torstai 9. huhtikuuta 2015

Kevät toi mukanaan uuden nimen blogille!

Blogin nimeksi vaihtui nyt siis "Jellona & Vispilähäntä" :) Väsäsin myös simppelin bannerin, tuon enempään eivät omat taidot riitä, mutta siinä ehkä on kaikki oleellinen kuitenkin mukana!

Treeneistä kirjoittelen erikseen, mutta nyt pakko kyllä to täällä mainita, että Jipin lenkkeilykäytöksessä on tullut selvä askel eteenpäin. Haukkuminen muille koirille on ajan myötä vähentynyt ja on tämän eteen työtä tehtykin! Alkujaan epäilin haukkumisen/puhinan olevan jännittämistä, mutta vähitellen tuli sellainen fiilis, ettei se ainakaan pelkästään välttämättä ole sitä... Oli mitä oli, niin joka tapauksessa tosiaan turhat puhinat lenkillä on selvästi vähentymään päin ja koirista kuljetaan ohi pääosin jo mallikkaasti.

Haukkumisen/puhinan lisäksi iän myötä ilmeni myös vetämistä lenkeillä (tätähän ei pienenä pentuna vielä tehnyt, vaan veto kiihtyi vähitellen). Sen halusin saada ihan ehdottomasti kuriin ja nykyään onkin käytössä "takaisin"-käsky, jolla Jipin täytyy lakata vetämästä ja palata jalkani viereen ja ottaa kontaktia ennen kuin matka jatkuu. Hienosti tämä on alkanut toimia ja riittää yleensä parit muistuttelut, jonka jälkeen kuljetaankin jo sitten hihna löysällä. Toki Jipin innostuessa edelleen hihna kiristyy, mutta tällöinkin riittää muistutus asiasta. Edelleenkin haastavia ovat kaverikoirien kanssa hihnassa lenkkeilyt, sillä tällöin joudutaan muistuttelemaan löysällä hihnalla kulkemisesta tiheämmin. Edistystä tässäkin on kuitenkin havaittavissa, joten olen toiveikas :)

2 kommenttia:

  1. Hauska uusi nimi ja kiva banneri!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nimen keksiminen oli yllättävän haastavaa.. Halusin jotain hauskaa ja kaikenlaisia mietin, mutta mikään ei oikein tuntunut kivalta. Tämä lopulta sitten kelpasi, kun on kuitenkin melko kuvaava nimitys tolle kaksikolle :D

      Poista