sunnuntai 14. helmikuuta 2016

Hyvää Ystävänpäivää!


Eilen Hugo käväisi tosiaan rally-tokokisoissa kokeilemassa avointa luokkaa. Rata tuntui mukavalta, vaikkakin mukaan mahtui myös se meidän kauhistelema 360 asteen käännös vasempaan. Rata alkoi hypyllä, mutta se ei tuottanut ongelmia, vaikkei sitä oltukaan treenattu :D Lisäksi mukana oli houkutus, jossa piti tehdä kahdeksikko lelun ja namien ympärillä, mutta ilokseni Hugo ei vilkaissutkaan niitä, vaan piti kontaktin läpi tehtävän. Parista liikkkeestä tuli yhden pisteen vähennykset vinoudesta: Kolmosliikkeessä Hugon asento edessä oli vähän vino ja liikkeessä 11 eli juurikin siinä vasemmalle käännöksessä rintamasuunta oli hieman vino minun suuntaan nähden. Kuitenkin oli hirmu tyytyväinen siihen, että vasemmalle käännöksessä vinous oli vain yhden pisteen vähennyksen veroinen! Lisäksi liikkeestä 15 tuli kontrollivirhe. Hugo kylläkin pysyi siinä kontaktissa ja teki tehtävää, mutta Hugo välillä edisti sen verran, että vaikeutti minun kulkemista. Hugon tulos olisi siis voinut olla 97/100, MUTTA minä sitten menin sössimään :D Otin nimittäin liikkeestä 12 tehtävävirheen, joka -10 arvoinen. Tehtävä itsessään oli varsin simppeli ja se on meiltä sujunut aina ihan hyvin. Nyt kuitenkin jostain kumman syystä menin liikkumaan paikoiltani käännöstä tehdessä, kun liike pitöisi suorittaa aivan paikoillaan. Lopputulos siis oli 87/100 eli hyväksytty tulos sekin (rajanahan on se sama 70 pistettä kuin alokkaassakin). Olin siis hurjan ltyytyväinen etenkin Hugoon, koska se tosiaan teki parempaa työtä kuin minä ;) 


Jipin kanssa oltiin eilen illalla tokotreeneissä ja paikkiksessa Jippi ei huomannut jättämääni etupalkkaa ja piippasi pari lyhyttä piippausta ihan paikkiksen alussa, mutta oli lopun rauhassa. Tein sitten vielä muiden treenatessa oman paikkiksen niin, että Jippi näki etupalkan, ja nyt se oli rauhallinen läpi paikkiksen. Paikkiksiin pitäisi kyllä kaikkiaan saada levollisempi fiilis, mutten tiedä miten saisin sen aikaiseksi. Jippihän kyllä kotona/omatoimitreeneissä tekee selvästi pidempiäkin paikkiksia ihan rauhallisesti eli jokin siinä yhteispaikkiksessa saa levottomuuden aikaan. Voi olla myös, että itse olen niissä "jäykempi", kun tiedän, että ne on Jipille haastavampia... Täytyy nyt itse keskittyä omaan olemiseen ja yrittää olla luottavaisin mielin. Paikkiksissa plussaa oli toimivat yksittäiskäskytykset eli Jippi reagoi vasta omaan käskyyn ja paikkisasento pysyi nättinä, vaikka pientä levottomuutta alkuun olikin.

Treenattiin yksitellen vapaavalintaista liikettä ja valitsin meille seuraamisen askelsiirtymät vasemmalle ja oikealle. Tehtiin ensin pari kertaa käsiavulla, mutta koska Jippi askelsi nätisti sivulle ristiaskelin, niin kouluttaja lehotti kokeilemaan ilman kädiapua eli ihan seuraa-käskyllä ja niin, että palkkaan heti ensimmäisestä hyvästä sivuttaisaskeleesta. Jippi tekikin tosi nättejä sivuttaisia askeleita. Seuraamisessa tehtiin vasta ihan yksittäisiä pieniä askeleita sivuille, mutta tehtiin sitten myös niin, että otin Jipin seisomaan eteeni ja siitä lähdin itse askeltamaan sivuun ja palkkadin heti, kun Jippi tarjosi hyviä ristiaskeleita. Jipistä katsoen vasen suunta oli sille helpompi ja siihen suuntaan löytyikin useita hyviö askeleita niin, että vartalo ei lähtenyt poikittamaan. Jipin oikealle askeltaminen oli haastavampaa eli siinä täytyy nyt alkuun palkata heti ekasta hyvästä askeleesta ja lisätä vaatimustasoa vähitellen. Kouluttaja kehui Jipin kropanhallintaa eli tekee nämä askellukset luonnostaan hyvällä tekniikalla.

Lopuksi tehtiin myös merkinkiertoa. Nykyään ollaan päästy siitä ongelmasta, että Jippi ei lähde ekalla käskyllä kiertämään. Virittelysana "missä" toimii hyvin eli Jippi suuntaa sillä katseensa eteen, bongaa merkin ja sitten käskystä tietää jo, että mitä se lähtee kiertämään. Suuren lenkin tekemsiestä on myös päästy ja nyt kierto oli jopa liian tiivis :D Uusi ongelma on kuitenkin ilmaantunut, sillä menovauhti on omaan makuuni liian hidas. Jipin kanssa on nyt tehty oikeastaan vain kokeenomaisia suorituksia merkillä, joten täytyy nyt tehdä paljon vauhtiversioita eli palkaten sekä merkin taakse (esim. niin, että apupalkkaaja heittää pallon, kun koira on päässyt merkin taakse) että paluumatkalla lennosta lelulle vapauttaen. Nyt epävarmuutta näihin kaikkiin luoksetuloon päättyviin liikkeisiin on tuonut se, että alettiin tosiaan opetella sivulletuloa uudella tekniikalla ilman hypähdystä ja nyt Jippi selvästi empii luoksetulojen loppuvaiheessa, kun ei ole ihan varma miten se sivulletulo pitikään suorittaa. Pitää siis melkeinpä jättää nyt se loppuasento tekemättä noissa niin kauan, kunnes sivulletulo on saatu kuntoon tai sitten ainakin teen sen loppuasennon pienellä avustuksella niin, ettei epäonnistumista pääse tulemaan. 

Jippi meni tokon jälkeen yökylään vanhemmilleni ja Hugo pääsi tänään aamulla yksin lenkille ja sai aloittaa ystävänpäivän lempipuuhissaan eli narupalloa heitellen ja vähän rally-tokoa lenkin lomassa treenaillen! Nyt Jippi on jo noudettu kotiin ja Hugo ja Jippi on jo päässeet leikkimään, kuten ystävänpäivänä toki pitääkin :) Illalla Jippi pääsee vielä leikkimään uuden kaverin kanssa ja sen jälkeen tokoilemaan.

5 kommenttia:

 1. Hyvää ystävänpäivää kaikille siellä
  tv.Ritva

  VastaaPoista
 2. Hyvää ystävänpäivää teille! :) Onnea Hugon hyväksytystä rally-toko tuloksesta! Olipa hauska katsoa noita Jipin kehityskuvia tuolta, sillä on aika samanlaiset korvat kuin Cavalla nimittäin :D tuollaiset vähän eripariset. Niin söpö!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hugo kiittää onnittelusta :)

   Tosiaan Jipillä ja Cavalla näyttää molemmilla olevan eripariset korvat noissa pentukuvissa :D Molemmilla on toi oikea korva eteenpäin lupallaan ja vasen korva Jipillä oli aina ruusukorva eli sivuun taittunut. Lopulta sitten toinenkin taipui sivuun ja nykyään ovat aika symmetriset :) Mutta noita korvia on aina hauska seurata kasvuvaiheessa, kun ei yhtään tiedä minkälaiset niistä lopulta tulee :D Mutta söpöliinejä ne tosiaan on joka tapauksessa - oli korvat millaiset tahansa ja vaikka jäisikin eriparisiksi :D

   Poista