sunnuntai 5. huhtikuuta 2015

Rally-tottelevainen Hugo :)

Eilen oltiin siis Hugon toisissa rally-tokokisoissa ja tätä varten matkattiin päivällä Lempäälään matkaseuranamme äitini. Kisat olivat melkein tunnin myöhässä, mutta eipä tuo oikeastaan haitannut, sillä eihän meillä mihinkään kiire ollut ja ehdittiinpä siinä katsella sitten AVO-luokan suorituksiakin. ALO:n rata oli mukavan tuntuinen ja ainoa, mikä vähän epäilytti, oli juosten suoritettava spiraali. Tuli nimittäin siinä ratapiirrosta katsellessa vasta sitten mieleen, että eipä olla Hugon kanssa IKINÄ tehty mitään muuta kuin suoraa seuraamista juosten. Kävin sitten parkkiksella tekemässä pätkän spiraalia juosten ja kun siinä ei tuntunut ongelmia olevan, niin saatoin rentoutua :)
Oltiin toka suorittava koirakko ALO-luokassa, joten päästiin heti rataantutustumisen jälkeen tositoimiin. Tein itse sen virheen, että menin lähtöpaikalle jo melkein heti edellisen koirakon poistuttua radalta. Tässä vaiheessahan en saa enää palkata koiraa, kun kerran olen jo rata-alueelle tullut, enkä saa enää poistua rata-alueelta. Ekan koirakon suorituksen arvioinnissa meni jonkin aikaa, joten jouduttiinkin siinä lähtöpaikalla sitten odottelemaan sen verran, että Hugo alkoi selvästi vähän turhautumaan. Sen vahvuuksia ei koskaan ole ollut malttaminen tuollaisissa tilanteissa.... Vapautin sen perusasennosta, mutta silti se haukahteli pari kertaa hämmentyneenä siitä, että mitä oltiin siellä oikein tekemässä. Onneksi kuitenkin sitten suorituksen alkaessa Hugo keskittyi saman tien täysillä suoritukseen ja haukkumiset sun muut jäivät pois. Suoritus itsessään meni hyvin ja olin radan jälkeen tyytyväinen. Olin erityisesti keskittynyt siihen, että pidän hihnan löysällä, sillä viimeksihän vähennykset tulivat juurikin hihnan kiristymisestä. Silloin tuomari mainitsikin, että hihnan kannattaisi olla pidempi, jottei tahattomia hihnavirheitä tulisi, ja tällä kertaa tosiaan olinkin ottanut pidemmän hihnan mukaan! Tiesin, että rata oli mennyt hyvin, mutta kyllä sain hämmentyä katsoessani pistesaldoa, sillä tuloksena oli täydet 100 pistettä ja lopulta 1. sija. Kotiin palattiin sitten kivojen palkintojen ja hyvän mielen kera :)

Tänään kävin koiruuksien kanssa pitkällä metsälenkillä ja oli kyllä taas kivaa :) Metsälenkit kaikessa rauhassa koirien kanssa on kyllä ihan parhautta! Alkulenkillä meno oli taas varsin riehakasta, kun oli pari päivää edellisestä vapaana lenkkeilystä ja selvästi oli leikki-intoa patoutuneena. Mutta kun oli alkuriekut riekuttu ja kepeistä taisteltu, niin koirat malttoivat vihdoin ravaillakin rennosti ja nuuskutella metsän hajuja. Tokihan sitten aina välillä taas otettiin uudet juoksukisailut keppien kera :)
2 kommenttia:

  1. http://hennamarleena.blogspot.fi/2015/04/vastauksemme.html Haastan teidät vastaamaan kyssäreihin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos haasteesta! :) Vastauksia tulossa viikonlopun aikana!

      Poista