keskiviikko 15. syyskuuta 2010

Porrastreeniä

Olemme Hugon kanssa harjoitelleet jo hyvän aikaa portaiden kulkemista. Meillä on kahdet portaat kerrosten välissä ja olemme harjoitelleet niin, että ulos mennessä Hugo on kävellyt alempia 1. ja 2. kerroksen välisiä portaita alaspäin ja sisään tuleessa puolestaan se on saanut treenata ylöspäin kapuamista ylemmillä 2. ja 3. kerroksen välisillä portailla. Aloitimme ihan yhdellä portaalla ja pikkuhiljaa lisäsin portaiden lukumäärää. Nyt Hugo kulkee jo ongelmitta kerrosten yhdet portaat sekä ylös että alas.

Olen kuitenkin nyt havainnut, että Hugo on käsittänyt homman hieman väärin. Se nimittäin osaa nyt kulkea ylemmät portaat vain ja ainoastaan ylöspäin ja alemmat portaat vain ja ainoastaan alaspäin. Harjoittelemme nyt siis kovasti myös portaiden kulkua toisiin suuntiin, mutta Hugo on asiasta hirmu hämmentynyt. Jos esimerkiksi ulos mennessä lasken Hugon ylempien portaiden alaosaan ja yritän houkutella sitä kulkemaan edes pari askelmaa alaspäin, se kääntyy 180 astetta ympäri ja kulkee portaa ylös, jolloin löydän sen taas meidän kotiovelta. Sama tapahtuu myös sisään tullessa, jolloin se sitten sen sijaan, että kulkisi alempien portaiden pari viimeistä askelmaa ylös, se kulkeekin vajaat parikymmentä askelmaa alas. Tuntuu hullunkuriselta, että se valitsee mieluummin sen pidemmän reitin, mutta se on selvästi vain ymmällään siitä, mitä siltä halutaan.

Nyt on siis aloitettu porrastreenit toden teolla tavoitteena, että Hugo kulkee kaikki portaat molempiin suuntiin. Ja pikkuhiljaa se edistyykin: tänäänkin onnistui jo parin viimeisen portaan kulkeminen myös Hugon mielestä "väärään suuntaan". Tämä toki namipalojen avustuksella, mutta tästä se lähtee! Eiköhän edistystä tule nopeasti - ongelma, kun ei ole se, ettei Hugo uskaltaisi kulkea portaita. Sen se taitaa kyllä hyvin. Hugo vain hämmästelee, että miksi sen nyt yhtäkkiä pitäisi kulkea portaita myös tähän "väärään suuntaan", kun ennen on saanut kyydin. Onneksi Hugo ei tiedä tuon taivaallista sellaisista hienouksista kuin hissi. En muuten saisi sitä varmaan kävelemään edes niitä yhden kerroksen portaita :)

2 kommenttia:

  1. Kyllä Hugo oppii..todennäköisesti sitten ensi vierailulla meilläkin kipaisee sisäportaat yläkertaan ja kania moikkaamaan. Sen verran innokas Hugo on ollut jo kanikaverin kanssa tuttavuutta tekemään:) t M

    VastaaPoista
  2. Jep - tänään illalla meni jo melko sujuvasti molempiin suuntiin. Vähän empii vielä lähdössä, mutta koko ajan on varmempaa tuo rappujen kulkeminen!

    Hyvin siis mahdollista, että pian jo kipaisee pupun seuraksi teilläkin.. toivotaan, etteivät tee liian läheistä tuttavuutta, kun Hugo ei oikein tunnu käsittävän, ettei se pupu innostu leikkimään ihan samalla mitalla kuin Hugo itse :)

    VastaaPoista