tiistai 21. huhtikuuta 2015

Voihan tylsyys

Viime viikon treeneistä kertova blogiteksti odottaa julkaisuaan, kun en ole saanut videoita ja kuvia ladattua koneelle. Se siis tulee pienellä viiveellä.

Nyt kuitenkin täytyi tulla kirjoittamaan aiheesta koiran tylsistyminen työpäivien aikana. Päätin nimittäin piiiiiitkästä aikaa tänään videoida Jipin touhuja tänään työpäiväni aikana. En ole pitkään aikaan tätä tehnyt, lähinnä siksi, koska tiedän sen, ettei koirut pidä meteliä päivän aikana (aiemmat videoinnit osoittivat tämän ja lisäksi eläkeläisnaapurilta on tullut kuultua kommentteja siitä, että koiramme ovat ihmeen hiljaisia yksin kotona ollessaan :D ). Tämän päivän videotallenne vahvisti sen, että hiljaa ne tosiaan ovat. Kuitenkin vähän hämmästelin sitä, että Jippi touhuaa yllättävänkin paljon päivän aikana (tänään yksinoloa sitä oli sitä paitsi vain viitisen tuntia, kun Markus tuli kotiin jo aikaisemmin). Ensimmäiset kaksi tuntia nimittäin Jippi puuhasi kaikenlaista. Ensin se söi sille jätetyn dentastixin, luun ja maitotölkkiin kätketyt namit. Tämän jälkeen se jatkoi matkotölkin silppuamista, vaikkei nameista ollut enää tietoakaan. Seuraavaksi se vaihtoi kaluamaan portin säätömuttereita (Jippi siis viettää päivät edelleen portilla rajatussa tilassa juurikin siksi, ettei tämä "puuhastelu" kohdistuisi koko kämppään) ja kantoi sitten maitotölkin rippeitä ympäriinsä ja jatkoi niiden silppuamista. Tämän jälkeen se sitten keksi tehdä reiän petiinsä (erehdyin ostamaan sille pedin viikonloppuna luullen sen olevan jo tuhoamisvimmansa ylittänyt....) ja levitti täytettä ympäriinsä. Tämän jälkeen se oli tyytyväinen ja ylimääräiset energiat oli kulutettu, joten se kävi nukkumaan. Ja sitten se nukkuikin siihen saakka, kunnes Markus tuli kotiin.

Missään vaiheessa se ei näyttänyt minuEn silmääni stressaantuneelta eli ei päästänyt ääniä, ei läähätellyt hermostuneena, eikä kytännyt ovelle päin. Se yksinkertaisesti näytti siltä, että sillä oli energiaa ja se tahtoi touhuta jotain. Nyt sitten pohdin, että mitä sallittua tekemistä voisin sille keksiä päiviksi, ettei sen tarvitsisi puuhata kaikkea kiellettyä.... Luita ei viitsisi jättää enempää, koska se kyllä myös sitten syö ne kaikki. Leluja voin jättää, mutta vain sellaisia, jotka ovat kumisia, koska Jippi tuhoaa kaikki pehmolelut yms. Yleensä sillä on kaluamista varten kumirengas ja siitä se tykkääkin, muttei yleensä kyllä kelpuuta sitä, jos jotain hauskempaakin on tarjolla.

 Onko teillä jotain hyviä ideoita siitä, että minkälaista turvallista puuhasteltavaa koiralle voisi päiviksi jättää?


EDIT: Julkaisin linkin tähän blogitekstiin fb:ssä ja siellä tulikin aiheesta hyvää keskustelua. Nyt siis testissä on sellainen, että yksinolosta nimenomaan tehdään tylsää, jotta typynen oppisi tyytymään nukkumiseen ollessa yksin sen sijaan, että se puuhasteltavaa puuhastelee kaikilla sille jätetyillä virikkeillä. Se siis saa purtavaksi luun ja dentastixin, muttei mitään revittävää, kuten maitotölkkiä, koska repiminen vain turhaan kiihdyttää. Täytyy seurailla, kuinka lähtee sujumaan :)


2 kommenttia:

  1. Onko teillä kongi? Kongin sisälle pakastettu liha pitää Priyan ainakin tyytyväisenä pitkän aikaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kongi löytyykin kotoa, mutta toistaiseksi oon käyttänyt sitä vain tyhjänä. Voisi olla ihan kokeilemisen arvoinen idea toi ruoan pakastaminen kongiin! :)

      Poista