sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Innokas tokoilija!

Tänään iltalenkillä pitkästä aikaa tokoiltiin. On kyllä tosi hienoa huomata, että tauko on tehnyt hyvää, sillä motivaatio tokoiluun on kasvanut Hugolla ihan huimasti. Olisi siis tarkoitus nyt aloittaa tokon säännöllinen treenailu uudestaan, mutta koko ajan tsempaten sen suhteen, että into säilyisi!

Tehtiin tänään ensin seuraamista. Hugo aavistuksen nojasi jalkaa vasten, tämä todennäköisesti seurausta energiasta ja yli-innokkuudesta. Ei kuitenkaan edistänyt ja seurasi hyvällä kontaktilla. Vasemmalle käännös edelleen heikko. Kääntyy kyllä, mutta aina vähän sellainen fiilis, että joudun aavistuksen tönäistä Hugoa pois tieltä. Toivotaan siis, että saan kesän ohjatuissa treeneissä vinkkejä, miten tätä kannattaisi treenata.

Jäävät liikkeet olivat tosi napakat eli sekä maahan että seisomaan jääminen tapahtui noprasti ja asento oli suora. Näissä asennon kanssa ei oikeastaan olekaan ollut niin paljoa ongelmaa, mutta se hidastelu maahanmenon tai seisomaan pysähtymisen kanssa on ollut haasteena. Nyt kuitenkin tosiaan toimi hyvin, kun intoa riitti. Innon huomasi myös luoksetulossa, sillä Hugo tuli luokse laukalla ihan vikaan askeleeseen saakka. Vähän törmäsi jalkoihin, mutten antanut sen häiritä. Aiemmin luoksetuloissa Hugo on helposti tullut ravissa hitaanlaisesti, joten nyt yritän palkata mahdollisimman paljon reippaasta luoksetulosta - hinkataan sitten erikseen sitä pysähtymisasentoa.

 Kaikista ilahduttavin liike oli kuitenkin tämän päivän tokoiluissa paikkamakuu. Ei olla tehty yhtään paikkamakuuta viikkoihin (tai oikeastaan kuukausiin...), joten ajattelin, että voisi olla hankalaa taas malttaa pysyä. Hugo kuitenkin yllätti, sillä ekaa kertaa IKINÄ se makasi koko pariminuuttisen täysin paikoillaan asentoa muuttamatta. Meni siis suoraan käskystä ns. sfinksiasentoon ja pysyi siinä, kunnes menin vapauttamaan sen sieltä. Kävin välipalkkaamassa kerran vahvistaakseni sitä siellä pysymistä nyt tauon jälkeen, mutta tosiaan tosi hinosti pysyi! Ikinä ennen ei ole pysynyt yhdessä asennossa alusta loppuun, vaan on aina jossain vaiheessa vaihtanut lonkka-asentoon.

Tuli tokointoa, kun homma toimi aika kivasti ja Hugo oli ihan täpinöissään! Nyt pitäisi päästä testailemaan toimiiko homma yhtä hyvin myös muiden koirien läsnäollessa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti