lauantai 28. maaliskuuta 2015

Kahden koiran hyötyjä

En tiedä miksi en ole aiemmin tullut tehneeksi kimppatreenausta koirien kanssa. On nimittäin kätevää, että voi treenata paikkamakuuta lenkin yhteydessä molempien koirien kanssa samaan aikaan. Näin tehtiin tänään iltalenkin jälkeen kotipihalla. Kesto oli noin pari minuuttia ja suunnilleen minuutin kohdalla vein välipalkat molemmille. Etäisyyttä en ottanut kuin muutaman metrin nyt, kun tehtiin noinkin pitkä makuupätkä. Hienosti Jippikin kuitenkin pysyi kahden minuutin ajan rauhallisena paikoillaan asentoa vaihtamatta!

Jippi oli eilen fyssarikäynnillä Tamara Merenvallalla nyt tokaa kertaa. Viimeksihän käytiin vain kuukausi sitten ja tuolloin typyllä oli "laukkalihakset" jumissa pahasti. Nyt Tamaran sanoin Jippi oli kuin eri koira eli vaikka oikealta puolelta selästä ja takaosasta löytyi pientä kireyttä, niin oli kuulemma ihan eri tuntuinen ja nyt varsin hyvässä kunnossa. Ravilenkit siis ovat ehkäpä tehneet tehtävänsä! Toisena vaikuttavana tekijänä on varmasti ollut se, että olen nyt panostanut ekstrapaljon opettaakseni Jipin olemaan vetämättä ja työ alkaa vihdoin tuottaa tulosta. Tämä toki myöskin vähentää jumiutumista. Seuraavan kerran mennäänkin sitten parin kuukauden päästä ja silloin molemmat pääsevät käsiteltäviksi.

Eilisen fyssarin takia Jipillä piti olla tänään kevyempi päivä ja koska itsellä oli kohtalaisen kiireinen päivä, niin myös Hugo sai pitää rennomman päivän tänään. Vähän ehkä tuli huono omatunto, mutta toisaalta ei se välttämättä tee pahaa pitää välillä ns. lököpäiviäkin. Hienoa myös huomata, että Jippi ei tällaisena kevyempänäkään päivänä tunnu mitenkään hyppivän seinille, vaan osaa ottaa rennosti, vaikkei aktiviteetteja kauheasti tänään olekaan ollut. Hugosta jo tiesinkin, että se kyllä "kestää" lepopäivätkin, mutta näköjään ei ole ongelma Jipinkään kanssa :)

2 kommenttia:

  1. Mä treenailen pikkujuttuja kotona melkein aina siten, että kun toisen kanssa treenaa, niin toinenkin pyörii jaloissa. Hyvää häiriötreeniä ja joutuu koirat tosissaan keskittymään, vaikka kaveri vieressä häröilee kaikenlaista. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aloin treenata kaukoja noiden kanssa kotosalla tässä yks ilta yhtä aikaa, mutta oli pakko muuttaa suunnitelmia, kun tuli havaittua, ettei se oikein onnistu, kun on koirilla osittain eri käskyt käytössä :D Mut tosiaan häiriötä pystyy hyvin treenata toisen koiran avulla!

      Poista