sain Hugoa rauhoittumaan ja keskittymään, niin seuraaminenkin sujui hyvin. Tehtiin jäävät (sekä seisomaan että maahan) ja sujui hyvin - asento suora ja jäänti napakka. Nouseminen istumaan makuuasennosta tosin jää oikeastaan poikkeuksetta vähän vajaaksi, mutta tähän vaikuttaa osilta myös Hugon rakenne eli täytyy vähän pohtia, että miten pystyn istuma-asennon pitäisin kriteerinä... Lopuksi tehtiin vielä luoksetulo. Hugolla tosiaan oli intoa reilusti, joten Hugo tuli luokse reippaassa laukassa ja tällä kertaa pysähtyikin hyvin eteen. On kyllä ihan huippua nähdä, kuinka innoissaan Hugo nykyään myös tokoilee :) Kivaa treenata, kun näkee, että silläkin on oikeasti hauskaa!

Torstaina vapaatreenasin ennen ohjattuja agitreenejä vähän juoksu-A:ta. Tästä ei valitettavasti ole videota, mutta tehtiin siis alkuun ilman ponnaria pari helppoa toistoa ilman yhdistettyjä esteitä ja ohjaajan liikettä. Sujui hyvin, joten yhdistyin A:n jälkeen kääntävän ohjauksen hypylle ja hypyltä vielä kepeille. Ohjaus oli ihan peruskäännös ja olin aika rauhallinen vielä oman liikkeen kanssa. En siis vedättänyt, vaan annoin suorittaa A:n melko rauhassa. Oli hauska huomata, että Hugolle on iskostunut melko lailla mielikuva siitä, että A:lta jatketaan täysillä eteen pallon perään. Niinpä se sitten pari ekaa toistoa säntäsikin hullun lailla eteenpäin välittämättä ohjauksista mitään ja hämmästeli, kun pallo ei lentänytkään nenän eteen. Parin kerran jälkeen kuitenkin saatiin käännöskin toimimaan ja siltikin A toimi melko hyvin. Vähän huomasin, että ohjauksen ja liikkeen yhdistäminen aiheutti hätäisyyttä vikan A:lle osuvan laukan kanssa eil ensi kerralla varmaankin otan käyttöön ponnarin alastulolle, jolle saan nostettua vaikeustasoa ohjauksen ja liikkeen suhteen ilman, että menee epäreilun haastavaksi kertaheitolla.

Ohjatuissa treeneissä teemana oli "virheestä ulos". Tehtiin siis rataa ja ekalla kierroksella suoritus keskeytyi heti, kun tuli minkäänlainen virhe. Seuraavaksi saatiin rimanpudotukset anteeksi, sen jälkeen myös kiellot ja lopulta kaikki muut kuin hyllyt. Ekalla kierroksella tuli kielto takaakiertohypyllä, kun oma liike tökkäsi todella rajusti hypylle. Seuraavalla kierroksella pohdin kesken radan oikein ääneen, että teenköhän valssin vain persjätön ja päädyin persjättöön, mutta meninkin sitten tekemään sen valssin. Ja kuvio hajosi sitten siihen, koska en enää osannutkaan jatkaa sitten siitä eteenpäin. Kolmannella kierroksella tein sitten tähän kyseiseen kohtaan sen persjätön ja oli kyllä ihan tosi paljon sujuvampi. Päästiinkin jatkamaan sitten paljon pidemmälle ja homma tökkäsi siihen, kun piti tehdä takaakierto-päällejuoksu-saksalainen ja unohdin sitten siitä sen saksalaisen ja jäin väärälle puolelle ohjaamaan, enkä saanut Hugoa enää ohjattua seuraavana tulevalle puomille. Vikalla kerralla sitten sekin kohta toimi ja päästiin rata virheettä loppuun.

Treeneistä jäi päällimmäisenä mieleen pari havaintoa. Ensinnäkin takaakierrot ja tiukat kääntävät ohjaukset toimi tänään hyvin. Takaakierto-päällejuoksut ovat olleet Hugolle jotenkin vaikeita eli empii kovasti, mutta nyt teki ne epäröimättä ja tiukasti kääntyen. Toinen havainto oli se, että persjättöohjaukset toimii tosi kivasti. Olen itse tosi persjättöjen suhteen, koska pelkään aina, että koiran jäädessä selän taakse se "häviää" tai tulee ohi siitä edellisestä hypystä. Nyt kuitenkin tuli oikein pohdittua, että en oikeastaan muista yhtään kertaa pitkiin pitkiin aikoihin, jolloin persjätön yhteydessä olisi tullut kielto tai rimanpudotus. Eli ehkä pitäisi vain rohkeammin valita persjättöjä ohjauksiksi radoilla!

Minä olen lähdössä huomenna työmatkalle Hollantiin ja tulen torstai-iltana takaisin. Hugo siis viettelee tulevat päivät Markuksen kanssa "poikien aikaa" :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti