torstai 6. maaliskuuta 2014

Fyssarikuulumisia

Hugo on käynyt tähän saakka fyssarilla Heli Hyytiäisellä YES:ssa, mutta koska Heli ei tällä hetkellä ota normihoidettavia ollenkaan, niin nyt käydään sitten Anna Boströmillä - paikka siis säilyy samana. Varoittelin jo etukäteen, että etuosassa kuvittelisin olevan jonkinlaista jumia aika tiheistä A-treeneistä johtuen. Lisäksi mainitsin siitä toispuoleisesta empimisestä takaakierroissa. Alkuun katsottiin taas liikkeet ulkona ja liikkuminen oli normaalia käynnissä ja ravissa, ja selkälinja suora. Anna löysi rintarangasta jäykkyyttä, mikä kuitenkin reagoi käsittelyyn - tämä siis hyvinkin voi olla juuri siitä A-treenaamisesta johtuvaa! Takaosassa oli etureisissä lievää kireyttä, muttei kuulemma mitään ns. normaalista poikkeavaa. Mitään sellaista ei löytynyt, mikä suoraan selittäisi takaakierroissa empimisen - voi olla, ettei ole lainkaan jumeista johtuvaa, vaan esim. kun rimakorkeutta on nostettu, niin onkin alkanut siksi empimään. Saatiin ohjeiksi testailla vaikuttaako esim. riman laskeminen ongelmaan ja videon suorituksia, jotta näkee, mitä siinä hypätessä todella tapahtuu. Eli näin tehdään, ja jos ei muutamissa viikoissa ongelma raukea tai selviä, että se tosiaan johtuu esim. jännityksestä, niin sitten mennään uudelleen fyssarin käsittelyyn. Muussa tapauksessa sitten taas uusiksi normaalin kahden kuukauden päästä.

Tuli fyssarikäynnin yhteydessä mieleen, että siitä on aika lailla vuosi, kun Hugo kuvattiin jatkuvien selkäjumien takia. Silloinhan mitään selitystä ei kuvista löytynyt jatkuvalle jumiutumiselle, mutta jälkikäteen tajusin, että todennäköisesti ongelma johtui silloisen treenihallin kovasta ja liukkaasta pohjasta. Onkin hienoa nyt havaita, että niistä ongelmista on melkeenpä se vuosi, eikä sen koomin ole vastaavia jumiutumisongelmia ollut! Kyllä sillä treenipohjalla, vaan on valtava merkitys ja hirvittää, miten tällaisiin asioihin ei ole tajunnut agilityn alkutaipaleilla kiinnittää lainkaan huomiota...!

Tämän päivän treenit jäi väliin fyssarin takia ja suositteli vielä treenivapaata viikonlopunkin yli. Niinpä seuraavat juoksu-A-treenailut mennään tekemään maanantaina. Laitan siihen mennessä videokoostetta edellisistä juoksu-A-treeneistä (osa 4), joissa ei muuten tullut yhtään yliloikkaa - JIPPII!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti