maanantai 10. maaliskuuta 2014

WauJesHuippuaHienoaSuperia!!

Fiilikset on suurin piirtein otsikonlaiset tämän päivän kontaktitreenien jäljiltä. Oltiin ekaa kertaa fyssarin jälkeen treenaamassa ja teemana oli tosiaan juoksu-A. Havaitsin poistaneeni viime kerran videot, joten kuvailen nyt sanallisesti miten sujui. Kolmansissa juoksu-A-treeneissämme 27.2. siis siirsin treenien puolivälissä alastulon speedpumpin selvästi ylemmäksi kuin alkujaan oli. Tämän siis siksi, että speed pumpin ollessa alempana, väliloikkia tuli säännöllisesti ja tuntui, ettei Hugo millään voi sisäistää hommaa, mikäli epäonnistumisia tulee vähän väliä. Toisaalta myöskin tuntui, että jos kerran yliloikkia tuli herkästi, ei laukat oikein osuneet hyvin sinne alastulolle. Kun sitä speed pumpia siellä alastulolla nosti, Hugo selvästi lyhensi sitä harjan ylittävää laukkaa, jolloin se vikakin laukka mahtui alastulolle paremmin.

Niinpä neljänsissä juoksu-A-treeneissä 2.3. pidettiin samat speed pump -paikat, eikä treeneissä tullut yhtään yliloikkaa! Käytössä oli tuolloin etupalkkaaja ja tuli huomattua, että tässä touhussa namitargetti edessä toimii Hugolla paremmin kuin lelupalkka edessä. Jo treeneissä tuli huomattua, että alempi laukka osui alastulossa ihan kontaktialueen yläreunaan, joten tarkoituksena oli, että sitä speed pumpia sitten laskettaisiin ihan aavistuksen kerrallaan vähitellen, kunnes optimaalinen paikka löytyisi ja laukat osuisivat hyvin alastulolle. Halusin tehdä muutokset tosi pieninä, jotta Hugo lähtisi vähitellen pidentämään laukka-askelta siellä harjan ylityksessä ja alastulolla, eikä niin, että yhtäkkiä tehtävä olisikin Hugolle täysin erilainen kuin speed pumpin paikka olisikin ihan erilainen.

Tänään siis aloitettiin niillä "asetuksilla", joita alettiin käyttää 27.2. (treeni nro 3) ja joita jatkettiin myös koko neljänsien treenien ajan. Videolla näkyy, että laukat tosiaan osuu aika yläosaan kontaktia. Lisäksi ekalla kerralla, kun menin itse selvästi kauemmaksi A:sta, niin Hugolla tuli ehkä vähän kiire perään, jonka vuoksi tuli yliloikkaus. Hugo kuitenkin hienosti korjasi touhun, eikä yliloikkia sen jälkeen enää tullut kertaakaan. Pidettiin treeneissä tauko välillä ja sinä aikana sitten päätin kokeilla niin, että siirsin speed pumpia vain muutamia senttejä alemmaksi. Ero siis tuntui ihan todella pieneltä, mutta ei voi muuta todeta kuin, että sillä oli ihan valtava merkitys itse suoritukseen. Hugon laukka A:n harjan yli oli rennompi ja "luonnollisempi", ihan kuin se olisi osunut paremmin kohdilleen ilman turhia lyhentämisiä tms. Tämän seurauksena sitten se alempi laukkakin osui selvästi paremmin sinne kontaktille. Tuon alemmaksi mielestäni sen ei tarvitsisikaan osua eli mikäli homma jatkuu noilla speed pumpin paikoilla noin kuin videon loppupuoliskolla, niin olen ihan supersupertyytyväinen! Tuli ihan huippuhyvä fiilis, kun tuntui, että homma ihan oikeasti etenee :)

Tänäänkin oli käytössä etupalkkaaja - kiitos Emppu ihan superisti! Yritän kyllä jatkossakin ottaa mahdollisimman usein apupalkkaajan käyttöön, koska sillä saan Hugon fokuksen pois minusta ja sehän toki tässäkin on tavoitteena! Vähitellen pitää sitten alkaa lisätä häiriötä eli niin, että lähetänkin Hugon A:lle esteen kautta tai otan omaa liikettä mukaan. Tänäänkin seisoin joka kerralla paikoillani eli en ole uskaltanut vielä kauheasti vedättää.

Tehtiin tänään muutamia toistoja myös puomia apupalkkaajan avulla. Nyt, kun tehdään juoksu-A-treenejä kohtalaisen säännöllisesti, niin yritän tehdä usein myös puomitehotreeniä etupalkkaa käyttäen. Puomi ja keinu ovat selvästi tulleet epävarmemmaksi juoksu-A-treenien myötä, muttei se tietty ihmekään ole. Sekä viikko sitten, että tänään omalla hallilla puomitreenit sujuivat aika kivasti eli mitään valtavaa empimistä ei tullut puomin alastulolla. Olen myös jättänyt kouluttajan kehoituksesta kokonaan alastulolla aiemmin käyttämäni "ota"-käskyn pois, koska Hugo reagoi selvästi siihen aika voimakkaasti. Ja on tullut huomattua, että eihän sitä tosiaan tarvitse siellä erikseen toitottaa, sillä kyllähän Hugo oikeasti tietää, että puomisuoritukseen kuuluu sinne alastulolle pysähtyminen :) Ainoastaan tiistain treeneissä AgilityAkatemialla on ollut puomin kanssa nyt tosi paljon ongelmia - viime tiistaina pysähteli jatkuvasti ylös puomin alastulolla ja epäröin tosi paljon sen pysähdyspaikan kanssa. Eli tehotreeniä nyt puomilla ja keinullakin, jotta saadaan varmuus säilytettyä näilläkin.

Kyselin fyssarilta muuten keskiviikkona, että mitä voisin tehdä, jotta saisin Hugon lihaskuntoa ja kestävyyttä kasvatettua. Tokihan esim. juoksulenkkeily olisi hyvä idea teoriassa, mutta käytännössä hankalaa, koska Hugo heittää touhun ihan pelleilyksi heti ekoilla juoksuaskelilla. Uskon kyllä, että sen saisi opetettua juoksemaan hihnalenkillä, muttei ehkä ihan hetkessä tuottaisi treenit tulosta... Eli niinpä saimme neuvoja fyssarilta. Ylipäänsä pyrimme nyt lisäämään vapaana tapahtuvaa metsälenkkeilyä, sillä kaikkiaan Hugo liikkuu innokkaammin ja enemmän vapaana ollessaan. Lisäksi saimme vinkiksi tehdä metsässä sellaista harjoitusta, että kaksi ihmistä menee pitkähkön matkan päähän toisistaan ja kutsuu sitten Hugoa edestakaisin välillään. Tätä tehtiin lauantaina metsälenkillä ja valitsin vielä kohdan niin, että maasto oli epätasaista, ja se oli loivassa ylämäessä. Näitä siis nyt pyritään tekemään erilaisissa maastoissa, mutta kuitenkin niin, että alusta on aina pitävä ja turvallinen. Liukkailla keleillä jää siis tietysti tällaiset tekemättä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti