maanantai 6. syyskuuta 2010

Kyllä nyt uni maittaa!

Tänään on taas ollut niin mukava päivä - paljon on koettu! Kävimme kentän laidalla tutustumassa pk-penturyhmän harjoituksiin ja kyllähän siellä sitten Hugo innoissaan toisten koirien kanssa haisteli ja vähän leikkikin. Ja minä sain hyviä vinkkejä vierelle -käskyn opettamiseen sekä myös yleisesti kontaktin ottamiseen. Kaikin puolin hyvä reissu siis. Ja uskokaa tai älkää - matkat taittuivat bussilla. Eihän tuohon kentälle ole kuin parin pysäkin välin matka, mutta kuitenkin! Ensimmäinen kerta Hugolla bussissa ja meni hienosti. Sylissä pidin Hugoa ja se tyynen rauhallisena katseli maisemia bussin ikkunasta. Vähän ehkä läähätti, mutta oli siellä kuumakin. Muutoin oli täysin rauhassa - ei räpiköinyt eikä itkenyt. Oli niin reipas poika! Kotiin palattuamme on Hugoa nukuttanut oikein kunnolla - sen verran taas on koettu uutta tänään :)

Lauantaina käytiin vanhemmillani kylässä, kun heillä oli hoidossa Aapo-koira. Aapo asui naapurissamme aiemmin ja silloin paljon vietin aikaa sen kanssa. Aivan ihana ja niin kilttiluonteinen koira! Hugo oli tietysti koirakaverista ihan innoissaan ja alkuun yrittikin kovasti saada sitä leikkimään sen kanssa. Aapo ei kuitenkaan näistä riehumisleikeistä innostunut. Lähdimmekin sitten poikien kanssa lenkille ja saivat molemmat olla metsässä vapaana. Lenkkeily sujuikin loistavasti, sillä molemmat keskittyivät niin kaiken ympärillä olevan haisteluun ja ihmettelyyn (lähinnä Hugo). Lenkin aikana pojat sitten tottuivatkin toistensa läsnäoloon ja takaisin palattuamme olivatkin niin hyviä kavereita keskenään! Tässä muutama kuva Hugosta ja Aaposta:

Pojat odottavat ansaitsemiaan nakkipaloja.

Ja nyt ne namit saatiin!

Kaverukset lepäilevät vierekkäin

Ja pian molemmat simahtivat

Ja yllätys yllätys - myös tässä lepäillään :)

11 kommenttia:

 1. moikka! hirmu isolta näyttää toisen koiran vieressä noissa ylimmissä kuvissa. :) paljokos muuten hugo painaa? taitaa olla tuota meidän oiva poikaa isompi.
  onkos ollut kaijan kanssa puhetta siitä pentu tapaamisesta? olis kyllä kiva nähdä koko pentue. :)
  T. satu M. Hugon veljen Oivan omistaja.

  VastaaPoista
 2. Moi! Näyttää tosiaan ton kultasen noutajan vieressä paljon isommalta kun oikeasti onkaan! Hugo on kuvissa etualalla ni hämää vähän :) Mutta on se hurjasti kasvanut - nyt en ole punninnut muutamiin päiviin, mutta oli se jo noin 7 ja puolikiloinen viime punnituksessa. Huomenna pitäisi taas punnita (minulla on vakiopunnituspäivät, että tulokset vertailukelpoisia) ja varmaan on taas tullut reippaasti lisää tuohon painoon). Suuri on ja niin mahdottoman pörröinen että on oikea karvapallo :) Entä Oiva - mitenkäs sen kasvu on jatkunut? Minkä painoinen se suurin piirtein on nyt?

  Kaijan kanssa ollaan puhuttu jonkun verran pentutapaamisesta collieyhdistyksen match shown yhteydessä kun rokotuksetkin olisi silloin jo saatu! Me käymme myös Kaijan kanssa lenkkeilemässä tuossa Heikinlaaksossa mukavassa metsässä, joka on täynnä ihan pikku polkuja - ei ole lenkkeilijöitä, joten koirat saavat juosta vapaina :) Puhuimmekin, että voisi sinnekin lähteä porukalla joku päivä - olisi tosiaan mukava tavata Hugon sisaruksia ja päästää pennut leikkimään keskenään!

  terv. Noora + Hugo

  VastaaPoista
 3. moi! oiva painaa sellaiset vajaa 8kiloa. uskoisin et pikkasen pienenmpi ko hugo. ja sit huomaa et pään muoto on erillainen. ja oiva hieman vähemmällä karvalla ko hugo. mut kylläpä ne siitä vielä muokkaantuu.
  joo kaijan kans oli myös täälläpäin puhetta siitä metsälenkistä. olis kiva päästää sisarukset samaan paikkaan irti ja leikkiin ko se ei siellä mätsärissä onnistu..ja paremmin pystyis vaihtamaan kokemuksia silleen ettei ole kokoajan sellainen yleinen hälinä päällä.

  sopisko ens viikolla se tapaaminen jos yrittäis koota pennut samaan paikkaan..? olisko se sitten täällä metsikössä vai siellä heikinlaaksossa? kaija on varmaan käyny molemmissa niin se varmaan tietäs kumpi passais paremmin. :D ja kumpi on yleisesti kaikkia lähempänä..

  T: Satu ja Oiva

  VastaaPoista
 4. Metsälenkki kuulostaa hyvältä -pääsisi pennut touhuamaan yhdessä ja me tosiaan vaihtamaan kokemuksia! Yritetään löytää sopiva ajankohta ensi viikolla :)

  Tuo Heikinlaakson metsä on siis Kaijan lähimetsä - siinä Kuusikon vieressä. Hänen mukanaan olen siellä käynyt ja pidin siitä, kun oli pientä polkua ja epätasaista maastoa. Mutta paikkaakin voidaan miettiä, kunhan on ajankohta ja kaikki mukaanlähtijät tiedossa!

  VastaaPoista
 5. niinpä. pitäiskö vaikka sun olla kaijaan yhteydessä ja sopia sitä ajankohtaa. ens viikolla mulle passaa ihan millon vaan, paitsi torstai iltana oon ton vanhemman kans tokossa.

  mut kyseletkö sä kaijalta ja ilmoitelkaa sitten vaikka jos saadaan porukka kasaan lyhyellä varoitusajalla.

  VastaaPoista
 6. Joo tehdään niin! Tänään ollaan menossa Kaijan kanssa lenkille ja voisin kysellä siitä ensi viikosta :) Emma ja Usva omisjatineen ovat myös tulossa, joten täytyy kysellä josko hekin tulisivat ensi viikolla mukaan.

  Ollaan siis yhteydessä!

  VastaaPoista
 7. Tosiaan Kaijan kanssa eilen oli puhetta, että ajoitettaisiin pentulenkki tiistaille! Toivottavasti mahdollisimman moni pääsee silloin - ainakin Emma, Usva, Oiva ja Hugo ilmeisesti tulossa paikalle.

  VastaaPoista
 8. Kira tulossa myös pentulenkille. Kiva nähdä miten sisarukset kasvaneet. Nähdään tiistaina.
  T: Petra ja Kira

  VastaaPoista
 9. Tosi kiva, että Kirakin tulossa mukaan! Luvassa varmasti "vauhtia ja vaarallisia tilanteita" ja pennuilla takuulla hauskaa.

  Nähdään tiistaina!

  Terv. Noora & Hugo

  VastaaPoista
 10. moikka! olisiko aivan mahdoton ajatus aikaistaa pentutapaamista vaikka edes tunnilla? mulle tuli elämäni tilaisuus päästä ton vanhemman koiran kans agility porukkaan ja mun pitäs olla siellä tiistaina klo 19.30.. aaarrggh! haluun molempiin paikkoihin. tää tulee kyllä niin lyhyellä varoitus ajalla mut oon viimeiset kaks vuotta etsinyt agi porukkaa joka harrastaa hauskuuden- ei kilpailun vuoksi ja nyt tarjoutu huippa mahdollisuus. toivottavasti sopii. soittelen huomenna kaijalle ja kyselen vaikka teidän numeroita tai pyydän soittaan..

  t. Satu ja Oiva

  VastaaPoista
 11. Kaija olikin yhteydessä ja minulle ainakin sopii hienosti myös kuudelta!

  Eli huomenna nähdään!

  VastaaPoista