lauantai 1. maaliskuuta 2014

Kontaktipähkäilyä

Tuli huomattua tiistain treeneissä, että Hugo alkaa vähitellen saamaan vähän itsevarmuutta, sillä ekaa kertaa jouduin hinkkaamaan kerta toisensa jälkeen, jotta sain Hugon lukemaan ohjausta hypylle, eikä sujahtamaan vieressä houkuttimena olevaan putkeen. Aiemmin tällaisesta ei olisi ollut pelkoa, koska Hugo oli niin onnettoman kiinni ohjaajassa, mutta ilmeisesti se vihdoin alkaa vähän itsekin katselemaan ympäristöä siellä radalla, ja tekemään omia ratkaisuja. Vaikka siis tämä nyt treeneissä johti tietyllä tavalla epäonnistuneeseen suoritukseen kerta toisensa jälkeen, niin olin kuitenkin valtavan iloinen, että se sitkeästi IRTOSI väärälle esteelle.

Tiistain treeneissä meno oli sujuvan oloista, eikä hyppääminen takunnut, mutta torstaina taas takaakierto-niistokohdissa meno oli empivää. En ole aivan varma, johtuiko empiminen siitä, että tällainen ohjaus on vain Hugolle vielä epävarma ja tarvitaan vahvistusta ja lisää palkkausta niihin, vai siitä, että jossain olisi kenties jumia. Sattumalta kaikki takaakiertokohdat radalla oli nimenomaan niin, että hypyn taaksen kierrettiin hypyn vasemmalta puolen eli juurikin samaan suuntaan kuin silloin edellisellä viikolla, kun takaakiertojen kanssa oli empimistä. Muuten ei ole kuitenkaan mitään empimistä tai hyppäämishaluttomuutta ilmennyt, mutta tosiaan lihaksisto tulee nyt sitten ensi keskiviikkona tsekattua!

Juoksu-A-treeneissä  24.2. tilanne oli se, että Hugo kävi aika kierroksilla treenatessa ja yliloikkia tuli melkeinpä yhtä paljon kuin osumiakin. Selvästi osumia tuli enemmän treenien edetessä eli ehkä se, että kierrokset vähän laski auttoi keskittymään askelten sovituksessa...? Torstaina treenasinkin jo täyskorkealla A:lla ensisijaisesti siksi, ettei ollut apukäsiä A:n laskemiseen. Toisekseen olin myös pohtinut, että loivalla A:lla Hugo luultavasti loikkaa ylösmenolla pidemmälle ekalla askeleella kuin silloin, jos A on korkea. Edellisissä treeneissä saattoi monta kertaa huomata, ettei ylösmenolle mahtunut kahta täyttä laukkaa, vaan epämääräinen 1,5 askelta, jolloin alastulollekin oli vaikeaa saada askeleet sopimaan. Aloitin niin, että speed pumpit olivat samoissa kohdissa kuin aiemmissa treeneissä, mutta alkuun yhä tuli pari yliloikkaa. Aika pian sitten keskeytin touhun ja pohdin speed pumpien paikat uusiksi. Laitoin yhden speed pumpin jo maahan ennen A:ta neljän jalan päähän A:sta. Tämän toivoin auttavan Hugoa tulemaan maassa laukalla lähemmäksi A:n juurta, jolloin eka laukka-askel A:lla ei vielä veisi niin korkealle. Nyt tuntuikin, että ne kaksi laukkaa sopi siihen ylöstulolle paremmin! Ja lisäksi vielä nostin alastulolla olevaa speed pumpia pykälän ylemmäksi, jolloin laukat asettuivat alastulollekin paremmin, eikä yliloikkia ilokseni tullutkaan enää kertaakaan. Toivon siis, että tässä olisi löytynyt nyt sopiva kombinaation speed pumpien paikkaan!Olen menossa huomenna vapaatreenaamaan ja ohjelmassa taas juoksu-A:ta. Mukaan on tulossa treenikaveri, joka myös treenailee parhaillaan juoksu-A:ta eli vertaistukea ja palkkausapua saatavilla :) Tarkoituksena olisi nimittäin tästä eteenpäin häivyttää minut palkkaamasta käyttäen apupalkkaajaa ja/tai etupalkkaa targetilla. Katsotaan siis huomenna miten tämä toimii. A:n lisäksi treenaillaan puomilla täsmätreeniä eli käyttäen etupalkkaa. On nimittäin selvästi ollut epävarmuutta puomilla nyt, kun juoksu-A:ta on alettu treenata eli kaipaa vahvistusta siitä, ettei puomin kanssa ole mikään muuttunut, vaikka A:n suoritustapa radikaalisti muuttuukin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti