tiistai 1. huhtikuuta 2014

Ihana aurinko!

Tänään tulin treeneistä kotiin kasin jälkeen ja edelleenkään aurinko ei ollut laskenut - ihana kevät :) Edes kylmyys ei saanut intoa laantumaan, vaan todellakin tuntuu, että se kesä on tulossa tänänkin vuonna. Siitä todisteena eilisellä lenkillä tehty bongaus (siis tuo pieni tuossa Hugon nenän edessä!):


Eilen oltiin vapaatreenaamassa eli toisin sanoen treenailtiin juoksu-A:ta. Aloitettiin niin, että alastulolla oli ponnari. A:n jälkeen oli yksi hyppy ja palkkasin heittämällä pallon sinne hypyn taakse. Hienosti lähti aina A:lta etenemään hypylle, vaikka jäinkin taaemmas ja pallo lensi vasta sitten takaa. Puolivälissä otettiin ponnari pois ja jatkettiin ilman apuvälineitä, eikä oikeastaan ollut havaittavissa suurta muutosta suorituksissa. Yhdistin joillain toistoilla omaa liikettä, mutta hyvin oli huomattavissa, että voimakasta vedätystä juosten ei vielä kestä, vaan tästä yrityksestä seurasi treenien ainoa yliloikkaus. Tein siis sitten sekä toistoja, joissa itse olin paikoillani ja toistoja, joissa liikuin rauhallisemmin ja nämä sujuivat kivasti. Eli otetaan juoksu sitten mukaan vasta myöhemmin ja yritetään malttaa edetä pienin askelin :)


Tänään oltiin valkkuryhmän treeneissä ja oli kiva rata, jossa pääsi juoksemaan ihan kunnolla itsekin. Alun takaakieto oli taas tosi haastava. Hugo epäröi tosi reilusti ja kun se sitten hyppäsi, näytti hyppääminen vaikealta. Nyt kuitenkin sama "ongelma" toistui kumpaankin suuntaan. Treenikaveri vinkkasi, että koska Hugo kiertää hypyn taakse siivekkeen läheltä ja joutuu hyppäämään tosi läheltä, voisi olla hyödyllistä tehdä takaakiertotreeniä niin, että laittaa siivekkeen taakse esim. ämpärin, jolla pakotetaan Hugo hyppäämään vähän kauempaa hypystä ja paremmassa linjassa. Tätä tehdäänkin sitten vapaatreeneissä! Toinen mihin kiinnitin huomiota oli se, että ko. hyppy sattui olemaan 60 cm korkea. Takaakiertoja ei kauheasti olla taidettu tehdä vielä 60 cm rimoin eli voi osittain johtua siitäkin, että Hugolta meinasi tulla pupu pöksyihin.

Toinen haastava kohta oli sellainen, jossa oli kaksi suoraan putkea rinnakkain samansuuntaisesti niin, että niiden väliin jäi noin neljä metriä etäisyyttä. Välissä oli myös kepit. Koira lähetettiin toiseen putkeen ja jäätiin itse lähetyspäätyyn. Kepit leijeröiden, pyrittiin saamaan koira irtoamaan ekasta putkesta tultuaan sinne toisen putken kauempaan päähän niin, että kaikkiaan koira teki siis U:n muotoisen tien kahden suoran putken kautta ja ohjaaja pysyi koko ajan toisessa päädyssä putkia. Hugo tuli toistuvasti ekasta putkesta suoraan keppien läpi minun luokse eli lähtenyt hakeutumaan sinne tokaan putkeen. Palkattiin pallolla, mutta ilman palloa ei saatu onnistumaan eli tämä tuli myös nyt treenilistalle!

Muilta osin treeni sujui ihan kivasti eli kun vain sai oman liikkeen rullaamaan, niin Hugokin eteni mukavasti ja irtosi ihan hyvin. Tuli itse havaittua, että minulla on edelleenkin vähän tapana jäädä vaikeissa kohdissa ihmettelemään sinne ohjaukseen, että suorittaakohan se koira sen esteen vai ei, ja sitten kun se on sen suorittanut tulee tajuttua, etten enää millään ehdi seuraavaan paikkaan. Sama kuin piti tehdä keppien jälkeisen hypyn jälkeen persjättö, olin sieltä onnettomasti myöhässä alkuun, kun saatoin Hugoa kepeillä loppuun asti. Sain sitten kehotukseksi edistää ihan reilusti kepeillä ja mennä tekemään jo sitä persjättöä, kun Hugo vielä suorittaa keppejä. Ja sehän toimi! Hugo suoritti hienosti kepit loppuun asti, vaikka itse erkaninkin tosiaan jo reilusti. Eli hitsi, kun muistaisi vain enemmän luottaa, että Hugo hoitaa kyllä oman osansa, kunhan minä hoidan omani :)

Hugolla on muuten hurja karvanlähtö eli on lähtenyt pohjavillaa jo kasakaupalla ja edelleen harjattavaa riittää! Tämä alla oleva kuva kuitenkin näyttää, että kyllähän sitä karvaa vielä jonkin verran on, vaikka harjattu onkin kyllä ihan urakalla ;) 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti