sunnuntai 26. syyskuuta 2010

Nuuskuttelua

Hugon kanssa ollaan alettu harjoittelemaan hiljalleen jäljestyksen eri osa-alueita. Tavoitteena meillä on siis sitten joskus metsäjälki, mutta nyt toistaiseksi treenit hoidetaan ihan vielä nurmikolla ja kotona.

Olemme ottaneet nyt säännöllisesti lyhyitä jälkiä niin, että joka askeleella on nami. Askelvälin olen pitänyt vielä lyhkäisenä ja tuntuu Hugo pikkuhiljaa ymmärtävän paremmin ja paremmin, että niitä ihmisen tallaamia jälkiä kannattaa nuuskutella ja seurata. Olen loppupäähän sijoittanut namirasian, jonka vielä toistaiseksi olen jättänyt ihan näkyville. Hugo on kuitenkin alkanut tajuta sen rasian olemassaolon tarkoituksen ja niinpä se mielellään jättäisi pari viimeistä askelta haistelematta ja siirtyisi suoraan sen rasian sisällön kimppuun. Pitää alkaa kohta puoliin piilottamaan ruohotupsujen alle sitä rasiaa, että Hugo malttaa loppuun asti suorittaa tehtävän!

Toinen mitä olemme harjoitelleet jo hieman, on metsäjäljessä käytettävien ns. merkkikapuloiden nosto. Olen harjoitellut tätä ihan kotona ja myös pihalla niin, että olen asetellut kapuloita maahan ja pyytänyt Hugoa etsimään. Aina, kun se on nostanut kapulan, olen palkannut sen namilla. Hugo onkin jo tajunnut, että nämä kapulat ovat erityisen kivoja, kun niiden löytämisestä saa namin ja niinpä sillä alkaakin valtava nuuskiminen ja etsintä, kun pyydän sitä etsimään. Usein se löytää kapulan helposti ja nostaa se suuhun reippaasti. Ongelmana on ollut kuitenkin se, että kun se on tajunnut, että kepin suuhun nostosta seuraa namipalkkio, se on alkanut tiputtaa kepin samantien maahan tehdäkseen tilaa sille namille. Olenkin nyt keskittynyt siihen, että se saa namin vasta, kun kapula oikeasti on kunnolla ja tukevasti suussa ja myös pysyy siellä, kunnes otan kapulan ja ojennan namin.

Toiveena olisi, että etenisimme harjoituksissa hitaasti, mutta varmasti niin, että talvitauon jälkeen ensi keväänä/kesällä pääsisimme jo ehkäpä harjoittelemaan pitempää peltojälkeä ja myös hieman metsäjälkeä. Perusteet olisi siis hyvä saada hallintaan jo nyt ja sitten jos talven aikana pääsisi vielä hieman kertailemaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti